More


  Muşchetari de grădiniţă

  - Advertisement -

  scrima

  Sala de scrimă Alexandru Csipler s-a umplut ieri de prichindeii de la Grădiniţa cu program prelungit nr. 6. Spadasinul Bertalan Arkosi s-a încumetat să pornească în această toamnă un program de promovare a sportului printre copiii de la grădiniţe.

  Iar primul pas l-a făcut la începutul lunii octombrie, când împreună cu alţi spadasini de la CS Satu Mare au oferit o demonstraţie la sediul grădiniţei de pe strada Luceafărului Nr. 23. “Scrima este foarte iubită în rândul celor mici. Mă bucur că un număr foarte mare de copii vor să practice acest sport de tradiţie în Satu Mare. Iar mai încolo, dintre aceştia sperăm să descoperim noi campioni, aşa cum sunt Amalia Tătăran, Simona Pop sau ceilalţi“, a spus Arkosi, care pentru început recunoaşte că îi e foarte greu să-i stăpânească pe pitici. “E multă joacă în ceea ce facem noi. Mă bucur că orele de sport sunt atât de îndrăgite atât de copii cât şi de părinţi. Deja s-a extins acţiunea şi la grupele de la Grădiniţa Nr. 2“, a completat directoarea grădiniţei, Eleonora Nuszer, care recunoaşte că cei mici şi-ar dori ca orele de sport să ţină o zi întreagă.

  După care, în sala Csipler, copiii, aproximativ 30 la număr, au început cu o gimnastică specifică, supervizaţi de sportiv dar şi de doamnele educatoare, după care s-au duelat cu arme special concepute pentru cei mici. Aceasta, de altfel, a fost şi cea mai distractivă parte a dimineţii.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img