More


  Careiul are din nou un protector

  =

  florian

  Protectorul municipiului Carei, Sfântul Florian, a reapărut în localitate. O statuie a acestui sfânt a fost dezvelită sâmbătă dimineaţă în centrul Careiului. La eveniment au fost prezenţi senatorul Pataki Csaba, deputatul Erdei D. Istvan, subprefectul Altfatter Tamas, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Rudolf Riedl, consilieri judeţeni, primarul Eugen Kovacs, viceprimarul Keizer Ludovic, consilieri locali, precum şi peste 200 de careieni.

  Primarul Eugen Kovacs a arătat că aceasta este cea de-a treia statuie a Sfântului Florian, protectorul oraşului. Prima s-a distrus, fiind sculptată într-o piatră moale, iar a doua a avut aceeaşi soartă. Primarul Kovacs şi-a exprimat speranţa ca actuala statuie să fie mai durabilă. Edilul şef a declarat că nu este un fan al statuilor politice, adăugând că actuala statuie nu are nimic de-a face cu politica şi exprimându-şi speranţa că statuia Sfântului Florian nu va fi mutată de aici de către politicieni.

  Artistul Deak Arpad a declarat că în municipiul Carei cultura este înălţată pe un adevărat piedestal şi i-a mulţumit omului de afaceri Marius Mold că i-a încredinţat realizarea statuii. Episcopul romano-catolic de Satu Mare, Eugen Schonberger, şi protopopul romano-catolic de Carei, Radu Filip, au dezvelit statuia Sfântului Florian şi apoi au sfinţit-o.

  Realizarea statuii Sfântului Florian a fost finanţată de omul de afaceri Marius Mold. Prin acest gest, a întors spre comunitatea din care face parte o parte din câştigurile realizate în aceeaşi comunitate, după cum a remarcat primarul Eugen Kovacs.
  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img