More


  Guvernul ia măsuri pentru ca în diasporă să nu mai existe probleme în turul II

  =

  Victor-Ponta

  Guvernul cere BEC să decidă clar dacă se pot organiza noi secţii de vot în diaspora! Nu prin comunicate cu iz politic, ci prin hotărâri! În prezent, MAE nu poate încălca legea! BEC a generat confuzie toată săptămâna, pentru că nu-şi asumă nicio decizie! În acest fel, a slujit, indirect, mesajul lui Băsescu şi Iohannis! Ce să facă Titus Corlăţean? Să aplice legea sau comunicatul BEC? Un comunicat nu e lege!

  Solicitarea lui Băsescu legată de ministrul de Externe – o declaraţie electorală, prin care îşi ajuta candidatul, pe Iohannis. Băsescu şi Iohannis cer să nu se respecte legea în cazul organizării votului din diasporă.

  Anul acesta, pentru primul tur s-a procedat la fel ca în 2009 – acelaşi număr de secţii de vot. Au venit mai mulţi români la vot, ceea ce este foarte bine, şi s-au înregistrat problemele cunoscute. Măsurile propuse de BEC sunt puse în practică de MAE.

  Guvernul face tot ce este posibil din punct de vedere logistic şi legal, pentru ca cei din diasporă să îşi poată exercita votul în cele mai bune condiţii: dublarea numărului de cabine şi de ştampile; formularul poate fi descărcat online şi completat în avans, urmând să fie semnat în secţia de votare; de asemenea, formularul va fi distribuit şi în preajma secţiiilor de votare; dublarea personalului care să asigure buna desfăşurare a votului.

  Este esenţial ca fiecare cetăţean român, oriunde se află, să-şi poată exercita dreptul de vot. Duminică, orice cetăţean român care va dori să voteze va putea face acest lucru fără probleme. Este important ca un număr cât mai mare de români să iasă la vot, pentru ca viitorul preşedinte al României să aibă o legitimitate cât mai mare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img