More


  Prieteni cu Bachus, suprinşi în trafic la volan

  - Advertisement -

  bachus

  Doi sătmăreni au fost depistaţi în trafic aflându-se la volanul unor autoturisme după ce în prealabil consumaseră cantităţi destul de însemnate de alcool. Astfel, duminică după-amiază, poliţiştii rutierişti negreşteni au depistat în trafic, pe raza localităţii Bixad, un bărbat în vârstă de 61 de ani care conducea autoturismul marca Renault. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentraţie de 0,48 mg/l alcool pur în aer respirat.

  În noaptea de duminică spre luni, poliţiştii Biroului Rutier au identificat în trafic, pe numitul B. Ioan de 36 ani, în timp ce conducea autoturismul marca Volkswagen pe strada Iuliu Maniu din municipiul Satu Mare. Şi în acest caz a fost făcută testarea cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 0.83 mg/l alcool pur în aer respirat.

  Ambilor conducători auto le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar în cauze se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice de sânge, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

  Totodată, în cadrul acţiunilor desfăşurate duminică pe raza municipiului şi a judeţului Satu Mare pentru reducerea riscului rutier şi pentru prevenirea evenimentelor rutiere, trei conducători auto au rămas fără permise de conducere. Acestea au fost reţinute pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere şi accidente cu pagube materiale. De asemenea au fost aplicate 114 contravenţii în valoare de 13500 lei.
  Robert Marcus  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img