More


  Iohannis, frate cu radicalii maghiari

  - Advertisement -

  7-AL_SzMH

  Visând să ajungă preşedinte al României, Iohannis este dispus să se facă frate şi cu Dracul. Numai aşa se explică faptul că acesta a ajuns mai nou frate de cruce cu radicalii maghiari. Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT) şi Partidul Civic Maghiar (PCM) au anunţat că îl susţin pe Klaus Iohannis în turul al II-lea al alegerilor prezidenţiale. La nivelul judeţului Satu Mare, Klaus Iohannis este sprijinit de extremistul Krako Rudolf, un apropiat al liderilor Jobbik, partid de extremă dreaptă din Ungaria. Un individ care militează deschis pentru autonomia Partiumului şi care încearcă să propage ideologia extremistă Jobbik în judeţul nostru, un individ căruia actualele graniţe ale statului român par să-i provoace o gravă alergie.

  Iohannis pune în pericol unitatea României
  Laszlo Tokes a anunţat că îl va susţine pe Klaus Iohannis în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, având în vedere că este convins că liderul liberal va rezolva problemele etnicilor maghiari din Transilvania. “Suntem convinşi că domnul Klaus Iohannis, care este minoritar, va rezolva idealurile poporului secui din Transilvania!”, a spus europarlamentarul Tokes Laszlo, ales pe listele partidului Fidesz din Ungaria, condus de premierul ungar Viktor Orban. Acelaşi anunţ a fost făcut şi de liderii PCM.

  Unitatea României este pusă în pericol de Iohannis odată cu acceptul susținerii lui Laszlo Tokes, pentru că acest gest se traduce într-o susținere pentru autonomia Ținutului Secuiesc. Iohannis ar fi trebuit în mod urgent să se delimiteze de extremistul maghiar, întrucât gestul ar putea impune dezbinare și ură în România. În loc să se delimiteze de Laszlo Tokes, Klaus Iohannis chiar le-a mulţumit pe Facebook acestuia şi candidatului PPMT la Preşedinţia României în primul tur, Szilagyi Zsolt, “pentru sprijin şi încredere”.

  Tokes, un inamic al statului naţional unitar
  Laszlo Tokes a avut nenumărate poziții împotriva României ca stat național unitar, în mandatele sale în Parlamentul European, în calitatea de vicepreședinte al PE, funcție în care a fost numit cu sprijinul lui Traian Băsescu și al PDL, precum și în întreaga sa activitate politică.

  În 2009, Tokes punea semnul egal între Transnistria și Ținutul Secuiesc și susținea că ambele regiuni “ar merita un statut de autonomie teritorială”. În 2012, Tőkes afirma că “statul naţional unitar”, expresia din Articolul 1 al Constituției României, reprezintă “o noţiune exclusivistă şi jignitoare” pentru comunitatea maghiară.

  Acelaşi Laszlo Tokes, în urmă cu un an, i-a cerut premierului Ungariei, Viktor Orban, să ofere “protectorat” Transilvaniei. Chiar și la începutul acestui an, după debutul conflictelor din estul Ucrainei, Tőkes a continuat linia retoricii separaționiste, afirmând că maghiarii din secuime “sunt pe cale, precum tătarii din Peninsula Crimeea, să devină o minoritate pe propriul teritoriu”.

  Extremistul Krako, la braţ cu Iohannis
  La nivelul judeţului Satu Mare, Klaus Iohannis este susţinut de radicalul maghiar Krako Rudolf, preşedintele Asociaţiei Podul, alături de conducerile filialelor locale ale PPMT şi PCM. Rudolf Krako a intrat în atenţia opiniei publice în luna iulie a anului 2010, când a organizat o manifestare revizionistă în Dorolţ, al cărei invitat principal a fost fondatorul Gărzii Maghiare, Vona Gabor, lider al partidului de extremă dreaptă din Ungaria, Jobbik. În septembrie 2010, tot Asociaţia Podul, condusă de Rudolf Krako, a organizat la Satu Mare o manifestare dedicată aniversării a 70 de ani de la intrarea în municipiul Satu Mare a armatei ungare, în frunte cu regentul Horthy Miklos, în urma Dictatului de la Viena. În decembrie 2013, Rudolf Krako şi Asociaţia Podul au organizat la Satu Mare o Conferinţă internaţională pe tema autonomiei zonei Partium, propagând în spaţiul public o serie de idei periculoase pentru unitatea teritorială a ţării noastre.

  Krako, amic cu un indezirabil
  De parcă asta n-ar fi de ajuns, Krako Rudolf a devenit unul dintre membrii cercului de prieteni ai Jobbik la Satu Mare. În această calitate, s-a afişat la manifestările organizate de lideri ai acestui partid extremist aflaţi în municipiul Satu Mare. Cu sprijinul lui Krako şi al altor amici ai acestuia, Sătmarul a devenit un adevărat cap de pod pentru expansiunea Jobbik în Ardeal. Unul dintre membrii Jobbik cu care Rudolf Krako se află în legături foarte apropiate, deputatul în Parlamentul Ungariei Szavay Istvan, a fost declarat indezirabil pe teritoriul României. Probabil că şi Szavay Istvan l-ar susţine pe Iohannis dacă ar mai avea dreptul să intre pe teritoriul ţării noastre.

  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img