More


  Cum s-a contrazis preşedintele ales

  - Advertisement -

  Klaus Iohannis a câştigat funcţia supremă în stat angajându-se că va fi un preşedinte de tip arbitru şi, în consecinţă, deasupra bătăliilor dintre partide. Am fost surprinşi în mod plăcut înţelegând că schimbarea majorităţii parlamentare nu se numără printre preocupările sale de preşedinte. Din păcate, ne-am bucurat prea devreme. S-a întâmplat că în 25 noiembrie, proaspătul ales al neamului a acordat un interviu Agenţiei Reuters, la sediul PNL. A fost în primul rând surprinzător faptul că Klaus Iohannis n-a dat niciun interviu unei instituţii româneşti de presă, preferând să dialogheze cu concetăţenii prin intermediul presei străine. Conţinutul interviului dat Agenţiei Reuters a fost însă de-a dreptul şocant, contrazicând flagrant angajamentul din campanie, că va fi un altfel de preşedinte.

  În context, Iohannis a afirmat că mai mulţi parlamentari ar putea abandona coaliţia lui Victor Ponta, într-un număr suficient pentru a duce la căderea Guvernului, anul viitor. “Toată lumea vrea să fie de partea câştigătoare. Prin urmare, este posibil ca în următoarele luni să avem schimbări în Parlament. Este posibil ca pe parcursul anului 2015 să avem o schimbare care va oferi PNL o majoritate, pe care o va folosi atunci pentru schimbarea Guvernului”, – a spus cu subiect şi predicat Iohannis.

  În consecinţă, nu ne mai rămân decât comentariile, care nu pot schimba, din păcate, prea multe lucruri.
  Aşadar, PNL invocat de Iohannis înseamnă şi PDL. Ceea ce echivalează cu faptul că îi vom avea din nou în fruntea bucatelor aceeaşi şleahtă rapace de pe vremea lui Băsescu şi Boc, cu aceeaşi metehne îndelung şi greu suportate. În acelaşi timp, este la fel de îngrijorător faptul că cel care l-a înfrânt pe Victor Ponta făgăduind un altfel de a face politică, vrea revenirea la guvernare a PNL la braţ cu PDL prin schimbarea majorităţii din Parlament. Dar, nu prin alegeri, ci prin mijloace politicianiste, prin traseism, momirea trădătorilor cu un ciolan guvernamental, prin plecarea UDMR din alianţa de guvernare. Oricum, dar să fie!

  În ceea ce priveşte termenul la care doreşte să-şi vadă visul îndeplinit, Klaus Iohannis a fost ambiguu. Dar, pentru că militează exact împotriva a ceea ce a propovăduit în campanie, contrazicându-se ostentativ, avem dovada clară că noul preşedinte al României nu a înţeles nimic din semnificaţia voturilor ce i-au fost atribuite în 16 noiembrie.

  Voicu D. Rusu  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img