More


  Manifestări ample de 1 Decembrie în judeţ

  =

  negresti

  Pe lângă evenimentele care vor fi organizate în municipiul Satu Mare, de Ziua Naţională a României vor fi organizate manifestări şi în Carei, Negreşti Oaş şi Tăşnad. La acestea sunt invitaţi să participle toţi cetăţenii.

  Concert Veta Biriş la Carei
  Manifestările dedicate Zilei Naţionale vor debuta la Carei luni, de la ora 11.00, la Monumentul Ostaşului Român, cu un Te Deum, depunere de coroane și flori în cinstea eroilor neamului, urmate de o degustare de sarmale.

  Începând cu ora 17.00, la Casa Comunitară Sf. Ladislau va avea loc un concert extraordinar de folclor susţinut de cunoscutele interprete de muzică populară Veta Biriş şi Ana Holdiş Pop, respectiv de ansamblul Ceatăra. Intrarea la concert este liberă, în limita locurilor disponibile.

  Depuneri de coroane şi program artistic la Negreşti
  Primarul Aurelia Fedorca, Primăria Negreşti-Oaş, Consiliul local Negreşti-Oaş şi Casa Orăşenească de Cultură îi invită pe toţi negreştenii să participe la manifestările organizate de 1 Decembrie, Ziua naţională a României şi a românilor de pretutindeni. Manifestările se vor desfăşura la Monumentul Eroilor din parcul central al oraşului şi vor debuta la ora 10.00 cu intonarea Imnului Naţional, urmat de ceremonialul religios.

  În continuare, va fi prezentată însemnătatea istorică a zilei de 1 Decembrie după care va urma ceremonia de depunere de flori şi coroane. Programul artistic va fi prezentat de copiii de la G.P.P. nr. 7 – cântece patriotice, de elevii de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Negreşti-Oaş, clasele a IV-a – montaj literar-muzical şi liceenii de la Liceul Teoretic Negreşti-Oaş, precum şi de interpretul local Vlad Belbe.

  Vor participa primarul oraşului şi şefii de servicii din primărie, consilierii locali, preoţi, reprezentanţi ai instituţiilor de cultură şi învăţământ din Negreşti-Oaş, reprezentanţi ai partidelor politice, ai poliţiei locale şi de frontieră şi alţii.

  Hora Unirii la Tăşnad
  Tăşnădenii sunt invitaţi să participe la manifestările organizate de municipalitate cu ocazia Zilei Naţionale a României. Acestea vor începe de la ora 11:15 cu deschiderea vernisajului “Baionete şi săbii din primul şi al doilea război mondial” , după care la ora 12:00 va avea loc ceremonia de depunere de coroane la Monumentul Eroilor din centrul oraşului. După ora 13:00 preşcolarii de la Grădiniţa cu Program Prelungit şi elevii de la Şcoala Gimnazială din Tăşnad vă invită să urmăriţi un program artistic ce cuprinde poezii şi cântece patriotice.

  La finalul manifestărilor, tăşnădenii şi oficialităţile prezente sunt invitate să se prindă în Hora Unirii în semn de respect faţă de toţi cei care au scris o pagină din istoria României.

  Alexandra Ardelean  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img