More


  Mărturie incredibilă a unui martor-erou

  =

  marturie

  Reporterii Gazeta de Nord-Vest şi Nord Vest TV au reuşit să ia legătura cu martorul Emil Silaghi, acesta oferind, cu lux de amănunte, detalii despre posibilul criminal. Mărturia lui Emil Silaghi este cu atât mai importantă cu cât un individ care corespunde perfect descrierii făcute de martorul Gazetei a atacat luni o femeie lângă Podul Decebal, încercând să o stranguleze. Femeia a avut noroc şi a scăpat ca prin urechile acului.

  Detalii şocante
  Emil Silaghi a prezentat clipele de groază prin care a trecut, dar care nu l-au determinat să întoarcă privirea şi să se facă că nu vede nimic. „De fiecare dată când am trecut pe lângă capul Podului Decebal am văzut o persoană înaltă, îmbrăcată de obicei sportiv sau în blugi, dar cu o geacă de fâş şi tot timpul avea un rucsac mic în spate. Cred că avea vârsta între 30 şi 40 de ani, dar mai degrabă spre 40 de ani. Era o persoană foarte stranie, în sensul că se uita pe sub Podul Decebal. O dată am şi văzut-o ieşind de sub Podul Decebal. Parcă ar fi căutat pe cineva sau ceva. În momentul în care am încercat să mă uit în ochii lui sau la faţa lui s-a ferit. Dar în mare cam ştiu caracteristici. Ce mi s-a părut straniu era că se mişca încet, îşi ferea privirea, îşi ascundea faţa. În special urmărea femeile de pe dig”, a declarat Emil Silaghi.

  O tragedie evitată in extremis
  Emil Silaghi a povestit în ziua de vineri, în jurul orei 22.00, trei fete au avut şansa să scape nevătămate. „De exemplu, vineri seara, în jurul orei 22.00, erau trei fete pe dig în stare de ebrietate. Şi-a pus gluga pe cap şi le-a urmărit. În momentul în care eu am venit în faţă, el venea în faţa mea. Fetele erau pe o bancă în spatele meu, omul şi-a tras gluga când m-a văzut şi a trecut pe lângă mine, întorcând capul în altă parte, spre Someş. Când a ajuns în faţa fetelor s-a oprit puţin, în sensul de a le analiza. M-am uitat în spate, m-a văzut că mă uit, şi a luat-o spre Podul Golescu. În acel moment venea şi un grup de tineri de la Casa de cultură, iar apoi a dispărut omul”, a declarat Emil Silaghi.

  Un martor îngrozit
  Emil Silaghi a declarat de ce a ales să facă un act civic şi să vorbească, în condiţiile în care alţi semeni de-ai săi ar fi tăcut de frică. „Faptul că am citit despre crimă şi ceea ce am simţit eu timp de vreo cinci săptămâni la capul Podului Decebal, am văzut acea persoană foarte stranie. Şi faptul că au rămas poşeta şi banii în poşetă, nu i s-a furat poşeta, deci ar putea fi excluşi boschetarii, pentru că ăştia au nevoie de bani pentru a se droga”, a declarat Emil Silaghi.

  Descriere perfectă
  Martorul povesteşte cu lux de amănunte modul de operare al posibilului criminal, dar a realizat şi profilul individului. “Omul este înalt, are în jur de 1.85 metri şi mi-a sărit în ochi. Era un tip sportiv. Nu mi s-a părut a fi un bărbat fără adăpost, pentru că era bine îmbrăcat. Nu mi se părea că are nimic de a face cu boschetarii sau cu aurolacii de sub Podul Decebal. Din ce-am văzut eu de la distanţă mi s-a părut că avea un început de chelie în creştetul capului. Am văzut acest lucru în momentul în care a ieşit de sub pod, la lumina reflectoarelor. Era la o distanţă de circa 30 – 40 de metri. Era tuns scurt şi era bărbierit, aranjat la faţă. Nu avea ceva distinctiv, era un tip normal. Dar înalt, foarte dubios şi o privire. Avea un gol în ochi. De prima dată când l-am văzut acum cinci sau şase săptămâni mi s-a părut straniu. Pur şi simplu, la capătul podului, acolo unde este curba respectivă, de unde te poţi uita sub pod. De obicei stătea acolo. Se uita sub pod sau în zona Someşului, sau în zona digului spre Podul Golescu”, a declarat martorul.

