More


  Hoţi de lemne, prinşi de jandarmi la Vetiş

  =

  lemne

  Jandarmii sătmăreni au depistat şi prins patru hoţi de material lemnos dintr-o pădure de pe raza localităţii Vetiş. Lemnele au fost confiscate, iar cei patru hoţi s-au ales fiecare cu câte un dosar penal.

  Zilele trecute, jandarmii sătmăreni au fost sesizaţi asupra faptului că, pe raza localităţii Vetiş, mai multe persoane tăiau cu drujba arbori din trupul de pădure “Floricel”. Intervenind imediat, jandarmii au surprins în flagrant trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 28 şi 61 de ani, şi o femeie în vârstă de 39 de ani, în timp ce furau material lemnos.

  Până în momentul în care au fost surprinşi de jandarmi, aceştia au reuşit să taie doi arbori de esenţă tare, stejar, cu diametrul la cioată de 50/43 cm, respectiv 53/45 cm. În urma fracţionării celor doi stejari au rezultat 42 bucăţi de lemne tăiate la un metru, de diferite grosimi. În urma tăierii stejarilor cei patru au cauzat un prejudiciu în valoare de 1.180,48 lei.

  Jandarmii au confiscate materialul lemnos şi cele două motoferăstraie utilizate şi le-au predat Postului de Poliţie Vetiş, iar celor în cauză le-au întocmit actele premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “tăiere fără drept de arbori din fondul forestier naţional”, faptă prevăzută şi pedepsită de art.108 alin.1 din Legea 46/2008, dosarul fiind înaintat Poliţiei.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img