More


  Centrul Multicultural, un deziderat important al Primăriei Negrești-Oaș

  =

  casaneg

  Unul dintre principale deziderate ale Primăriei Negreşti-Oaş este construirea unui Centru Multicultural, o casă de cultură a oraşului. Valoarea estimată a proiectului este de circa 14 milioane de lei, iar acesta se află în stadiul de finalizare a documentaţiei pentru licitaţie.

  Un simbol al Negreştiului
  Primarul oraşului Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca, a afirmat că doreşte ca acest Centru Multicultural să devină un simbol al capitalei Țării Oașului la împlinirea a 50 de ani de când a primit statutul de oraș. “Negrești-Oaș împlinește, în 31 decembrie 2014, 50 de ani din momentul în care a devenit oraș. În efortul nostru de a construi un oraș modern și viu, realizarea unui Centru Multicultural este un deziderat care va deveni realitate în următorii doi ani, prin sprijin financiar guvernamental. Centrul Multicultural Negrești-Oaș va fi construit în centrul orașului, pe terenul deținut de Primărie, după un proiect inovator, care să devină un simbol al capitalei Țării Oașului la împlinirea a 50 de ani de când a primit statutul de oraș”, a mai spus edilul şef.

  Potrivit proiectului, Centrul Multicultural Negrești-Oaș va cuprinde o sală de spectacole și teatru, bibliotecă, cinematograf, galerie pentru expoziții, parcare subterană şi altele. Proiectul, în valoare estimativă de 14 milioane de lei, se află în stadiul de finalizare a documentației pentru licitare şi are ca termen de finalizare luna decembrie a anului 2016. Proiectul va fi finanţat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Compania Națională de Investiții.

  Modernizarea cartierelor
  De asemenea, Primăria Negreşti Oaş mai are în vedere modernizarea cartierelor. Astfel, în cartierul Salcâmilor a fost realizată contorizarea individuală și urmează să înceapă reabilitarea rețelelor de apă-canal. După ce acestea vor fi finalizate, se va începe la modernizarea aleilor, a zonelor verzi și a locurilor de joacă. Totodată, se află în procedura de achiziție publică anveloparea celor trei blocuri de locuințe, cu aportul financiar al cetățenilor și al Primăriei.

  În cartierul Decebal vor fi realizate la începutul anului 2015 lucrări la rețelele de apă și canalizare și contorizare individuală. După finalizarea acestora, vor fi demarate şi lucrările de modernizare. Modernizarea parcului central este prevăzută în același proiect cu modernizarea cartierului Decebal.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img