More


  Guvernul Ponta investeşte 160 milioane lei în municipiul Satu Mare

  =

  Dorel-Coica

  Guvernul României, prin primul ministru Victor Ponta şi viceprim-ministrul Liviu Dragnea, au decis alocarea unor sume record pentru municipiul Satu Mare. Concret, Guvernul României investeşte în municipiul Satu Mare circa 164 de milioane de lei în anul 2015. Anunţul a fost făcut public ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, de către primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica. Edilul şef sătmărean a mai adăugat că toate proiectele sunt înregistrate la Ministerul Dezvoltării şi Administraţiei Publice, fiind aprobate de viceprim-ministrul Liviu Dragnea.

  Garanţii de la vicepremierul Dragnea
  Primarul Dorel Coica a dat garanţii, în urma unor discuţii cu primul ministru Victor Ponta şi cu viceprim-ministrul Liviu Dragnea, că toate aceste investiţii vor fi realizate. „Am avut o discuție cu vicepremierul Liviu Dragnea și am convingerea că toate aceste proiecte se vor realiza. Sunt proiecte personale ale primarului. Nu vreau să-i mai aud pe cârcotași că primarul nu are proiecte. Toate aceste cereri sunt înregistrate la Ministerul Dezvoltării și am primit asigurări ferme că vor fi incluse în bugetul pe 2015”, a declarat Dorel Coica.

  Circa 500 de apartamente vor fi reabilitate
  Edilul şef sătmărean a declarat că a semnat la Cluj-Napoca contractul pentru reabilitarea termică a circa 500 de apartamente. Contractele de finanţare au fost semnate, astfel încât au fost demarate procedurile de licitaţie, iar din martie se speră să se dea ordinul de începere a lucrărilor. Valoarea totală a lucrărilor este de 8.491.667 lei. Este vorba despre blocurile de pe Bulevardul Octavian Goga – Bl. 1A, 1B, 1C, 1D, Bl. 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, strada Zenit – Bl.11, strada Dorna – Bl. CD 12, CD 14, Drumul Careiului – Bl. C53, Aleea Jiului nr.2 – Bl. 37, strada Careiului nr.18 – Bl. C12, Aleea Milcov nr.1 – Bl. T2. Primarul a amintit şi de cele circa 600 de apartamente care fac deja obiectul unor lucrări de reabilitare termică, astfel încât până la sfârşitul anului viitor se vor reabilita în total circa 1.100 de apartamente.

  Sală polivalentă, bazin de înot şi stadion reabilitat
  Primarul Coica a precizat că se va construi o sală polivalentă, se va moderniza Stadionul „Olimpia” și se va construi un bazin de înot acoperit. De asemenea, sunt prevăzute reparații capitale pentru Podul Decebal, care nu a mai fost reabilitat de peste un deceniu. ”Săptămâna trecută am fost la București, am avut discuții la Ministerul Dezvoltării, cu domnul Dragnea, și vă spun în calitate de primar al municipiului că vom fi finanțați cu următoarele obiective, proiecte pe care eu le-am implementat și pe care vreau să le duc mai departe până în 2016. Finanțarea va fi cuprinsă în bugetul pe 2015 și vom avea următoarele obiective: sală polivalentă în valoare de 44.433.540 lei, modernizare stadion Olimpia în valoare de 15.719.623 lei, bazin de înot acoperit în valoare de 24.000.000 lei, reparații capitale ale Podului Decebal în valoare de 17.545.497 lei”, a declarat Dorel Coica, care a precizat că deja s-au primit 500.000 de lei pentru demararea primelor proceduri în vederea reabilitării Podului Decebal.

  Drumul Careiului, străzile Diana, Digului şi Depozitelor, în reabilitare
  De asemenea, Dorel Coica a precizat că vor fi reabilitate mai multe străzi din municipiul Satu Mare în totalitate. Totodată, vor fi reabilitate mai multe unităţi de învăţământ din municipiul reşedinţă de judeţ „Începând din primăvara anului viitor va fi modernizat total Drumul Careiului, suma alocată pentru modernizare fiind în valoare de 20.000.000 lei și modernizarea străzii Diana, în valoare de 4.415. 420 lei. Tot de anul viitor va începe modernizarea străzii Digului, în valoare de 2.222.150 lei, strada Depozitelor, în valoare de 1.633.812 lei, și finalizarea cartierului Curtuiuș, în valoare de 9.566.686 lei. La Școala nr.10 se vor face reparații capitale în valoare de 750.000 lei, va fi reabilitat Liceul Teoretic German în valoare de 5.000.000 lei și reabilitarea clădirii de pe str. Petofi nr. 47 în valoare de 8.500.000 lei”, a precizat Dorel Coica.

  Cartier de locuinţe sociale
  Primarul municipiului Satu Mare a precizat că vor fi reabilitate şi cele două blocuri de pe strada Ostrovului locuite de asistaţi social, respectiv CD1 şi CD2. Pentru reabilitarea celor 198 de apartamente s-au alocat 5.611.480 de lei. Garsonierele dintr-un bloc vor fi transformate în apartamente cu două camere, rezultând astfel 49 de unităţi locative, în timp ce celelalte 99 de garsoniere vor fi acordate în favoarea tinerilor căsătoriţi. Totodată, primarul Dorel Coica a mai declarat că se va porni proiectul de locuințe sociale al municipiului reşedinţă de judeţ, valoarea totală fiind de 4.400.000 lei.

  La finalul conferinţei de presă, primarul Dorel Coica a ţinut să declare că toate aceste proiecte sunt proiecte personale pornite din 2012, iar toate cererile de finanțare sunt înregistrate la Ministerul Dezvoltării și sunt aprobate de viceprim-ministrul Dragnea.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img