More


  Atenție la Guvernul lucrului bine făcut

  =

  Deja întrezărim România lucrului bine făcut. Noul președinte începe să-și dea arama pe față iar presa începe să-și dea seama cu cine are de-a face. Deja, în presa străină Iohannis a anunțat că partidul său va ajunge la guvernare „în câteva săptămâni sau luni”. Și nu prin alegeri anticipate, ci prin racolarea parlamentarilor de la alte partide. El a declarat că vor fi mulți aleși care vor trece în tabăra câștigătoare. Așa înțelege Iohannis că poporul și-a luat România înapoi, așa crede Iohannis că vrea să reformeze clasa politică, așa dorește Iohannis să curețe mizeria din viața partidelor. Adică, prin traseism politic, formațiunea baronilor portocalii și galbeni vor prelua guvernarea. Interesantă evoluția noului președinte ales.

  În timpul campaniei electorale, primarul Sibiului le cerea votul românilor pentru ca întreaga putere politică să nu se concentreze în mâna unui singur partid, vorbind aici de PSD. Imediat după ce a câștigat scrutinul, cu mare emfază a anunțat că noul PNL nu va atrage parlamentari de la alte formațiuni, transmițându-le celor care ar vrea să sară în barca câștigătorilor: „să fie sănătoși, să rămână acolo”. Același lucru îl spunea răspicat și Vasile Blaga, susținând că ei vor guvernarea după ce o vor câștiga în urma alegerilor din 2016.

  Nu au trecut decât câteva zile, iar Iohannis, care nici nu s-a instalat la Cotroceni, a preluat năravurile lui Traian Băsescu și trece la coțcării politice, numai ca partidul său să preia guvernarea. Acum, Iohannis vrea toată puterea în România. Se vede pe cai mari, împins de la spate de un cor de lăudaci.

  Deja a uitat promisiunile față de români și putem anticipa ce se va întâmpla. Va începe o campanie murdară de racolare a trădătorilor din Parlament ( și nu sunt puțini), iar în februarie, foarte probabil, noul PNL va avea majoritatea necesară pentru a introduce o moțiune de cenzură care să ducă la căderea Guvernului Ponta. În fața ochilor deja ni se perindă Guvernul „lucrului bine făcut”. Premier – Cătălin Predoiu ( protectorul Alinei Bica, ce a îndeplinit funcția de secretar de stat la Justiție când acesta era ministru), ministrul de Interne- Vasile Blaga ( unul dintre cei acuzați de fapte de corupție în dosarul EADS), ministrul Transporturilor – Ludovic Orban ( cel care trebuia să meargă la pușcărie, potrivit declarațiilor lui Blaga, din 2007, pentru abuz în serviciu), ministrul Economiei – Adriean Videanu ( urmărit penal de DNA pentru fapte de corupție), ministrul Apărării – Corneliu Dobrițoiu ( urmărit penal pentru fraude imobiliare) și alții. Așa ne luăm noi România înapoi, din perioada 2009-2012. România portocalie din vremea austerității din buzunarele noastre și a avuției din buzunarele lor.

  Marius Oproiu  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img