More


  Kyo Inc a încasat şi ce n-a prestat

  =

  fratia_satmarenilor

  Felul în care firma Kyo Inc, în spatele căreia s-au aflat sătmărenii Sergiu Băbăşan şi Răzvan Micul, a ţepuit în cel mai ordinar mod posibil unele primării din judeţul nostru iese la iveală ca uleiul deasupra apei. Plini de tupeu, cei doi sătmăreni au cerut bani publici şi pentru ce n-au lucrat. Primăriile din Săuca şi Terebeşti, care au avut ghinionul să încheie contracte cu Kyo Inc, au rămas şi fără bani, şi fără site-uri. De frica penalizărilor enorme prevăzute în contractele oneroase, primarii au preferat să plătească sumele facturate de Kyo Inc, deşi societatea respectivă nu se achitase de obligaţiile prevăzute în acelaşi contract. Asta da ţeapă la drumul mare!

  Date de contact false pentru Kyo Inc
  Reprezentanţii Kyo Inc au încheiat contract pentru site cu Primăria Terebeşti. După încheierea acestui contract, nu au făcut absolut nimic, doar le-au trimis facturi, ne-a declarat contabilul şef al Primăriei Terebeşti, Voichiţa Rietli. Reprezentanţii Primăriei Terebeşti au încercat să-i contacteze pe cei de la Kyo Inc, dar fără succes. La adresa indicată în contract, de pe strada Retezatului din municipiul Satu Mare, au găsit doar un magazin alimentar. Când au sunat la numărul de telefon trecut în contract, cu prefix de Cluj, suna tot timpul ocupat. Întrucât au fost acţionaţi în instanţă în 2009, reprezentanţii Primăriei Terebeşti au decis să achite o parte din sumele facturate, pentru a scăpa astfel de procese şi de contractul oneros încheiat cu Kyo Inc. Site-ul Primăriei Terebeşti a fost realizat în cele din urmă de o altă firmă de profil.

  Plată efectuată de frica penalităţilor
  Susţinând şi minţând că au fost trimişi de la Consiliul Judeţean Satu Mare, reprezentanţii Kyo Inc au reuşit să tragă o ţeapă şi la Primăria Săuca. La fel ca şi în alte cazuri, cei de la Kyo Inc au făcut un site de mântuială, căruia nu i-au mai asigurat mentenanţa. Însă nu le-au dat celor de la primărie nici parolele pentru a-l putea actualiza. Apoi au început să emită facturi după facturi, ne-a declarat primarul comunei Săuca, Gheorghe Marian. Primăria nu le-a plătit întrucât serviciile prevăzute în contract nu au fost prestate. După ce valoarea acestora a depăşit câteva mii de lei, Kyo Inc a dat în judecată Primăria Săuca. “Până la urmă am plătit acele facturi, căci ne-a fost teamă ca nu cumva să fim obligaţi să le plătim şi tot felul de penalităţi enorme prevăzute în contract. Considerând că am terminat cu ei, am apelat la o altă firmă pentru a ne face un site funcţional, după cum prevede legea”, ne-a declarat primarul Gheorghe Marian.

  Au rămas cu site-urile neactualizate
  Potrivit portalului instanţelor de judecată, în anii 2008-2009, firma Kyo Inc a dat în judecată pentru neplata facturilor nouă primării din judeţul Satu Mare. Este vorba de primăriile comunelor Agriş, Andrid, Căuaş, Micula, Pir, Sanislău, Săcăşeni, Săuca şi Terebeşti. Primăriile din Agriş şi din Sanislău au rămas fără site-uri. Primăriile Andrid, Micula şi Pir au rămas cu site-urile făcute de Kyo Inc. Cele trei site-uri sunt deficitare rău de tot la capitolul actualizare. De exemplu, site-ul Primăriei Andrid a fost actualizat ultima oară în 26 august 2014, cel al Primăriei Micula în 4 mai 2012, iar cel al Primăriei Pir în 14 mai 2012. Scăpate de contractele păguboase cu Kyo Inc, primăriile din Căuaş, Săcăşeni, Săuca şi Terebeşti au apelat la serviciile altor firme pentru construcţia şi mentenanţa site-urilor.

  Având în vedere excrocheriile făcute de cei doi în detrimentul unor primării din judeţ care abia dacă aveau bani să plătească salariile angajaţilor şi funcţionarilor, putem să ne dăm seama de moralitatea îndoielnică a acestor oameni care se dau mari apărători ai societăţii civile şi a statului român. Pe când ei au căpuşat bugetul statului român fără să onoreze contractele pentru care au luat banii, s-au aflat acum să facă tocmai pe lupii moralişti.

  Mai mult decât, utilizând manevre folosite de obicei de proxeneţi, au reuşit să sucească minţile unor primari din judeţ, prezentându-se cu fete pentru a obţine mai uşor contractul dorit. Practic, cei doi s-au folosit de prostituţie pentru a-şi atinge scopurile mârşave.

  Considerăm că organele abilitate ale statului ar trebui să se autosesizeze în cazul celor doi. Oricum, noi am sesizat şi vom sesiza în continuare organele statului astfel încât aceste gen de mârşăvii să nu se mai întâmple în judeţul Satu Mare şi în România.

  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img