More


  PENTRU LEGALITATEA VOTULUI

  =

  1

  Autoritățile sătmărene s-au pregătit pentru ca tot scuritnul electoral să se desfășoare fără niciun fel de incident. Pentru aceasta au fost mobilizate cadrele Ministerului de Interne. Polițiștii, jandarmii dar și pompierii se vor asigura că legea este respectată.

  Paza celor 344 de secții de votare va fi asigurată de 668 de lucrători din cadrul Ministerului Administrației și Internelor. Peste 300 de polițiști, 148 de jandarmi, 112 pompieri și 80 de polițiști de forntieră sunt angrenați în asigurarea legalității desfășurării procesului electoral la nivelul secțiilor.

  Oamenii legii vor fi prezenți și în trafic pentru verificarea trasportatorilor de persoane. Cetățenii sunt avertizați că cei care nu respectă condițiile legale de vot vor fi sancționați.

  Contravențiile pot aduce amenzi de până la 10 mii de lei în timp ce alte fapte cad sub incidența codului penal. Este interzisă împiedicarea exercitării dreptului la vot dar și coruperea alegătorilor prin oferirea de bani, bunuri sau alte foloase. Cei care votează fără a avea dreptul, cei care votează de mai multe ori , cei care  introduc în urnă mai multe buletine sau cei care folosesc acte false pentru exercitarea dreptului pot fi închiși pentru 3 ani de zile. Votul este secret iar violarea acestuia este și ea pedepsită prin lege.

  Și tentativle de fraudare se pedepsesc  iar membri birourilor electorale din secțiile de votare  trebuie și ei să se supună legii altfel riscă și ei amenzi sau chiar închisoare.



  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img