More


  Alertă de Ebola la Satu Mare!

  =

  upu

  Medicii de la Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Satu Mare au intrat în panică joi seara când a apărut un pacient care le-a spus că nu cu mult timp în urmă s-a întors în ţară din Republica Centraficană.

  Medicii s-au speriat imediat, luând în calcul faptul că pacientul care se simţea rău ar putea fi infectat cu virusul Ebola, ce a provocat moartea a peste 2.800 de persoane în vestul Africii în cursul acestui an. Pacientul a fost izolat într-o cameră sterilă, după care medicii i-au făcut primele analize, atât pentru virusul Ebola cât şi pentru malarie. Rezultatele testelor rapide au infirmat temerile medicilor de la Spitalul Judeţean.

  Sătmăreanul Ioan Rus este militar în Legiunea Străină din Franţa și a fost în ultimele luni în misiune în Republica Centrafricană, de unde s-au întors în 1 noiembrie. Chiar dacă nu s-a confirmat suspiciunile de Ebola, medicii au decis să-l interneze pe legionar la Secţia de Boli Infecţioase, ţinându-l sub supraveghere.

  Întrucât sătmăreanul s-a întors în ţară din Republica Centrafricană via Franţa, unde fusese deja verificat o dată, rezultatul testelor pentru Ebola era previzibil să fie negativ. Însă medicii sătmăreni au vrut să fie siguri că nu se confruntă cu un caz de infectare cu Ebola, motiv pentru care analizele au fost trimise spre verificare și la Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș”.

  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img