More


  Facilităţi pentru nevăzători pe autobuzele Transurban

  =

  nevazatori

  Pentru a veni în sprijinul persoanelor cu handicap de vedere, conducerea Asociaţiei Angel Dog, prin Zoltan Szabo, şi a Transurban, prin directorul Ionuţ Bujor, pregătesc măsuri speciale pentru accesul nevăzătorilor pe mijloacele de transport în comun. Astfel, ieri a avut loc la Transurban o acţiune de pregătire a câinilor special antrenaţi în vederea accesului nevăzătorilor pe mijloacele de transport în comun.

  Beneficiari din toată ţara se pregătesc la Satu Mare
  Fondatorul Angel Dog Satu Mare, Zoltan Szabo, a precizat că la Satu Mare se pregătesc persoane din toate colţurile ţării. Conform aceleiaşi surse, Fundaţia „Angel Dog” e implicată, de mai bine de doi ani, într-un proiect pentru pregătirea câinilor ghid pentru nevăzători. Cum există tot mai multe solicitări, Zoltan Szabo a precizat că acest proiect va continua. „Astăzi este o zi specială şi ne bucurăm foarte mult că avem posibilitatea să exersăm pe un autobuz care staţionează. Am venit cu nevăzătorii şi câinii lor. Unul dintre câini este predat din decembrie, el lucrează deja cu beneficiarul, dar ceilalţi căţei sunt începători şi este important ca să înveţe cum să găsească uşa autobuzului, cum să urce, cum să găsească un loc şi cum trebuie să se comporte în autobuz. Beneficiarii au venit din Baia Mare şi din Paşcani. Din păcate, alţii din Ploieşti şi Craiova nu au putut ajunge”, a declarat Zoltan Szabo.

  Transurban, receptiv la noile cerinţe
  Directorul Transurban, Ionuţ Bujor, a precizat că se va încerca achiziţionarea de sisteme speciale sonore pentru dotarea flotei de autobuze Transurban. „Există posibilitatea să accesăm fonduri europene în perioada următoare şi sperăm să reuşim să achiziţionăm autobuze speciale sau sisteme sonore speciale pentru a le implementa pe autobuzele din flota Transurban. În ceea ce priveşte accesul câinilor în autobuzele Transurban, aceltia au voie să intre. Am înţeles că au fost anumiţi şoferi care nu au permis accesul în autobuze, dar s-a discutat cu ei şi li s-a comunicat că se poate face o excepţie în cazul nevăzătorilor. Noi dorim să îi ajutăm pe nevăzători, tocmai de aceea le-am şi pus la dispoziţie acest autobuz, pentru a exersa şi a pregăti câinii pentru astfel de situaţii”, a declarat Ionuţ Bujor.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img