More


  Pe patul de moarte, bunica micuţilor l-a blestemat pe Klaus Iohannis

  =

  bunica

  Într-un interviu oferit site-ului nostru, mătuşa celor 3 copii traficaţi de Klaus Iohannis aduce lămuriri asupra evenimentelor din 1990. Mioara Iliuţ a fost de faţă, alături de bunica micuţilor, atunci când Klaus şi Carmen Iohannis s-au prezentat acasă la ea, la Răşinari ( jud. Sibiu), pe str. Râul caselor, împreună cu familia de canadieni, a doua zi după înmormântarea părinţilor minorilor. Amintim faptul că părinţii celor 3 copii au murit în urma unui conflict în familie, bărbatul ucigându-şi soţia din greşeală, apoi el sinucigându-se.

  Doamna Iliuţ ne-a declarat că “nici măcar nu s-au răcit în mormânt părinţii copiilor”, iar Klaus Iohannis a venit cu canadienii, cerând adopţia minorilor. Mioara Iliuţ susţine că Iohannis personal a insistat foarte mult pe lângă bunica , “a stat pe capul nostru” pentru a da copiii, folosind tot felul de tertipuri, şmecherii şi chiar minciuni.

  Venea la noi în fiecare zi, chiar şi de două ori
  “Ne spunea că acolo o să le fie foarte bine, că în ţară situatia este groaznică şi o să fie şi mai rău, că Romania o să se ducă de râpă, că o să se taie pensiile şi bunica nu o să aibă cu ce să-i crească. Ne-a minţit că au şi ei un copil pe care l-au dat în adopţie şi că o duce foarte bine în Canada. De abia peste două luni am aflat că ne-au minţit, că nu pot avea copii”, ne-a relatat Iliuţ. Ea ne-a povestit că Iohannis cu soţia lui veneau în fiecare zi, chiar şi de două ori pe zi, timp de duoă săptămâni şi, în urma presiunilor făcute, bunica a cedat în cele din urmă.

  “Ne-a promis că după un an o să vină în vacanţă în România şi o să-i vedem.Vorbea foarte frumos cu maică mea, o îmbrobodea. Înţelegerea a fost ca în fiecare an să-i aducă canadienii în ţară, să ştim că sunt bine. Că o să ne trimită poze permanent, să ţinem legătura cu ei. Ciudat ni s-a părut că am cerut o poză cu canadienii şi au refuzat să ne dea. Am insistat şi să avem adresa din Canada şi târziu ne-a scris o adresă pe spatele unei fotografii”, ne-a mai spus Mioara Iliuţ.

  Ica nu a vrut. Iohannis l-a luat în braţe şi l-a băgat în maşină
  Ea ne-a declarat că cea mai grea a fost despărţirea de Ica, băieţelul de 4 ani, care era ataşat de bunica şi “de toate animalele din curte”. “Îi plăcea să stea în curte cu păsările, să se ducă cu animalele pe deal. Nu a vrut să plece cu Iohannis şi canadienii. S-a ascuns în şură. Dar Iohannis l-a luat în braţe şi l-a băgat în maşină. Bunica plângea în hohote”, ne-a relatat, cu lacrimi în ochi, mătuşa copiilor. Potrivit femeii, fetiţele au suportat mai bine plecarea pentru că li s-a promis că la anul se vor întoarce şi că se vor duce la şcoală în Canada.

  Mioara Iliuţ a ţinut să ne spună că Iohannis şi soţia lui erau extrem de zgârciţi. Le-au dat bomboane copiilor doar la plecare. “Când să se urce în maşină le-a dat bomboane. Doamna Carmen le-a dat doar câte o bomboană, două le-a pus înapoi în buzunar”, susţine doamna Iliuţ.

  Ea a menţionat că bunica copiilor a aşteptat timp de un an veşti de la micuţi şi după ce a văzut că nu primeşte niciun răspuns, a început să-l caute pe Iohannis. “Îmi aduc aminte. În 1991, l-am întâlnit în centru, în faţa farmaciei 24. L-am întrebat de copii, ce fac, o duc bine, trăiesc. Ne-a spus că nu ştie nimic de ei. A urlat la noi : “Lăsaţi-mă în pace”.

  Iohannis fugea de noi
  Apoi bunica l-a căutat pe Iohannis şi la şcoală şi la primărie. “Când ne vedea, fugea de noi”, ne-a spus Iliuţ. Ea a ţinut să ne precizeze că a ajuns şi la soacra lui Iohannis, Georgeta Lăzurca, şi că aceasta s-a lăudat că mai are şi alţi copii ţinuţi în coşuri cu nuiele, care trebuie daţi spre adopţie.

  De asemenea, Mioara Iliuţ susţine că odată cu nepoţii săi, canadienii au mai adoptat o fetiţă de doi ani, pe nume Scultelnicu Ana ( fapt care reiese din decizia judecătorească de adopţie). Am căutat-o pe mama acestui copil adoptat, Scultelnicu Maria şi am găsit-o lucrând ca laborantă la fabrica Boromir, dar a refuzat să vorbească cu noi. Ne-a declarat doar că nu ştie nimic de copilul său adoptat de familia de canadieni. Aceasta locuia în 1990, când a rămas gravidă cu Ana, într-un cămin de nefamilişti pe str. Alba Iulia din Sibiu şi lucra la fabrica Drapelul. Surse anonime ne-au declarat că şi-ar fi adoptat copilul pentru că “era din flori” şi se temea de reacţia tatălui său.

  Bunica plângea în fiecare seară
  Mioara Iliuţ ne-a declarat că bunica copiilor nu şi-a iertat niciodată faptul că a acceptat să-şi dea nepoţii. “Plângea în fiecare seară. În fiecare seară se ruga să afle dacă copiii sunt bine, sănătoşi. Şi-a făcut un altar în hol unde seara plângea şi se ruga. Mi-a lăsat cu limbă de moarte să nu abandonez, să lupt să aflu dacă mai trăiesc copiii. Pe patul de moarte i-a blestemat pe Iohannis şi pe soţia lui ”, ne-a spus Iliuţ.

  Ea crede că nu mai sunt în viaţă, că au fost daţi pentru organe. Mioara Iliut a adresat şi un mesaj pentru Klaus Iohannis: “Să ne ajute să găsim copiii. Să ştim măcar unde sunt, să ştim că sunt în viaţă, doar atât dorim, nu mai mult. De 24 de ani îi căutăm. Să îndeplinesc ultima dorinţă a mamei mele”, a transmis rugămintea, cu lacrimi în ochi, Mioara Iliuţ către Iohannis.
  sursa:ancheteonline.ro  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img