More


  Prefectul Avram îi îndeamnă pe sătmăreni să participe la vot

  =

  prefect

  Viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a susținut ieri ultima videoconferinţă cu prefecții și șefii structurilor centrale și teritoriale ale MAI, având ca temă evaluarea stadiului de îndeplinire a măsurilor organizatorice și de ordine publică luate pentru desfășurarea în bune condiții a scrutinului de duminică pentru alegerea președintelui României. După încheierea videoconferinţei, prefectul Eugeniu Avram a lansat un apel către sătmăreni, îndemnându-i să se prezinte la vot.

  Peste 20 milioane de buletine de vot
  Potrivit vicepremierului Gabriel Oprea, pentru turul doi de scrutin, Ministerul Afacerilor Interne a realizat 20.945.068 de buletine de vot și 11.808.375 de timbre autocolante. Aceste materiale necesare votării au fost repartizate pe judeţe, urmând ca până azi, la ora 18.00, să fie repartizate preşedinţilor secţiilor de votare. Votul de duminică se va desfășura în aceleași secții de votare, aflate în aceleași locații și sub autoritatea acelorași birouri electorale.

  În ceea ce priveşte asigurarea climatului de siguranță pentru acest scrutin va fi mobilizat un dispozitiv de ordine publică la fel ca cel din urmă cu două săptămâni, la primul tur al alegerilor prezidențiale. Peste 58.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne vor avea ca misiune desfășurarea procesului electoral în condiții de maximă siguranță pentru români.
  În cursul zilei de 2 noiembrie au fost înregistrate de cinci ori mai puține evenimente decât la alegerile din anul 2009. De altfel, climatul general de ordine publică s-a menținut și în perioada dintre cele două tururi de scrutin. În acest interval, au fost sesizate doar 49 de evenimente, de 11 ori mai puține față de perioada similară a campaniei din 2009, când au fost înregistrate 533, a arătat Gabriel Oprea. În ultimele două săptămâni au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale și au fost sesizate 19 posibile infracțiuni, de opt ori mai puține față de campania din anul 2009, când au fost înregistrate 157 astfel de fapte.

  Votare în condiţiile legii
  Prefectul Eugeniu Avram a anunţat că Prefectura şi structurile subordonate MAI din judeţul nostru “sunt în priză” în vederea bunei organizări a scrutinului de duminică. “Vrem să acţionăm preventiv, însă dacă totuşi se întâmplă ceva suntem pregătiţi să acţionăm ferm şi în condiţiile legii”, a declarat prefectul judeţului Satu Mare.

  Prefectul Eugeniu Avram a lansat un apel către sătmăreni, îndemnându-i să se prezinte duminică la urne. “Fac un apel către toţi locuitorii judeţului Satu Mare să vină în număr cât mai mare la vot. Am luat toate măsurile ca votul lor de duminică să fie respectat”, a declarat prefectul Avram.

  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img