Salarii majorate pentru angajaţii din asistenţa socialăasistenti

Angajaţii din asistenţa socială vor avea de anul viitor salarii mai mari. Creșterea salarială cu aproximativ 100 de lei se va produce de la 1 ianuarie 2015, în sumă fixă, nu procentual, şi se va face pentru toate categoriile de personal din sistemul de asistenţă socială. Acest lucru este posibil după negocierile care au avut loc în data de 8 octombrie, la Bucureşti, între sindicate, Ministerul Muncii şi Ministerul Finanţelor Publice, la care a fost prezent şi preşedintele Sindicatului Asistenţilor Personali, Maternali şi Sociali din judeţul Satu Mare, Vasile Dârle.

Membrii Sindicatului Asistenţilor Personali, Maternali şi Sociali din judeţul Satu Mare, sindicat ce reprezintă lucrătorii din asistenţa socială, au pichetat în data de 8 octombrie sediul Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV) din București, alături de colegii din Federația Națională Sindicală “PRO.ASIST”, în cadrul acțiunilor sindicale promovate de Confederaţia Naţională Sindicală “Cartel Alfa”. Președintele sindicatului, Vasile Dârle, a participat la negocierile avute în aceeaşi zi la sediul acestui minister între sindicalişti şi reprezentanţii MMFPSPV, la care au fost prezenţi şi reprezentanţii Ministerului Finanţelor Publice. Revendicările cerute de sindicalişti au vizat majorarea veniturilor salariaților din asistență socială cu cel puțin 50%, aceștia având în prezent cele mai mici salarii din sistemul bugetar, emiterea unui act normativ care să impună la nivel național aceleași drepturi tuturor salariaților sistemului fără deosebiri de la județ la județ în acordarea sporurilor la salariile de bază pentru personalul care lucrează în aceleași condiții de muncă, plata sporului corespunzător pentru angajații care asigură continuitatea activității în zilele de sâmbătă, duminică și sărbători legale, precum şi introducerea grupei de muncă pentru angajații care lucrează în condiții grele/vătămătoare.

În urma negocierilor purtate, s-a decis ca începând cu data de 1 ianuarie 2015 salariile angajaţilor din sistemul de asistenţă socială să fie majorată cu o sumă fixă de 100 de lei, şi nu procentual sau eşalonat aşa cum au propus iniţial reprezentanţii celor două ministere. De aceste prevederi vor beneficia toţi angajaţii acestui sistem din România, indiferent de judeţ sau dacă este vorba despre asistenţi personali, maternali sau sociali.

Totodată, preşedintele Sindicatului Asistenţilor Personali, Maternali şi Sociali din judeţul Satu Mare, Vasile Dârle, a apreciat faptul că în urma demersurilor făcute de sindicatul pe care-l conduce, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Mircea Govor, a rezolvat problema salariilor restante ale asistenţilor maternali. “Vicepreşedintele Mircea Govor a intervenit în urma demersurilor făcute de noi şi a achitat în totalitate salariile restante pe două luni ale asistenţilor maternali. Astfel că, în prezent, aceste salarii sunt la zi”, a mai afirmat Vasile Dârle.

Sindicatul Asistenţilor Personali, Maternali şi Sociali din judeţul Satu Mare face parte din Federaţia Naţională Sindicală “PRO.ASIST”, afiliată, la rândul său, Confederaţiei Naţionale Sindicale “Cartel Alfa”.
Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts