More


  Procurorii susţin că sunt aproape de a-l prinde pe criminal

  =

  pop

  La insistenţele întregii mass media locală, prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, Marinela Pop, a declarat că oamenii legii sunt foarte aproape de a-l prinde pe criminalul actriței Gabriela Dorgai. De asemenea, Marinela Pop a arătat că există şi un portret robot al criminalului. În pofida evidenţei, procurorii susţin că sătmărenii nu au de ce să îşi facă griji, judeţul Satu Mare fiind cel mai sigur din ţară…în statistici!

  Codul penal, complicele isteriei generale
  Prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, Marinela Pop, a declarat că lipsa totală de comunicare cu societatea civilă este impusă de Codul de procedură penală, care le-ar interzice oamenilor legii să dea orice fel de relaţii vizavi de această crimă. „Este vorba despre foarte multe date noi, dar care, conform Codului de procedură penală, nu pot fi făcute publice în această fază a anchetei. Sigur că avem în acest moment mai multe piste. Sigur că avem un cerc de suspecţi. Sigur că se lucrează zi şi noapte. După cum ştiţi, este venită şi o echipă de poliţişti de la Bucureşti care ne ajută. De asemenea, ne-au ajutat foarte mult IML Cluj şi IML Bucureşti. Sunt foarte multe instituţii care ne ajută cu ce pot, dar trebuie să înţelegeţi că este un proces de durată”, a declarat Marinela Pop.

  Siguranţă pe hârtie
  Autorităţile susţin că sătmărenii nu trebuie să îşi facă griji, în condiţiile în care statisticile spun că judeţul Satu Mare este cel mai sigur din România. „Judeţul Satu Mare este cel mai sigur judeţ din ţară. Că se află în continuare pe locul 42 la infracţiuni contra vieţii, ceea ce înseamnă că are cel mai redus număr de infracţiuni contra vieţii din ţară. Datele sunt relevante. Nu este totuna să ai şase-şapte infracţiuni contra vieţii într-un an sau să ai 50-60-100. Sunt judeţe în ţară care au câte doi procurori criminalişti, tocmai datorită acestei situaţii”, a precizat Marinela Pop.

  Pericol închipuit sau real?!
  Marinela Pop le spune sătmărenilor, cu subiect şi predicat, că nu au niciun motiv să le fie frică pentru viaţa lor. „Nu cred că aveţi niciun motiv concret pentru care să vă fie frică în acest moment să circuli pe stradă în judeţul Satu Mare. După cum aţi văzut poliţiştii locali patrulează în continuu pe dig”, a precizat prim procurorul sătmărean.

  Aproape de criminal
  Prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare a declarat că autorităţile sunt foarte aproape de a-l prinde pe criminal. „Eu spun că suntem foarte aproape de a-l prinde pe criminal. Nu pot să spun când îl vom prinde. Peste cinci minute poate să îmi sune telefonul şi să mi se spună: da, este adevărat, acesta este, s-a confirmat”, a precizat Marinela Pop.

  Conform aceleiaşi surse, nu ar exista nicio legătură între crima din Satu Mare şi crima similară comisă în Budapesta, pe malul Dunării. „Cu crima din Ungaria nu este nicio legătură”, a precizat Marinela Pop.

  Prim procurorul a mai precizat că: „Există un portret robot, iar noi, la un moment dat, când vom stabili că este oportun, probabil că îl vom difuza prin presă”.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img