More


  Mare atenţie la caracatiţă!

  - Advertisement -

  Rămâne de văzut dacă mandatul dat în favoarea lui Klaus Iohannis de 6 milioane de votanţi va înseamna desprinderea clasei politice de lăcomia, corupţia, minciuna şi dublul discurs şi aroganţa de care românii au avut parte în timpul celor două mandate prezidenţiale ale lui Traian Băsescu. Va izbuti, aşa cum ar fi firesc, să se păstreze Klaus Iohannis deoparte de braţele caracatiţei, grăbită să se reorienteze fără jenă şi să se infiltreze din nou în fruntea bugetelor?

  Desigur, şanse există, dar nu va fi uşor. Trădarea, dublicitatea, competenţa mimată, bizantinismul politicii româneşti nu vor dispărea doar pentru că Klaus Iohannis a câştigat alegerile. Mai mult decât atât, românii nu-şi doresc, fiindcă le-a fost de ajuns, un preşedinte de ţară ieşit din hrubele aceleiaşi politici care şi-a bătut joc de ei timp de un deceniu. Dar există riscul enorm ca linguşitori, yesmenii, cei puşi pe eterna căpătuială personală şi egoistă să dea din nou năvală.

  Nu punem răul în faţă, constatăm totuşi îngrijoraţi că unii, nu puţini, au şi inceput să se dea admiratorii lui Klaus Iohannis încă de pe vremea în care era doar profesor de şcoală. Şi îşi freacă mâinile în speranţa parşivă că îl vor putea îmbrobodi pe acest „provincial naiv” ajuns în fotoliul de şef al Statului.

  Cu toată greaţa, îl dau exemplu în acest sens pe un profesor de limba germană de la Universitatea din Oradea, care a „tradus” numele preşedintelui ales al României: „Neamţul” de la Sibiu pare să aibă un nume predestinat pentru noua funcţie care i-a fost încredinţată de popor prin harul lui Dumnezeu”. La fel apoi, un fost director de TVR a scris pe blogul său: „Alegerea lui Klaus Iohannis echivalează cu a doua şansă după 1989 pentru ca România să fie privită altfel. Să ajungă în rândul lumii, aşa cum a fost sub mâna altui neamţ, Regele Carol I”. Mai important decât orice este ca noul preşedinte ales să aibă înţelepciunea de a se ţine departe de cei care îi dau acum târcoale aşteptând noi pomeni după cele avute cu vârf şi îndesat. Astfel spus, să reziste la atâta miere oferită fariseic de viespile camarilei care nu acceptă să fie distruse.

  Din partea lui Klaus Iohannis românii aşteaptă să rămână aceea ce votanţii au văzut în el, de aceea ar fi păcat să eşueze în braţele hidoase ale caracatiţei care îl pândeşte.

  Voicu D Rusu  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img