More


  Bebeluş transportat cu elicopterul la Oradea

  =

  1smurd

  Un nou-născut care a venit pe lume în cursul zilei de duminică la Maternitatea din Satu Mare a fost transportat de urgenţă cu elicopterul la Spitalul din Oradea. Bebeluşul s-a născut prematur şi subponderal.

  Bebeluşul s-a născut în cursul după-amiezii de duminică la Maternitatea din Satu Mare, însă, din cauza faptului că a venit pe lume prematur, este şi subponderal. „După un consult medical, medicii specialişti au decis că nou-născutul trebuie să fie transportat la Spitalul din Oradea. Cum nu putea fi transportat cu ambulanţa, am solicitat un elicopter SMURD care l-a transportat pe nou-născut. Starea bebeluşului nu este gravă şi are şanse foarte mari de supravieţuire”, a precizat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare, Constantin Demian.

  Acesta a mai adăugat că toţi copiii care se nasc subponderali (sub 1500 de grame) sunt transportaţi, în baza unui protocol, sub supraveghere medicală la Oradea. „Acolo sunt nişte incubatoare foarte performante cu ajutorul cărora cei născuţi subponderali pot fi ţinuţi în mediu steril atâta timp cât este necesar. Şi la Satu Mare sunt incubatoare performante, dar bebeluşii nu pot fi ţinuţi în mediul steril atâta timp”, a mai precizat Demian.
  În ceea ce priveşte cazurile din week-end de la Unitatea de Primire Urgenţe, oficialul Spitalului Judeţean a afirmat că s-a prezentat o femeie care pretinde că a vrut să se sinucidă. „De fapt, femeia a vrut doar să impresioneze şi a îngurgitat doar 10 pastile. I s-a făcut o spălătură gastrică apoi a fost lăsată acasă”, a mai spus Demian. Tot la acest sfârşit de săptămână, la Urgenţe a ajuns şi un bărbat lovit de un cal, care a fost internat pentru îngrijiri medicale, precum şi câţiva căzuţi în stradă în stare avansată de ebrietate.

  Florin Dura



  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img