More


  Două săptămâni de sărbătoare la Şcoala de Arte

  =

  stef

  Timp de aproape două săptămâni, Şcoala de Arte Satu Mare se va afla într-o sărbătoare continuă, fiind organizate o serie de evenimente cultural-artistice dedicate Zilelor Şcolii. Sărbătoarea va fi încununată cu festivalul-concurs „Muzica inimii mele”, ajuns la a VIII-a ediţie, şi care în acest an a devenit un concurs internaţional. Programul acestor manifestări a fost prezentat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, de preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, şi managerul Şcolii de Arte, Mircea Deac.

  Program bogat şi diversificat
  Manifestările dedicate Zilelor Şcolii de Arte vor debuta azi, de la ora 16.00, cu deschiderea oficială urmată de vernisajul expoziţiei de arte plastice şi artă fotografică la care expun cursanţii Şcolii de Arte Satu Mare şi elevii Şcolii de Artă „II Rákóczi Ferenc” din Téglás – Ungaria. Evenimentul va avea loc în holul Consiliului Judeţean. Mâine, de la ora 17.00, va avea loc un spectacol de muzică clasică şi poezie organizat la Centrul Multicultural “Poesis”.

  Timp de două zile, joi şi vineri, cursanţii Şcolii de Arte vor organiza manifestări artistice şi spectacole la Cluj, respectiv Câmpia Turzii.

  Manifestările sunt reluate în data de 25 noiembrie cu Seară de folclor prezentată de cursanţii Şcolii de Arte la sediul unităţii de învăţământ, urmată, o zi mai târziu, de un spectacol de muzică pop-rock în aceeaşi locaţie. Ambele spectacole vor începe de la ora 17.00. În fine, în data de 27 noiembrie, de la aceeaşi oră şi aceeaşi locaţie, va avea loc o expoziţie de artă fotografică. Manifestările dedicate Zilelor Şcolii de Arte se vor încheia cu Festivalul- concurs de muzică pop-rock „Muzica inimii mele”, ajuns la a opta ediţie, care se va desfăşura la Filarmonica „Dinu Lipatti” între orele 15.00 şi 20.00.

  Noutăţi la festivalul-concurs
  Festivalul-concurs de muzică uşoară „Muzica inimii mele” are ca principal obiectiv promovarea soliştilor amatori de muzică pop-rock din cadrul Şcolilor de Arte din ţară și străinătate precum și din alte organizații și instituții de cultură. Început de la un festival liceal, s-a ajuns în prezent la un nivel internaţional, fiind prezenţi şi interpreţi din Ungaria şi Ucraina precum şi din alte zece judeţe ale ţării. “Faţă de anul precedent, am introdus o nouă categorie de vârstă, 10-14 ani, pe lângă cele două, 15-18 ani şi 19-35 de ani existente până acum. “Am introdus această nouă categorie de vârstă datorită solicitărilor foarte mari. De asemenea, în acest an nu va exista o secţiune pentru trupe ci numai pentru solişti vocali”, a precizat Mircea Deac.

  Concursul se va desfăşura în data de 28 noiembrie 2014, în sala Filarmonicii „Dinu Lipatti” din Satu Mare. Juriul va fi format din personalităţi ale vieţii culturale locale, naţionale şi internaţionale, iar preşedinte va fi Călin Ionce – profesor de muzică la Liceul de Artă Baia Mare.

  Cele mai bune prestaţii vor fi premiate cu câte 400, 300, respectiv 200 de lei locurile unu, doi şi trei la primele două categorii de vârstă, şi 500, 400 şi 300 de lei pentru categoria 19-35 de ani.

  Manifestări dedicate sătmărenilor
  Preşedintele Adrian Ştef a arătat că instituţia pe care o conduce, precum şi Şcoala de Artă, subordonată Consiliului Judeţean, este alături de sătmăreni prin evenimentele pe care le organizează. “Avem mulţi tineri talentaţi care trebuie promovaţi, iar prin cursurile Şcolii de Arte îşi aduc aportul la formarea tinerilor sătmăreni. Profesorii Şcolii de Arte şi-au demonstrat măiestria şi au format multe generaţii de tineri”, a mai arătat Ştef, care a mai adăugat că din acest an şcolar aici vor fi organizate alte două noi cursuri, de design vestimentar şi modeling.

  Totodată, preşedintele Consiliului Judeţean i-a îndemnat pe sătmăreni să-şi înscrie copiii la Şcoala de Arte. “Pe lângă faptul că profesorii de aici sunt foarte competenţi, costurile sunt foarte mici în raport cu alte cursuri de profil, şi acest lucru se datorează faptului că aceste cursuri sunt subvenţionate de Consiliul Judeţean. Vă îndemn să aveţi încredere în Şcoala de Arte”, a mai spus Ştef.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img