More


  Firma şi casa unui om de afaceri certezean, percheziţionate de poliţiştii sătmăreni

  =

  perche1

  Poliţiştii sătmăreni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, au efectuat ieri o serie de percheziţii la sediul firmei unui om de afaceri din Oaş, aflată în oraşul Negreşti Oaş, precum şi la locuinţa acestuia din Certeze. Acţiunea a avut ca scop destructurarea unei grupări infracționale itinerante specializate în furturi din societăți comerciale și din autocamioane, de pe teritoriul Franței.

  Reţea de hoţi din magazine şi camioane din Franţa
  Potrivit unui comunicat de presă remis de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), jandarmii francezi şi poliţiştii români au efectuat ieri, concomitent, 24 de percheziții pe teritoriile celor două țări. Dintre acestea, 16 au fost efectuate pe teritoriul țării noastre de către polițiștii Direcției de Investigații Criminale – IGPR și ai serviciilor de investigații criminale din cadrul IPJ Galaţi, IPJ Bacău, IPJ Arad şi IPJ Satu Mare. Acţiunea s-a desfăşurat sub coordonarea Parchetelor de pe lângă Tribunalele Galaţi, Bucureşti, Bacău, Arad şi Satu Mare, în urma mai multor luni de investigaţii comune coordonate în Franţa de Oficiul Central de Luptă contra Delincvenţei Itinerante şi în România de Direcţia de Investigaţii Criminale din cadrul IGPR.
  Membrii grupării sunt bănuiți de furturi din magazine cu aparatură electronică şi furturi din autocamioane, de pe teritoriul Franţei. ”Din cercetări a reieșit că, cei în cauză ar fi supravegheat în prealabil locurile unde acţionau și ar fi comis furturile prin decuparea, pe timpul nopţii, a pereţilor din tablă, din spatele magazinelor. Astfel, la o eventuală declanşare a alarmei, echipele de intervenţie nu observau nimic în neregulă cu căile de acces obişnuite în incinta magazinului şi nici lipsa produselor electronice cu valoare mare. Bunurile sustrase ar fi fost trimise în România prin transportatori mandataţi sau prin firme de transport rutier, pentru a fi valorificate”, se mai arată în comunicatul IGPR. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de peste 350.000 de euro.

  Percheziţii la Negreşti Oaş şi Certeze
  O astfel de acţiune s-a desfăşurat ieri în două locaţii din judeţul Satu Mare. Poliţiştii sătmăreni au percheziţionat atât sediul firmei din Negreşti Oaş a unui om de afaceri din Ţara Oaşului, cât şi locuinţa personală a acestuia din comuna Certeze. Timp de mai multe ore, oamenii legii au căutat în cele două locaţii indicii care să dovedească activitatea infracţională a întregii grupări.

  În urma perchezițiilor, au fost conduse la sediile unităţilor de Parchet şi Poliţie, în vederea audierii, 13 persoane, iar, dintre membrii grupării, au fost depistate şi reţinute şapte persoane în Franţa şi trei în România. Autorităţile judiciare franceze vor emite mai multe mandate europene de arestare, Poliţia Română urmând să le pună în executare pentru persoanele depistate în România. Colaborarea dintre autorităţile judiciare române şi cele franceze continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a persoanelor cercetate, dar şi pentru recuperarea prejudiciului cauzat.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img