More


  Între a vrea şi a putea

  =

  Klaus Iohannis a declarat în mod stupid, din punct de vedere politic, că nu are nevoie decât de voturile celor ce se vor dovedi de partea sa şi, în consecinţă, nu va negocia cu nimeni pentru a-şi maximiza şansele în turul doi al prezidenţialelor. Cei care nici de gând n-au avut să-l voteze au comentat prompt că prezidenţiabilul ACL fie nu ştie ce vorbeşte, fie are atitudinea celui care este sigur că va pierde bătălia.

  Între timp, sfătuit, cu siguranţă, de apropiaţii săi, Klaus Iohannis a declarat că este pregătit să semneze acordul propus de Monica Macovei în schimbul susţinerii acesteia pentru turul doi. Dar chiar dacă cei doi au ajuns la o înţelegere, pretenţiile Monicăi Macovei şi modul în care acestea au fost formulate vădesc o aroganţă care poate fi taxată ca jignitoare pentru candidatul ACL. Mai cu seamă că cele 4,44 % de voturi din primul tur ale Monicăi Macovei nu justifică aroganţa şi nu reprezintă o certitudine nici faptul că toate aceste voturi se vor îndrepta spre Klaus Iohannis. În aceeaşi ordine de idei, conducerea UDMR a decis să îşi lase alegătorii să voteze în turul doi al prezidenţialelor după cum le dictează conştiinţa. Decizia conducerii UDMR vine după ce preşedintele PPE, Joseph Daul, le-a cerut partidelor de dreapta din România să îl susţină în turul al doilea al prezidenţialelor pe Klaus Iohannis.

  Iată însă că nu se întâmplă aşa. La fel, fără undă verde din partea lui Traian Băsescu, nici electoratul PMP, atât de subţire numericeşte cât s-a dovedit, nu este sigur că va urma în bloc îndemnurile de circumstanţă ale Elenei Udrea.

  Mai rămâne de văzut în ce măsură vor conta pentru alegătorii ACL dezbaterea dintre Klaus Iohannis şi Victor Ponta, înaintea turului doi al prezidenţialelor. Ar putea persista concluzia că diferenţa între turul întâi şi turul doi fiind dată şi de rezultatul prestaţiei publice faţă în faţă. El ştie însă că are nevoie de milioane de oameni să fie convinşi că merită să vină din nou la vot, pentru că diferenţa dintre el şi Ponta este foarte mare. Dar chiar dacă ştie, se cuvine să accepte că între a vrea şi a putea într-o competiţie de o factură atât de importantă câştigătorul se decide la urne, victoria aparţinându-i celui mai bun, celui căruia i se cuvine cu adevărat.

  Voicu D Rusu  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img