More


  O nouă ediţie a Zilelor Şcolii de Arte

  =

  arte

  Una dintre cele mai importante manifestări culturale organizate în judeţul Satu Mare, Zilele Şcolii de Arte, a debutat ieri cu deschiderea oficială, cu vernisajul unei expoziţii de pictură precum şi cu un scurt moment artistic. La eveniment, care s-a desfăşurat în holul Palatului Administrativ, au fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, managerul Şcolii de Arte, Mircea Deac, reprezentanţi ai şcolii partenere din Teglas (Ungaria), cadre didactice, părinţi şi elevi.

  Sărbătoare maraton
  Aşa după cum spunea managerul Mircea Deac, ediţia din acest an a Zilelor Şcolii de Arte se va desfăşura pe durata a zece zile. Pe parcursul acestora vor fi organizate expoziţii de artă plastică, concerte de muzică populară, uşoară şi rock, vor fi organizate manifestări artistice la Cluj şi la Turda, totul culminând cu cea de a opta ediţie a Festivalului-Concurs „Muzica inimii mele”, care din acest an a devenit internaţional. La manifestări au fost invitaţi să participe în calitate de parteneri şi elevi şi cadre didactice de la Şcoala de Arte „II Rákóczi Ferenc” din Teglas – Ungaria.

  Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a felicitat conducerea şi profesorii de la Şcoala de Arte pentru că are grijă de copiii sătmărenilor care, după ce au ajuns adulţi, au reprezentat cu cinste judeţul şi municipiul Satu Mare. „Îi felicit de asemenea şi pe părinţii care-şi îndrumă copiii spre această şcoală şi asigur conducerea Şcolii de Arte de tot sprijinul Consiliului Judeţean”, a mai spus Adrian Ştef.

  Prezent la eveniment, Felician Pop, consilierul preşedintelui Consiliului Judeţean, a arătat că organizarea acestor evenimente este o bună practică a Şcolii de Arte şi că judeţul Satu Mare este promovat în Europa şi prin acest mod. Deschiderea oficială s-a încheiat cu o expoziţie de artă plastică în cadrul căreia au expus elevii şcolilor de artă din Satu Mare şi Teglas, precum şi cu un scurt moment artistic prezentat de elevii celor două şcoli.

  Spectacole şi concursuri
  Zilele Şcolii de Arte vor continua azi, de la ora 17.00, cu un spectacol de muzică clasică şi poezie organizat la Centrul Multicultural “Poesis”. Apoi, timp de două zile, joi şi vineri, cursanţii Şcolii de Arte vor organiza manifestări artistice şi spectacole la Cluj, respectiv Câmpia Turzii.

  Manifestările sunt reluate în data de 25 noiembrie cu o seară de folclor prezentată de cursanţii Şcolii de Arte, care va avea loc la sediul unităţii de învăţământ, urmată, o zi mai târziu, de un spectacol de muzică pop-rock în aceeaşi locaţie. Ambele spectacole vor începe de la ora 17.00. În fine, în data de 27 noiembrie, de la aceeaşi oră şi aceeaşi locaţie, va avea loc o expoziţie de artă fotografică.

  Manifestările dedicate Zilelor Şcolii de Arte se vor încheia în data de 28 noiembrie cu Festivalul- concurs de muzică pop-rock „Muzica inimii mele”, ajuns la a opta ediţie, care se va desfăşura la Filarmonica „Dinu Lipatti”, între orele 15.00 şi 20.00.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img