  Apar şi alte mărturii
  Pe site-ul Gazetei de Nord –Vest au apărut mai multe comentarii-mărturii ale unor cititori, care confirmă descrierea făcută de martorul Emil Silaghi. „Pot să confirm că acea persoană frecventează zona Ostrovului şi Micro 17, deoarece copilul meu cu un prieten de-al lui au fost urmăriţi de exact aceeşi persoană timp de trei săptămâni. E posibil ca acela să fie agresorul”, a spus Mirela. Un alt cititor, care s-a recomandat S, a făcut o declaraţie şi mai şocantă: “Bună. Într-o zi de vară şi eu cu o prietenă şi sora mea am fost urmărite de un bărbat. Îl recunosc şi acum. L-am mai văzut prin Micro 17. Stă pe Ostrovului, exact ce a zis şi doamna Mirela. De sub Podul Decebal ne-a urmărit până în Micro 17”.

  Criminalul a lovit din nou
  Martorul pe care l-a citat şi l-a interviat Gazeta de Nord –Vest a avut perfectă dreptate! Şi asta pentru că luni o altă femeie a fost atacată de un bărbat de 40 de ani, cu glugă pe cap şi cu rucsac pe spate, exact cum l-a descris martorul Gazetei de Nord-Vest. Individul a fost surprins în timp ce încerca să sugrume o femeie, în vârstă de 55 de ani. Totul s-a întâmplat la capul Podului Decebal, în apropierea sediului Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Satu Mare. Femeia a scăpat cu viaţă după ce i-a dat în cap agresorului cu o ladă, individul fugind pe mijlocul podului. Toată scena a fost surprinsă de o cameră de luat vederi amplasată în zonă de Primăria Satu Mare. “Era un bărbat de aproximativ 40 de ani, cu o cicatrice pe nas și una în zona ochilor. Avea păr șaten spre brunet, era îmbrăcat cu o geacă cu glugă și purta în spate un rucsac”, a spus femeia agresată pentru Vocea Transilvaniei.

  Echipă specială de la IGPR
  Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare anunţă, printr-un comunicat de presă, că s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de omor, prevăzută şi pedepsită de articolul 188 Codul penal, a cărei victimă este cunoscuta actriţă Dorgai Gabriela de la Teatrul de Nord din Satu Mare. În acest moment este alcătuit un plan de anchetă şi sunt valorificate mai multe piste, susţin procurorii sătmăreni. De asemenea, Inspectoratul General al Poliţiei Române a trimis marți la Satu Mare o echipă de specialiști ai Direcției de Investigații Criminale, având în vedere complexitatea și gravitatea crimei.

  Oamenii fără adăpost, culeşi de pe stradă
  În cursul zilei de marţi mai multe echipe ale Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare au procedat la ridicarea tuturor oamenilor străzii în vederea audierii acestora. Din câte se pare, patru persoane fără adăpost au fost ridicate de la adăpostul de noapte și duse la audieri. Din câte se pare, una dintre ele pare ar fi cercetată mai amănunţit, existând anumite neconcordanţe în declaraţiile sale.

  Gabriela Dorgai, condusă vineri pe ultimul drum
  Actrița Gabriela Dorgai va fi condusă vineri pe ultimul drum. Toţi cei care doresc să îi aducă un ultim omagiu sunt aşteptaţi vineri, 14 noiembrie, de la ora 12.00, la cimitirul de pe strada Pietroasa din Satu Mare. Priveghiul a fost programat pentru joi, 13 noiembrie, de la ora 19.00, la capela cimitirului de pe strada Pietroasa.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img