More


  Kyo Inc a escrocat şi primari din Satu Mare

  =

  fratia_satmarenilor

  Escrocheriilor cu pagina de internet ale cuplului Sergiu Băbăşan- Răzvan Micul au căzut victime nu doar primării din judeţele Maramureş, Bihor, Cluj şi Vaslui, ci şi câteva primării din judeţul Satu Mare. În numărul de azi vă prezentăm cum au fost înşelaţi, prin intermediul firmei Kyo Inc, primarii din comunele Săcăşeni, Agriş şi Andrid.

  Continuarea escrocheriei, mai scumpă decât renunţarea
  Primarul comunei Săcăşeni, Ferencz Levente, şi-ar dori ca din sumele achitate firmei Kyo Inc, în baza unui contract oneros, să plătească spitalizarea foştilor patroni Sergiu Băbăşan şi Răzvan Micul. “Prin 2008, dacă nu mă înşel, a fost o recomandare de la Consiliul Local ca primăriile să-şi facă site-uri pentru a nu încălca reglementările privind transparenţa decizională. Am fost contactat de un reprezentant al firmei Kyo Inc, nu mai ştiu care dintre ei, respectiv dintre Băbăşan sau Micul. Însă îmi amintesc că acesta a venit la primărie însoţit de o tânără foarte frumoasă. M-am uitat mai mult la această tânără decât la contractul pentru construcţie site şi mentenanţă pe care l-am semnat. Ulterior, au venit din nou la primărie şi au făcut un site nefuncţional. Înafară de antet, n-am primit de fapt nimic. Nu ne-au dat parole ca să-l putem actualiza şi nici nu ni l-au actualizat ei. Ca să scape de noi, au început să ne ceară şi informaţii clasificate, pe care nu aveam dreptul să le furnizăm. A trecut timpul, apoi ne-au dat în judecată pentru că nu le-am plătit facturile emise, deşi nu ne-au prestat niciun serviciu. Când am studiat mai atent contractul, am realizat că e mai simplu să-l continuăm decât să-l întrerupem din cauza penalităţilor. Dacă ar fi după mine, aş folosi banii pe care i-am plătit acestor escroci, adică lui Băbăşan şi lui Micul, pentru a le plăti spitalizarea. Este inacceptabil ca asemenea escroci, care acum se erijează în apărători ai legalităţii, să umble liberi. Ar trebui băgaţi la zdup pentru înşelăciunile comise”, ne-a declarat primarul Ferencz Levente.

  Tentativă eşuată la Primăria Agriş
  Primarul comunei Agriş a fost înşelat de Sergiu Băbăşan, care a susţinut că firma Kyo Inc este singura abilitată să facă site-uri pentru administraţiile locale. “Nu mai ştiu exact în ce an, Băbăşan a venit la primărie şi mi-a arătat o Hotărâre de Guvern privind transparenţa decizională, spunându-mi că suntem obligaţi să facem un site al administraţiei publice cu firma lui, Kyo Inc. Într-adevăr, ne-au făcut site-ul, însă nu ne-au oferit găzduire şi nici nu ne-au dat parolele pentru a-l actualiza. N-au venit să întreţină site-ul, însă au tot emis facturi. Normal că nu am plătit pentru un serviciu nefectuat. Când s-au adunat facturi de circa 1.000 de euro, dacă bine îmi aduc aminte, Kyo Inc a dat în judecată Primăria Agriş. În cele din urmă, am câştigat procesul, astfel că n-a mai trebuit să plătesc escrocilor de la Kyo Inc acele facturi pentru nimic. Întrucât nu am mai considerat valabil contractul cu firma lui Băbăşan, am făcut un nou site cu o firmă serioasă de profil”, ne-a declarat primarul Szabo Elek.

  Pretenţii diminuate la Primăria Andrid
  În acelaşi mod au acţionat reprezentanţii Kyo Inc şi în cazul Primăriei Andrid. “Am încheiat contract cu firma Kyo Inc pentru site-ul Primăriei Andrid. Ulterior, ne-au dat în judecată încercând să ne perceapă sume nejustificate, facturate pentru servicii neexecutate. Nu mai ţin minte despre ce sume a fost vorba”, ne-a declarat primarul comunei Andrid, Papp Tibor. Intrarea în insolvenţă a firmei Kyo Inc a fost de bun augur pentru bugetul local al comunei. “În cele din urmă, am plătit nişte penalităţi de întârziere, însă nu cât au cerut iniţial. Firma Kyo Inc a intrat în insolvenţă, astfel că am reuşit să rezolvăm problema pe cale amiabilă cu administratorul special”, a adăugat primarul Papp.

  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img