More


  Peste 20 de grădiniţe noi, construite în judeţ

  - Advertisement -

  isj

  În judeţul Satu Mare vor fi construite din temelie 22 grădiniţe, altele cinci fiind reabilitate şi extinse. Zece dintre acestea vor fi terminate în cel mult un an de zile. Toate acestea sunt posibile graţie Proiectului privind Reforma Educației Timpurii în România, elaborat de Ministerul Educaţiei şi prezentat ieri în cadrul unei conferinţe de presă la care au participat prefectul Eugeniu Avram şi inspectorul şcolar general Claudiu Mondici.

  Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare, Claudiu Mondici, a arătat că în cadrul Proiectului privind Reforma Educației Timpurii în România, la nivel naţional vor fi construite sau reabilitate 750 de grădiniţe.

  Pentru judeţul Satu Mare au fost primite ordine de începere a lucrărilor de construcţie a şapte grădiniţe noi. Este vorba despre localităţile Căuaş, Comlăuşa, Păşunea Mare, Sărăuad, Homorodu de Jos, Hodod şi Pomi. La acestea se mai adaugă cele din Tăşnad şi Hrip care sunt aproape finalizate, şi în scurt timp vor începe lucrările şi la grădiniţa din Beltiug. Deci în total, în prima fază vor fi construite zece grădiniţe, toate cu câte două grupe.

  Acestea sunt doar primele unităţi de învăţământ preşcolar care vor fi construite. Potrivit celor afirmate de prefectul Eugeniu Avram, pe durata desfăşurării acestui proiect în judeţul Satu Mare vor fi construite din temelie sau reabilitate 27 de grădiniţe. Dintre acestea 22 vor fi contruite de noi iar cinci vor fi reabilitate, modernizate sau extinse.

  În total, din cele 22 de grădiniţe care urmează a fi constituite în judeţ, zece sunt cu două grupe, cinci cu trei grupe, cinci cu patru grupe şi două cu şase grupe. Suma alocată în prima fază pentru construcţia celor zece grădiniţe este de 4,5 milioane de lei, iar lucrările trebuie să fie finalizate în 12 luni.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img