More


  Liber la investiţii în Negreşti Oaş din partea Guvernului Ponta

  =

  negresti

  Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin ordinul nr. 2153 din 4 noiembrie 2014, a aprobat spre finanţare proiecte în valoare de peste 10,6 milioane de lei pentru oraşul Negreşti Oaş. Cea mai mare parte a acestor fonduri sunt destinate finalizării pârtiei de schi de la Luna Şes precum şi pentru reabilitarea a aproape 20 de străzi din capitala Ţării Oaşului. Totodată, Corpul C al Primăriei va intra în cel mai scurt timp în reabilitare.

  Peste 6,74 milioane de lei pentru Luna Şes
  Potrivit ordinului mai sus menţionat, emis de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, condus de vicepremierul Liviu Dragnea, a fost inclus la finanţare ca lucrare nouă în PNDL (Programul Naţional de Dezvoltare Locală) obiectivul “Dezvoltarea turismului de iarnă în zona localităţii Negreşti Oaş, judeţul Satu Mare – Montarea instalaţiei de transport pe cablu CD 4 Luna Şes şi Amenajare pârtie de schi şi sistem de înzăpezire a pârtiei – Luna Şes”. Pentru acest obiectiv important, ministerul a alocat suma de peste 6,74 de milioane de lei.

  De asemenea, pentru obiectivul “Reabilitarea şi modernizarea Corpului C al Primăriei Negreşti Oaş”, respectiv corpul de clădire unde funcţionează serviciul de taxe şi impozite locale, Ministerul Dezvoltării a alocat suma de 200.000 de lei.

  Aproape 20 de străzi modernizate din bani de la Guvern

  Tot prin ordinul Ministerului Dezvoltării, au mai fost aprobate finanţări pentru lucrări de modernizare şi reabilitare a 19 străzi din capitala Ţării Oaşului. Este vorba despre strada Morii şi strada Șoferilor din cartierul Tur, precum şi străzile Moților (tronson Ion Creangă – str. Turului), DC 11 – str. Turului (tronson str. Victoriei – str. Dumbrava), Primăverii, Viitorului, Pieții, Arenei, 1 Iunie (tronson str. Moților – str. Plopilor), 1 Iunie (prelungire str. 1 Iunie – str. Pădurii), Crizantemelor, Salcâmilor, Mihai Viteazu, Moților (tronson str. Turului – str. Salcâmilor), Livezilor, Tudor Vladimirescu, Pădurii, Borcutului, Vâltori și Tineretului. Pentru aceste lucrări, Guvernul a alocat aproape 3,7 milioane de lei.

  Investiţii de peste 250 de milioane de lei
  Toate aceste finanţări vin după o serie de investiţii derulate sau aflate în derulare cum este amplul proiect privind reabilitarea și extinderea rețelelor de apă – canal din oraș și modernizarea unor străzi, lucrările au început deja, potrivit celor afirmate de primarul oraşului Negreşti Oaş, Aurelia Fedorca. “Următorii doi ani vor fi covârșitori pentru modul european în care se va schimba fața orașului nostru, după ce vom implementa proiecte cu o valoare de 250 de milioane de lei, cea mai mare din istoria orașului. Acum doi ani aveam 80% din străzi neasfaltate și doar 20% asfaltate, iar până la finalul mandatului, în 2016, am convingerea că procentul se va inversa. Aceste investiţii, Primăria orașului Negrești-Oaș le va implementa cu sprijinul Guvernului României condus de premierul Victor Ponta. Este momentul să ne unim forțele și să modernizăm Negreștiul! Să fim toți mândri că suntem negreșteni”, a mai afirmat edilul şef.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img