More


  Planul local de acţiune pentru protecţia mediului, revizuit

  =

  apm

  După zece ani de la elaborarea sa, Planul local de acţiune pentru protecţia mediului Satu Mare a fost revizuit şi prezentat ieri în cadrul unei dezbateri publice care a avut loc ieri la Casa Verde. Evenimentul a fost organizat de Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Satu Mare, în colaborare cu alte instituţii din judeţ care şi-au adus aportul la elaborarea acestui plan.

  În cadrul procesului de planificare de mediu, componentă principală a planificării strategice de dezvoltare durabilă, Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare a coordonat în perioada 2013 – 2014 procesul de revizuire a Planului Local de Acțiune al Județului Satu Mare. Acest proces s-a desfășurat în cadrul Grupului de Lucru și a Comitetului de Coordonare, la care au participat autoritățile publice locale, organizații non- guvernamentale și servicii deconcentrate.

  Directorul APM Satu Mare, Elisabeta Bekkessy a declarat că s-a decis revizuirea şi completarea planului realizat în urmă cu zece ani deoarece între timp au apărut alte probleme. „Am realizat o echipă pentru a aduce modificările necesare acestui plan pentru perioada 2014-2020. Jumătate dintre acţiunile propuse în vechiul plan au fost realizate, însă acum au apărut o serie nouă de probleme cu care ne confruntăm, acesta fiind şi motivul pentru care am considerat că trebuie îmbunătăţit”, a precizat Elisabeta Bekessy.

  În urma desfășurării activității grupului de lucru aprobat prin Ordinul Prefectului județului Satu Mare, s-au identificat și s-au clasificat o serie de categorii de probleme de mediu în județul Satu Mare cum ar fi degradarea mediului natural și construit, urbanizarea mediului, asigurarea stării de sănătate a populației, gestionarea (colectarea, stocarea, eliminare) necorespunzătoare a deșeurilor, combaterea fenomenului de schimbări climatice – utilizarea surselor regenerabile de energie, educația ecologică şi altele.

  Cum la dezbatere au lipsit tocmai cetăţenii, directorul APM a transmis sătmărenilor să intre pe site-ul APM Satu Mare și site-ul Primăriei municipiului Satu Mare, unde pot vizualiza acest plan şi unde sunt așteptate propunerile cetățenilor sătmăreni cu privire la problemele de mediu mai sus menționate.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img