More


  Manifestări ample de Ziua Naţională

  - Advertisement -

  prefectura

  Depuneri de coroane, concerte folclorice, de muzică simfonică şi muzică uşoară, precum şi un foc de artificii sunt o parte dintre surprizele pregătite pentru sătmăreni de autorităţile judeţene şi locale de Ziua Naţională a României. Programul manifestărilor organizate cu această ocazie a fost prezentat ieri în cadrul unei conferinţe de presă de prefectul Eugeniu Avram, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, vicepreşedintele Mircea Govor, precum şi viceprimarul municipiului Satu Mare, Radu Roca.

  Îndemn la unitate
  În deschiderea întâlnirii cu presa, prefectul Eugeniu Avram i-a invitat pe toţi sătmărenii să participe la manifestările organizate de Ziua Naţională a României. “În calitate de prefect al judeţului Satu Mare, îi invit pe toţi cetăţenii judeţului nostru să participe la manifestările organizate de Instituţia Prefectului, Consiliul Judeţean şi Primăria municipiului Satu Mare. Ne dorim să sărbătorim Ziua Naţională a României împreună, participând la toate activităţile incluse în agenda zilei de 1 Decembrie. În speranţa că vom fi în număr cât mai mare, vă mulţumesc, dragi sătmăreni!” a declarat prefectul Eugeniu Avram. Totodată, reprezentantul Guvernului în teritoriu i-a îndemnat pe sătmăreni ca de 1 Decembrie să arboreze tricolorul şi să fie mândri că sunt români.

  Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, i-a îndemnat pe sătmăreni să sărbătorească împreună cu autorităţile Ziua Naţională a României. “Vă aşteptăm pe toţi sătmărenii să sărbătorim împreună această frumoasă zi, să fim uniţi toţi cei care simţim româneşte, să arătăm că iubim România”, a mai spus Adrian Ştef.

  La rândul său, vicepreşedintele Mircea Govor a arătat că Ziua Naţională a României este cea mai importantă zi pentru români, iar programul pregătit pentru 1 Decembrie este adecvat acestei sărbători. “Este un program dedicat tuturor sătmărenilor”, a mai spus Govor. De asemenea, viceprimarul Radu Roca şi-a exprimat dorinţa ca sărbătoarea să se defăşoare în cele mai bune condiţii.

  Depuneri de coroane, spectacole şi artificii
  Manifestările dedicate Zilei Naţionale a României, care se vor desfăşura luni, 1 Decembrie, vor debuta la ora 9.45 cu depuneri de coroane la busturile lui Mihai Viteazu, Corneliu Coposu, I.C. Brătianu şi Iuliu Maniu. În jurul orei 11.30 va fi sfinţită noua troiţă ridicată în memoria eroilor români aflată în imediata vecinătate a bustului lui Iuliu Maniu.

  La ora 12.00 va avea loc ceremonialul oficial, depuneri de flori şi paradă militară la statuia lui Vasile Lucaciu, moment urmat de un recital susţinut de Corul Bărbătesc din Finteuşu Mare.

  Programul artistic va începe de la ora 13.00 la scena amenajată în Piaţa 25 Octombrie cu un recital susţinut de cunoscuta interpretă de muzică populară Veta Biriş. În continuare, pe scenă vor urca Marius Ciprian Pop, Petrică Mureşan, Maria Petca Poptean, Georgiana Marina, Nicolae Mureşan, Ioan Dordoi şi Felix Galan, Florentina şi Petre Giurgi, Ansamblul Cununiţa şi Cununiţa Năzdrăvană, Trupa Harp şi Park Folk Grup.

  De la ora 19.00 va avea loc un super concert marca Talisman, iar programul artistic de la scenă se va încheia cu un foc de artificii. Tot în seara zilei de 1 Decembrie, la Filarmonica “Dinu Lipatti”, de la ora 19.00 va avea loc un concert simfonic cu intrare liberă. De asemenea, vor fi distribuite sătmărenilor aflaţi în Piaţa 25 Octombrie şi circa 2.000 de porţii de cârnaţi cu fasole.

  Manifestări de Ziua Naţională a României vor fi organizate în toate unităţile administrativ teritoriale ale judeţului Satu Mare.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img