More


  Firmele sătmărene pot solicita elevi în practică

  =

  practica

  Agenţii economici sătmăreni care doresc să şcolarizeze elevi în învățământul profesional, pentru anumite calificări profesionale, sunt invitați să solicite acest lucru în scris la Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare până la data de 22 decembrie. Acest lucru este necesar pentru elaborarea cifrei de şcolarizare în învățământul profesional cu durata de 3 ani după clasa a VIII-a pentru anul şcolar 2015-2016, se arată într-un comunicat de presă remis de IŞJ Satu Mare.

  Odată ce aceste solicitări au fost depuse, consiliul de administrație al inspectoratului școlar le va analiza până la data de 9 ianuarie şi va stabili unitățile de învățământ care pot asigura formarea profesională. De asemenea, până la data de 16 ianuarie, operatorii economici încheie contracte-cadru cu unitățile de învățământ partenere sau cu unitățile de învățământ desemnate de către inspectoratul școlar, asta în situația în care nu au deja un parteneriat cu o instituție de învățământ. Aceste contracte stabilesc obligațiile privind organizarea și desfășurarea procesului de formare pentru obținerea calificării profesionale a elevilor și a stagiilor de pregătire practică.

  În continuare, până la data de 20 ianuarie va fi elaborat proiectul planului de școlarizare care va fi avizat de către Comitetul Local de Dezvoltare a Parteneriatului Social (CLDPS), iar până la data de 23 ianuarie proiectul planului de școlarizare pentru anul școlar 2015-2016 va fi înaintat spre aprobare la Ministerul Educației Naționale.

  Toate aceste prevederi sunt specificate în Metodologia privind fundamentarea cifrei de școlarizare pentru învățământul preuniversitar de stat finanțat de la bugetele locale și de la bugetul de stat, trimis de Ministerul Educaţiei tuturor inspectoratelor şcolare alături de avizul conform în vederea organizării rețelei unităților de învățământ preuniversitar pentru anul școlar 2015-2016. Proiectul planului de școlarizare se realizează la nivelul unităților de învățământ și a inspectoratului școlar județean, pe baza criteriului legislativ, criteriului economic, criteriului demografic, criteriului geografic, criteriului socio-economic şi a ofertei educaționale.

  Modelul de adresă de solicitare și calificările profesionale pentru care se poate asigura pregătirea prin învățământul profesional se găsesc pe pagina web a Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare www.satmar.ro, în cadrul secțiunii Fundamentarea cifrei de școlarizare pentru anul școlar 2015-2016.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img