More


  Careiul, cuprins de isteria criminalului cu glugă

  - Advertisement -

  agresor

  Zvonurile legate de faptul că criminalul cu glugă s-ar afla în Carei au instaurat o atmosferă de teroare în rândul locuitorilor municipiului. Indiferent de vârstă, tot mai multe careience se tem să mai circule neînsoţite pe străzile oraşului după lăsarea întunericului. Zvonurile au pornit probabil de la faptul că o femeie în vârstă de 64 de ani a fost prădată luni seară de trei minori, care i-au sustras telefonul mobil.

  Isterie declanşată de un furt real
  Poliţiştii din Carei au fost sesizaţi luni, în jurul orei 17.50, prin apelul unic de urgenţă 112 de către Ecaterina P., în vârstă de 64 de ani, despre faptul că trei persoane necunoscute i-au sustras telefonul mobil.Poliţiştii au stabilit că, în timp ce reclamanta se deplasa pe strada Agrară din municipiul Carei, de aceasta s-au apropiat trei tineri pe care nu îi cunoştea şi, profitând de neatenţia acesteia, unul dintre ei i-a sustras telefonul mobil marca Digi. Poliţiştii au reuşit în scurt timp să-i identifice şi să-i prindă pe autorii furtului. Este vorba despre trei adolescenţi cu vârste între 14 şi 18 ani, prejudiciul fiind recuperat şi predat părţii vătămate. Cei trei minori s-au ales cu dosare penale pentru furt calificat.

  Zvonurile se răspândesc cu repeziciune
  Pornind de la această întâmplare reală, zvonurile au început să se răspândească cu repeziciune. Au început să apară poveşti legate de indivizi ciudaţi, care ar fi fost văzuţi filând diverse femei după lăsarea întunericului. Un alt zvon care s-a răspândit cu repeziciune a fost cel potrivit căruia un individ cu semnalmentele ucigaşului actriţei Gabriela Dorgai, având glugă şi rucsac în spate, ar fi fost zărit în zona unui supermarket din centrul oraşului. Zvonurile au devenit tot mai alarmiste, la un moment dat circulând inclusiv informaţia că trei femei ar fi scăpat ca prin urechile acului de criminalul cu glugă.

  Femeile refuză să iasă seara din case
  Pe fondul acestei isterii, orice careian mai înalt care poartă glugă devine imediat suspect. Câţiva bărbaţi chiar au fost admonestaţi de concetăţeni mai zeloşi, care au început să-i interogheze care sunt motivele pentru care de exemplu staţionează prea mult într-un loc în timp ce vorbeau la telefon. Orice careian mai înalt care se uită prea lung după vreo trecătoare devine imediat suspect în ochii celorlalţi.

  Din cauza acestei isterii, numeroase careience refuză să iasă pe stradă după lăsarea întunericului, temându-se să nu devină următoarea victimă a criminalului cu glugă. Comandantul Poliţiei Carei, comisarul şef Ilie Dănuţ Coşarcă, ne-a declarat că pe raza municipiului nu au fost agresate femei în ultima perioadă, nici măcar femeia căreia i s-a sustras telefonul mobil. Careienii ar trebui să dea dovadă de calm, să nu dea crezare acestor zvonuri nefondate şi mai ales să nu le răspândească mai departe.

  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img