More

    AJOFM Satu Mare şi-a realizat indicatorii de performanţă

    ajofm

    Măsurile întreprinse de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Satu Mare în vederea creşterii gradului de ocupare a populaţiei judeţului au determinat scăderea constantă a numărului de şomeri în ultimii trei ani, iar instituţia şi-a realizat indicatorii de performanţă stabiliţi în contractul de performanţă managerială. Un raport al activităţii AJOFM în acest an a fost prezentat ieri de conducerea instituţiei în cadrul unei conferinţe de presă la care a fost prezent şi prefectul Eugeniu Avram.

    Cu peste 500 de şomeri mai puţini
    În prima parte a conferinţei de presă, directorul AJOFM, Simona Derşidan, a prezentat impactul măsurilor active întreprinse de această instituţie în vederea creşterii gradului de ocupare. “Preocuparea constantă a Guvernului României este de a promova politici active de ocupare a forţei de muncă şi de reducere a şomajului. AJOFM Satu Mare a promovat pe scară largă măsurile active care au condus an de an la reducerea atât a numărului de şomeri cât şi a ratei şomajului”, a precizat directorul AJOFM. Astfel, dacă în 2012 au fost înregistraţi 6.975 de şomeri, în 2013 numărul acestora a scăzut la 6.646, iar în 2014, la 31 octombrie erau înregistraţi 6.460 de şomeri. Concomitent cu reducerea şomajului, a crescut numărul persoanelor ocupate de la 3.856 în 2012, la 4.776 în 2014.

    Politicile active promovate de AJOFM Satu Mare s-au îndreptat în două direcţii şi anume stimularea angajatorilor, prin acordarea de subvenţii, şi stimularea ocupării şomerilor, prin complectarea veniturilor şomerilor care s-au încadrat înainte de expirarea indemnizaţiei de şomaj. “AJOFM şi-a realizat măsurile prevăzute în programul de ocupare şi a realizat indicatorii de performanţă stabiliţi în contractul de performanţă managerială. Colectivul instituţiei noastre este implicat total în realizarea integrală a tuturor măsurilor active cuprinse în Programul de ocupare la nivelul judeţului Satu Mare”, a mai arătat Simona Derşidan.

    La rândul său, directorul adjunct, Marcel Maruşca, a precizat că AJOFM este implicată în diferite proiecte europene pentru creşterea calificării personalului, în special în mediul rural.

    Politici publice, finanţate de Guvern
    După ce prefectul Eugeniu Avram a felicitat atât conducerea cât şi tot colectivul AJOFM Satu Mare, a arătat că Guvernul României a alocat finanţări substanţiale pentru buna desfăşurare a politicilor publice de ocupare a forţei de muncă, având rolul de a le sprijini. “La nivelul judeţului Satu Mare, pentru stimularea angajatorilor cât şi a şomerilor au fost prevăzute în bugetul asigurărilor de şomaj sume importante. Astfel, la capitolul măsuri active, în 2012 au fost prevăzute 2 milioane de lei şi au fost cheltuite 1,79 milioane de lei. În 2013 au fost prevăzuţi 2,16 milioane de lei din care au fost cheltuiţi aproape toţi, iar în acest an au fost prevăzuţi 2,7 milioane de lei din care până în present au fost cheltuiţi 1,71 milioane lei. Îi îndemn pe toţi cei care cred în aceste proiecte să se adreseze cu încredere pentru că există posibilităţi ca acestea să fie duse la bun sfârşit. De asemenea, solicit mai mult interes din partea celor care-şi caută un loc de muncă”, a mai spus prefectul.

    Totodată, reprezentantul Guvernului în teritoriu a apreciat buna colaborare a celor doi manageri ai AJOFM adăugând că acest lucru ar trebui să fie drept exemplu pentru mai multe instituţii din judeţ.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE