More


  Kyo Inc a făcut ravagii şi în Sălaj

  - Advertisement -

  fratia_satmarenilor

  Folosind aceleaşi metode dubioase ca şi în judeţele Satu Mare, Bihor, Cluj şi Vaslui, firma Kyo Inc a reuşit să fraierească cel puţin 18 primării din judeţul Sălaj. După ce a încheiat contractele oneroase, Kyo Inc a emis facturi, fără să se achite integral de serviciile asumate. Ulterior, firma sătmărenilor Sergiu Băbăşan şi Răzvan Micul a dat în judecată primăriile, solicitând plata serviciilor neexecutate, la care au adăugat penalităţi enorme. Unele primării au reuşit să scape de plata sumelor cerute de Kyo Inc prin intermediul instanţei de judecată, în timp ce altele au fost obligate să le achite. De asemenea, o serie de primării au fost date în judecată de o altă firmă, pe numele său Elektronische Archiv Verschlusselung SRL, căreia Kyo Inc i-a cesionat creanţele.

  Unele primării au plătit, altele au scăpat
  Potrivit portalului instanţelor de judecată, firma sătmărenilor Sergiu Băbăşan şi Răzvan Micul, Kyo Inc, a acţionat în instanţă aproape 20 de firme din judeţul Sălaj. Procesele au intrat pe rolul Judecătoriei Satu Mare. Comunele sălăjene Coşeiu, Lozna, Năpradea şi Românaşi au fost obligate de Judecătoria Satu Mare să achite sumele solicitate de Kyo Inc. În timpul proceselor, societatea lui Băbăşan şi Micul a ajuns la o înţelegere amiabilă cu primăriile Hereclean, Horoatu Crasnei şi Zalha. Cu alte cuvinte, aceste primării au achitat parţial sau chiar integral pretenţiile financiare ale firmei Kyo Inc.

  Primăriile Agrij, Cuzăplac, Halmăşd au reuşit să câştige procesele cu firma Kyo Inc, Judecătoria Satu Mare neadmiţând emiterea ordonanţelor de plată sau anulându-le ulterior emiterii. Probabil că aceste primării s-au apărat aşa cum scrie la carte în instanţă, demonstrând că pretenţiile financiare ale firmei Kyo Inc sunt nejustificate.

  Proces cu o terţă firmă
  Alte câteva primării sălăjene s-au trezit într-o ipostază şi mai ciudată. În 2012 au început să fie date în judecată pentru datoriile pretinse anterior de Kyo Inc de o cu totul altă societate din Satu Mare. Este vorba de societatea Elektronische Archiv Verschlusselung SRL. Comuna Almaşu a fost dată în judecată de două ori de Kyo Inc, fiind obligată să achite facturile emise. În 2012 a fost dată în instanţă şi de Elektronische Archiv Verschlusselung SRL, însă Judecătoria Zalău a respins emiterea ordonanţei de plată. Gîrbou a pierdut cu SC Elektronische Archiv Verschlusselung SRL. În cazul comunei Ileanda, Judecătoria Satu Mare a respins de două ori pretenţiile Kyo Inc, dar în 2012 a admis cererea privind emiterea ordonanţei de plată de către SC Elektronische Archiv Verschlusselung SRL. Aceeaşi firmă cu denumire sofisticată a renunţat la procesul intentat Primăriei Letca în martie 2013. În 2012, Judecătoria Satu Mare a admis ordonanţa de plată a SC Elektronische Archiv Verschlusselung SRL împotriva Primăriei Mărişte, cererea de anulare din partea Primăriei fiind respinsă în 2013. În cazul Primăriei Poiana Blenchii, în 2012 a fost admisă ordonanţa de plată a SC Elektronische Archiv Verschlusselung SRL, însă în 2013 a fost anulată parţial, magistraţii considerând că o parte din pretenţiile financiare sunt nejustificate. Cel mai rău a păţit-o comuna Zimbor. Judecătoria Satu Mare a respins de două ori ordonanţele de plată ale Kyo Inc în 2007 şi 2008, însă în 2011 a refuzat să constate nulitatea contractului, la cererea primăriei. Cererea formulată de SC Elektronische Archiv Verschlusselung SRL a fost declinată Judecătoriei Zalău, care în iunie 2014 a admis-o doar parţial. În schimb, Primăria Sălăţig a câştigat în 2012 procesul intentat de SC Elektronische Archiv Verschlusselung SRL.

  Cesiune urmată de cesiune
  Se naşte întrebarea firească cum a ajuns această firmă cu denumire pompoasă, respectiv Elektronische Archiv Verschlusselung SRL, să intenteze procese pentru creanţele invocate de firma Kyo Inc. Răspunsul poate fi găsit în procesul verbal al şedinţei Consiliului Local al comunei Râciu, judeţul Mureş, din data de 20 aprilie 2012. Comuna respectivă fusese dată în judecată de Kyo Inc SRL Satu Mare şi firma Sistemul Electronic de Arhivare, Criptare şi Indexare Digitalizată SRL Satu Mare, o altă firmă a cuplului Băbăşan- Micul. Primarul de atunci al comunei, Ioan Vasu, le-a explicat consilierilor cum creanţele Kyo Inc SRL au fost cesionate către Sistemul Electronic de Arhivare, Criptare şi Indexare Digitalizată SRL Satu Mare, iar în februarie 2011 această firmă le-a cesionat la rândul său Elektronische Archiv Verschlusselung SRL Satu Mare.

  Enigmaticul Daniel Augustin Someşanu
  Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerţului, societatea Elektronische Archiv Verschlusselung SRL a fost înfiinţată în anul 2003 în judeţul Satu Mare. La începutul anului trecut, firma a fost mutată în judeţul Cluj. În prezent, sediul social figurează în municipiul Cluj Napoca, pe strada Sarmisegetuza nr.21, subsol, scara 2, apartamentul UI 46. Unicul asociat şi unicul administrator al firmei Elektronische Archiv Verschlusselung SRL Satu Mare este Daniel Augustin Someşanu, născut în 1970, în municipiul Satu Mare. Obiectivul principal de activitate îl constituie “activităţi de realizare a soft-ului la comandă (software orientat client)”. Încă nu am reuşit să depistăm legătura existentă între Daniel Augustin Someşanu, respectiv Sergiu Băbăşan şi Răzvan Micul.

  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img