More


  La Prefectură, în căutarea dreptăţii pentru mama sa

  =

  colpref

  O sătmăreancă s-a prezentat ieri la audienţele de la Prefectură, solicitând ajutor pentru mama sa care, din cauza unor greşeli făcute în urmă cu circa 30 de ani din partea unor funcţionari riscă să nu îşi primească pensia. Potrivit celor afirmate de Florilena Gavriş, mama sa, Cornelia Vereş, ar fi lucrat în perioada 1985-1990 la CAP Lipău, iar anii respectiv de muncă ar fi necesari la dosarul de pensie al acesteia, care acum a ajuns la vârsta de 63 de ani. Doar că nici în arhiva CAP Lipău, nici în cea a Primăriei Culciu, mama Florilenei nu figura cu acest nume, acesta fiind şi motivul pentru care, neavând minimul necesar de ani lucraţi, femeia riscă să rămână fără pensie. Degeaba s-a prezentat în instanţă cu martori care să confirme că Cornelia Vereş a lucrat la CAP, judecătorii nu i-au dat câştig de cauză.

  Florilena Gavriş a mai arătat că la Casa Judeţeană de Pensii există un dosar pe numele Cornelia Vereş, cu acelaşi an de naştere, din aceeaşi localitate, doar că ziua şi luna de naştere trecute în acte diferă faţă de cele reale, iar angajaţii instituţiei nu pot întocmi dosarul de pensie.

  După o discuţie telefonică avută cu secretarul Primăriei Culciu, prefectul Eugeniu Avram a cerut ca, dacă legea permite, şi după verificarea documentelor din perioada respectivă, Primăria Culciu să-i elibereze fiicei o adeverinţă care să ateste faptul că mama, Cornelia Vereş, a lucrat cei 5 ani la CAP Lipău. Apoi, după ce va obţine această adeverinţă, Florilena Gavriş a fost îndrumată spre Casa Judeţeană de Pensii pentru a continua demersurile astfel încât mama sa să beneficieze de pensie.

  La audienţele de ieri de la Prefectură nu au lipsit probleme de fond funciar, multe dintre acestea nefiind în atribuţiile acestei instituţii, dar şi o serie de probleme personale.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img