More


  Criză majoră de poliţişti

  =

  atop

  Inspectorul şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Satu Mare, comisarul şef Florentin Vlad, a declarat ieri la Tăşnad, în cadrul şedinţei Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP), că instituţia pe care o reprezintă se confruntă cu o criză acută de personal, problema devenind tot mai gravă, după ce săptămâna trecută şi-a mai dat demisia un poliţist. Cu toate acestea, judeţul Satu Mare rămâne cel mai sigur judeţ din România.

  Schemă de personal subdimensionată
  Comisarul şef Florentin Vlad a prezentat o situaţie cu privire la efectivele de care dispune Inspectoratul Judeţean de Poliţie Satu Mare. Schema de personal este subdimensionată, problema aducând atingere siguranţei publice.

  „Per total, în judeţul Satu Mare, strict în domeniul de ordine publică, acţionează 15 ofiţeri şi 324 de agenţi. Defalcat pe municipii şi oraşe, situaţia se prezintă în felul următor: la municipiul Satu Mare avem trei ofiţeri, 96 de agenţi, dintre care 67, atenţie la ce cifre, strict în serviciul de patrulare. La Carei avem un ofiţer şi 16 agenţi, dintre care nouă agenţi pe serviciul de patrulare. Ardud – patru agenţi, Livada – patru agenţi, Negreşti – un ofiţer şi opt agenţi, din care patru pentru patrulare, iar la Tăşnad avem un ofiţer şi şapte agenţi, din care cinci destinaţi activităţilor stricte de patrulare şi siguranţă. La nivelul secţiilor de poliţie, per total judeţ, avem zece ofiţeri de siguranţă publică şi 189 de agenţi care deservesc cele opt secţii de poliţie, respectiv cele 59 de posturi de poliţie din zonă”, a declarat comisarul şef Florentin Vlad.

  Raport alarmant la Satu Mare
  Comandantul IJP Satu Mare a lăsat să se înţeleagă că purtătorii de uniformă fug de segmentul de ordine publică. Cel mai probabil din cauza vidului legislativ care îi expune pe poliţişti la tot felul de posibile pericole. „De ce din cele 85 de funcţii vacante la nivelul IJP Satu Mare un număr de 62 sunt pe segmentul de siguranţă publică şi patrulare?”, s-a întrebat retoric Florentin Vlad. Când vine vorba despre raportul dintre numărul poliţiştilor şi numărul locuitorilor municipiului Satu Mare situaţia este de-a dreptul alarmantă. „Împărţiţi 67 de agenţi la cinci sectoare, ca să vedeţi cam câţi oameni avem. Gândiţi-vă că municipiul Satu Mare este împărţit în cinci sectoare, am doi oameni pe sector, este enorm de puţin. Dacă se va continua tot aşa nu vom mai găsi soluţii. Rămânem cu 67 de persoane care să asigure siguranţa a 110.000 de oameni”, a concluzionat comisarul şef.

  Noroc cu Jandarmeria şi Poliţia Locală
  Comisarul şef Florentin Vlad susţine că instituţia pe care o reprezintă are noroc cu Inspectoratul Judeţean de Jandarmi şi Poliţia Locală Satu Mare, care le furnizează personal. Este vorba despre 41 de jandarmi şi 21 de poliţişti locali care patrulează în comun cu poliţiştii. „Vreau să vă spun că în urma evenimentului am suplimentat aceste efective în limita efectivelor care ne sunt puse la dispoziţie de celelalte instituţii cu atribuţii pe siguranţă publică, respectiv colegii de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi şi colegii de la Poliţia Locală. Fără de care nu puteam să suplimentăm din altă parte”, a conchis Florentin Vlad.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img