More


  Cu picioarele în apă rece

  - Advertisement -

  Nu este România doar a voastră. Mai există 5 milioane de alegători care nu sunt întru totul de acord cu voi. Dar văd deja că voi vreți să dictați, voi vă credeți ăia deștepții, și îi tratați pe ceilalți ca pe niște fraieri, urlând la ei că sunt comuniști. Voi credeți că ați salvat democrația. Vă credeți mari revoluționari. Tocmai voi , care, în mare majoritate, habar nu aveți ce se întâmplă în România reală, de zi cu zi, nu știți ce se întâmplă pe ulițele țării. Este prima dată când scoateți capul din calculator, prima dată când ieșiți în stradă, ca să vă deplasați pâna la cabina de vot. Ați ieșit în stradă pentru că vi s-a părut cool, pentru că așa a fost la modă, că suna intelectual. Cineva v-a implantat în creier că ăla este rău și că celălalt este bun de votat. Nu ați aflat decât ce trebuia să aflați, nu v-ați dus decât acolo unde vi s-a spus. Ca să ridicați pretenții, mai trebuie să puneți mâna pe carte, să luați bacu și așa veți afla cum se construiește democrația. Să nu ajungem și noi în situația în care, revoluția, (ca luptă împotriva sistemului) poate naște monștri. Păstrând dimensiunile comparației, vă amintesc că din anarhie s-au ridicat Hitler şi Stalin.

  Din această autosuficiență s-a construit cultul personalității. Spre exemplu, acum asistăm cu neputință, la construirea cultului neamțului salvator al României, făcându-se coadă, mai lungă decât coada la vot în străinătate, pentru pupat dosul lui Iohannis.

  De partea cealaltă a baricadei, voi ăia de stânga, ați trăit dintr-un sentiment de autosuficiență, v-ați crezut învingători înainte de a începe competiția. I-ați ignorat pe românii din cealaltă Românie, o Românie în adormire, dar care s-a trezit din orgoliu, din frustrare și a ieșit în stradă. Nu v-ați bazat decât pe campania clasică de propagandă, respingând metodele moderne de răspândire a voinței voastre politice. A venit vremea unei reformări a clasei politice pe de-a-ntregul, tocmai pentru a contracara asemenea accidente. Pentru că, să fim serioși, votul pentru Iohannis a fost un accident, o întâmplare, nimeni nu a putut anticipa consecințele acestui val ucigător. Nu știu cine ar fi putut sta în fața acestui tsunami, dar putea fi anticipat din timp și combătut cu contramăsuri.

  Marius Oproiu  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img