More

    Broşură cu oportunităţile de investiţii din Satu Mare

    brosura

    Conducerea Consiliul Judeţean a lansat în cursul zilei de ieri o broşură cu oportunităţile de investiţii din Satu Mare, denumită generic: „Oportunităţi de afaceri şi investiţii în Judeţul Satu Mare”. Broşura are rolul de a prezenta potenţialilor investitori atuurile judeţului Satu Mare. Conducerea Consiliului Judeţean a precizat că astfel de broşuri vor fi întocmite şi lansate la nivelul celor mai reprezentative localităţi din judeţ.

    O broşură foarte importantă
    Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a declarat că instituţia pe care o reprezintă se ocupă de dezvoltarea infrastructurii de orice tip, astfel încât firmele interesate să beneficieze de toate facilităţile. În schimb, Consiliul Judeţean aşteaptă să se creeze locuri de muncă, respectiv venituri la bugetul local şi de stat. “Este o broşură care promovează şi prezintă potenţialul de afaceri, prezintă potenţialul natural, uman al judeţului, pune accent pe zonele de dezvoltare, prezintă resursele de dezvoltare în fiecare microregiune geografică, prezintă exemple de afaceri, de succes de pe raza judeţului nostru. Rolul broşurii este de a face o prezentare sintetică, succintă, într-un singur material, a punctelor forte ale judeţului, a potenţialului material şi uman, elemente de interes pentru potenţialii investitori. Broşura va fi distribuită la evenimente, întâlniri, vom încerca să realizăm şi un centru de afaceri, exact ca şi centrul de informare turistică, destinat turiştilor care au posibilitatea să se informeze când vin în judeţul nostru. Eu cred că, astfel, cu adevărat se întâmplă ceva în promovarea judeţului şi astfel am trecut dincolo de vorbe. Broşura prezintă în mod general ce oportunităţi de afaceri ar exista, care este trecutul economic al judeţului nostru, ce potenţial uman există, povești de succes din diferite domenii. După această broşură vom elabora broşuri care prezintă oportunităţi de afaceri în fiecare localitate“, a declarat Adrian Ştef.

    Broşură în mai multe limbi
    Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Rudolf Riedl, a arătat că se impune traducerea acestei broşuri şi în limbile germană şi maghiară, având în vedere faptul că foarte mulţi investitori din judeţ provin din Germania sau Austria, în timp ce firmele din Ungaria s-ar putea arăta interesate să investească în judeţul Satu Mare. „Eu cred că drumul pe care mergem este bun, vor fi şi mai mulţi investitori, şi mai multe locuri de muncă, şi atunci va fi şi nivelul de trai, condiţia de trai, mai bună. Eu găsesc că această iniţiativă se înscrie în celelalte care au fost şi care vor urma, pe acel drum bun pe care merge Consiliul Judeţean”, a spus Riedl.

    Judeţul va avea parc industrial
    Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, l-a completat pe colegul său Rudolf Riedl, precizând că s-ar impune şi traducerea acestei broşuri în limba italiană, dat fiind numărul însemnat de italieni care au investit în judeţ. „Este o broşură pe cât de mică, pe atât de bogată în conţinut. Este foarte consistentă şi prin asta noi prezentăm faţa judeţului. Oamenii de afaceri pot să găsească oportunităţile care nu sunt puţine. Avem un judeţ extraordinar de bogat, numai trebuie să-l exploatăm şi să profităm de acest potenţial. Eu sunt ferm convins că împreună, noi Consiliul Judeţean şi cu toţi cei interesaţi în a investi în judeţul Satu Mare o să facem în aşa fel încât judeţul nostru să se dezvolte cât mai puternic. Acesta este ţelul nostru, mai avem doi ani din acest mandat şi vrem să rămână ceva în urma noastră”, a arătat Mircea Govor.

    De asemenea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean a dat garanţii că în viitorul apropiat judeţul Satu Mare va avea un parc industrial. Mai mult, Mircea Govor a precizat că se va dezvolta în curând o staţiune balneară de amploare, cea mai mare din judeţ, astfel încât să se folosească din plin potenţialul teribil pe care îl are judeţul din punctul de vedere al rezervelor de apă termală.

    Ciprian Bâtea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE