More


  Protestul escrocilor

  - Advertisement -

  fratia_satmarenilor

  Traseistul politic Sergiu Băbăşan şi fârtaţii săi au ajuns să se erijeze în reprezentanţi ai societăţii civile, în această calitate convocând proteste la sediul PSD Satu Mare. După ce a fost membru al PRM, apoi al Forţei Civice, apoi al PMP, Băbăşan îi convoacă pe sătmăreni la miting în aşa-zisă calitate de reprezentant al Asociației Satu Mare are suflet. Pentru ca sătmărenii să aibă o idee ce moralitate are cel care îi convoacă la proteste, supărat probabil de faptul că nu este primit în PSD, reproducem integral o amplă anchetă apărută în publicaţia Ziar de Cluj, având titlul “Fraţii Băbăşan şi Răzvan Micul nu s-au limitat doar la Cluj. Au escrocat primarii din toată România, oferindu-le servicii informatice “obligatorii”, pentru care le-au jupuit de sume exorbitante”.

  Un sătmărean de 31 de ani a reuşit incredibila performanţă ca, folosind un antet ce semănă cu al Guvernului României şi câteva telefoane de ameninţare, să fraierească nouă primari de comune clujene, să semneze contracte de colaborare cu primăriile pentru “Programul de eficienţă fiscală şi disciplină bugetară”, un program inexistent, inventat de către sătmăreanul în cauză, pe numele său Răzvan Nicolae Micul, un tânăr “jurist” cu un istoric adânc de ţepe date primăriilor din întreaga ţară. Ancheta publicată de Ziar de Cluj prin care am dezvăluit cum au fost fraieriţi 9 primari de comune clujene s-a viralizat neaşteptat de mult, deşi nu e un text uşurel, ci o investigaţie în adevăratul sens al cuvântului. Au început să apară şi reacţii. Cititorii ne-au semnalat şi alte “fapte de ţeapă şi spadă” comise de Micul, ce pozează în mare avocat al României, dar şi existenţa unui grup de prieteni ce s-a creat în jurul lui Răzvan Micul din care mai fac parte doi fraţi: Sergiu Băbăşan, politician traseist din Satu Mare, şi fratele său, Sandu Băbăşan, ce controlează acum indirect compania clujeană de IT Mind Magnet.
  Cei 3 sătmăreni au un CV bogat de tunuri date primăriilor din întreaga ţară, dar şi o activitate intensă de schimbări de nume de societăţi comerciale şi de activări de firme off-shore, menite să ascundă rahaturile pe care le-au produs de-a lungul anilor.
  Răzvan Micul, Sandu Băbăşan şi Sergiu Băbăşan au fost asociaţi de-a lungul ultimilor ani şi au acţionat mereu ca grup. De care grup, urmează să stabilească DIICOT Cluj, pe care Ziar de Cluj l-a sesizat, rugând conducerea să dispună verificări ale detaliilor găsite de ziarul nostru.

  Dacă aţi crezut că vasta anchetă anterioară e şi finalul poveştii acestui Răzvan Micul, vă înşelaţi. Ziar de Cluj are încă multe piste de verificat. Şi cel puţin încă nişte poveşti de spus despre aceşti 3 sătmăreni. Astăzi, vă vom prezenta “TUNUL Kyo Inc SRL”, prin care vă vom arată că fetişul comercial al lui Răzvan Micul şi Sandu Băbăşan cu primăriile din ţară e vechi, ca escrocheria “Programul de eficienţă fiscală şi disciplină bugetară” , mult mai rafinată ca şi coţcărie, are la origini o golăneală sută la sută legală, dar veroasă, prin care băieţii ăştia, ameninţând primarii cu obligatoria transparenţă decizională inclusiv pe internet, şi-au bătut joc de o grămadă de primari care au iscălit acte prin care acceptau ca firma KYO INC, deţinută de Sandu Băbăşan şi Răzvan Micul, să le facă pe bani puţini site-uri şi arhive digitale, dar cu penalităţi monstruoase, de 1%, pentru fiecare zi de întârziere a plăţilor şi pe care KYO INC le dădea mai apoi în judecată cerând executare silită pentru sute de mii de lei, chiar dacă serviciile achiziţionate au fost nefuncţionale.

  În năvodul acestor pescari de bani publici ce dădeau la “blincăr” printre comunele din ţară s-a prins până şi Direcţia Finanţelor Publice Bihor, căreia i s-au poprit la un moment dat conturile. Dacă vă vine să credeţi aşa ceva… Ia să purcedem mai departe în poveste…

  Au nenorocit Maramureşul…
  Cea mai bună descriere a matrapazlâcului cu aparenţă de legalitate pus la cale de KYO INC este descris de reputatul săptămânal Gazeta de Maramureş care, în aprilie 2013, publică un articol despre ramificaţiile scandalului KYO INC care ajunseseră şi în comunele primarilor moroşeni.
  “În urmă cu câţiva ani, la recomandarea unor “şăfii” judeţene, mai toate primăriile maramureşene au încheiat un contract cu o firmă din Satu Mare, SC Kyo Inc SRL. Ulterior, primăriile s-au trezit cu conturile blocate şi cu despăgubiri uriaşe, de 1% pe zi. Astfel, în loc de 7000 de lei, au ajuns să aibă de plătit 100.000 de lei! Adică penalităţile depăşeau de vreo 15 ori valoarea contractului. O “caracatiţă” extinsă la nivel naţional, care a lovit primării, direcţii de finanţe, administraţii financiare.
  Zeci de primării din toată ţara au fost prinse în meandrele unei afaceri păguboase, băgate “pe gât” de nişte ştabi judeţeni. Cu o recomandare de la “şăfi”, în urmă cu 4-5 ani, firma Kyo Inc SRL din Satu Mare a ajuns să încheie contracte pe bandă rulantă cu zeci, sute de instituţii publice din ţară pentru realizare de site-uri şi administrare de domenii. Deh, era obligatorie transparenţa decizională inclusiv pe internet.

  Bucuroşi că intră în “spaţiul virtual” şi că respectă legea, aleşii au semnat “ca primarul”, fără să vadă că aceste contracte includeau penalităţi record de 1% pe zi. Astfel s-a ajuns la situaţii aberante, în care, pentru o factură de 7.000 de lei, plătită cu circa o lună întârziere, primăriilor li s-a cerut 100.000 de lei vechi! Matrapazlâcul a ajuns în instanţă, iar acum, mai multe primării din judeţ aşteaptă, cu conturile blocate, să li se facă dreptate”, scria ziarul din Maramureş.

  Liviu Lazarciuc, primarul din Bocicoiu Mare, explică: “Undeva prin 2008, mi se pare că de la Consiliul Judeţean a plecat informaţia că trebuie să ne punem la punct pagina electronică a primăriei, s-a făcut mare tam-tam atunci pe poveste. Şi normal că în acea perioadă au ajuns pe la primărie cei care se pricepeau la aşa ceva. Nu îi cunoşteam, au venit cu oferta şi am făcut contractul cu ei, mi se pare în 2008, cu menţiunea că plata o facem în 2009. Când am făcut contractul, au spus că bineînţeles că ne lasă să plătim anul viitor. Ei au venit şi au făcut ceva prin calculatoare, dar nu a funcţionat nimic, pentru că erau o grămadă de chestii tehnice care pe angajaţii noştri i-au lăsat cu gura căscată că nu se pricepeau. În felul acesta, ei s-au acoperit cu hârtii că au făcut ceva şi cam asta a fost tot. Pe urmă, am avut însă o întârziere la o plată. Apoi a urmat o perioadă în care nu ne-au mai trimis nimic, nu i-a mai interesat, până acum puţin timp, când ne-au dat în tribunal şi am primit înştiinţare că suntem datori şi avem penalităţi pe penalităţi. Noi între timp am plătit facturile. La una dintre facturi am întârziat foarte puţin, dar aia nu-i ceva deosebit, că toată lumea întârzie şi nimeni nu-ţi dă în cap că ai întârziat cu trei săptămâni.

  Şi ne-am trezit cu sentinţe probabil aranjate undeva prin Braşov. Iar executorul judecătoresc are de recuperat penalităţile. Ce au făcut ei? Noi ne-am achitat datoriile, dar acolo erau ceva penalităţi. Ei nu ne-au dat factură pe penalităţi şi au făcut notă internă că banii pe care i-am dat noi ar fi penalităţi. Dar am plătit factura, nu penalităţile. Ei au considerat că am plătit penalităţi şi că datoria rămâne tot datorie. Iar de acolo au curs penalităţi peste penalităţi. Acum ne judecăm. Eu nu ţin minte să fi fost 1% penalităţi pe zi în contract în 2008, nu ştiu cum a apărut aşa ceva”.

  La Bihor, au blocat conturile Finanţelor Publice!
  Cel mai puternic săptămânal din Oradea, Bihoreanul, scrie şi el despre rechinii penalităţilor de la KYO INC: “În Bihor au păţit-o patru primării ai căror reprezentanţi au iscălit acte prin care acceptau ca o firmă să le facă “moca” site-uri şi arhive digitale, dar cu penalităţi monstruoase, de 1%, pentru fiecare zi de întârziere a plăţilor. Ulterior, au trebuit să achite sute de mii de lei, chiar dacă serviciile achiziţionate au fost nefuncţionale. Două dintre ele n-au avut atâta bănet, aşa încât conturile le-au fost blocate, la fel păţind şi Direcţia Finanţelor Publice, instituţie care le-a aprobat efectuarea de plăţi curente pentru salarii şi utilităţi. Urmarea? “Recuperatorii” angajaţi de sătmăreanul Sergiu Băbăşan, afacerist care şi-a asigurat “spate” politic, pe rând, la PRM, PDL şi Forţa Civică, au încercat să pună mâna până şi pe maşinile Finanţelor.

  Primarul de Sălard, Nagy Miklos, n-o să uite câte zile o avea ţeapa pe care a încasat-o cu 6 ani în urmă şi ale cărei urmări le-a “rezolvat” abia anul trecut, cu preţul prăpădirii a peste 130.000 lei din banii comunei. “În 2008, în luna mai, a venit la noi un domn care ne-a spus că toate primăriile sunt obligate să aibă site-uri şi că firma pe care o reprezintă, Kyo Inc SRL din Satu Mare, o să ne facă unul şi nouă, gratis”, îşi aminteşte edilul. Oricât pare de neverosimil, după o singură discuţie, consultându-se doar cu agentul agricol al Primăriei, Nagy a semnat o convenţie în acest sens cu reprezentantul firmei. “Contractul abia se putea citi, era scris cu litere foarte mici”, spune contabila Primăriei, Viorica Neagu.

  Cert e că, în aceeaşi zi, necunoscutul a instalat pe calculatorul instituţiei un program informatic care, spunea el, “va fi validat în 24 de ore”, iar apoi site-ul va fi funcţional. “Nici după 24 de ore şi nici după câteva luni nu a fost funcţional”, spune contabila. Cum nimeni nu cerea totuşi vreun ban pentru “serviciu”, până la finalul verii aceluiaşi an niciun reprezentant al Primăriei nu s-a mai interesat să afle motivele.

  “În august 2008 ne-am trezit că am primit o factură de 7.900 lei aferentă contractului din primăvară”. Abia atunci actul a fost citit cu atenţie, edilul realizând că se obligase, de fapt, să achite un preţ de trei ori mai mic, dar cu penalităţi de întârziere de 1% pe zi. La o lună de întârziere asta însemna un plus de 30%, iar după trei luni valoarea iniţială a contractului practic era dublată.

  “Automat i-am sunat pe cei de la firmă să vină să instaleze ca lumea programul, dar nu ne-a răspuns nimeni. Au răspuns numai după ce au curs penalităţile şi mai mult, iar atunci ne-au ameninţat că o să ne dea în judecată”, îşi aminteşte primarul Nagy Miklos.

  Ameninţarea, de altfel, a şi fost concretizată. Kyo Inc SRL a deschis un proces la Satu Mare, obţinând câştig de cauză, astfel că Primăria Sălard a fost obligată să achite suma prevăzută în contract, plus 1% penalităţi până la stingerea efectivă şi completă a datoriei. Pentru punerea în aplicare a sentinţei, firma a apelat la un executor judecătoresc, care a pus poprire pe contul instituţiei, deschis la Trezoreria Oradea.

  “Aproape doi ani, până în 2013, am avut contul blocat. De fiecare dată când trebuia să facem plăţi curente, pentru salarii ori utilităţi, a trebuit să prezentăm la Trezorerie o declaraţie specială, că plăţile sunt în interes public, conform unei Ordonanţe de Guvern şi unui Ordin al Finanţelor”, spune contabila.

  Finanţele Publice Bihor, terţ poprit
  Până ce primăriile au reuşit să achite banii către firme, în afacere a fost implicată, ca victimă colaterală, şi Direcţia Finanţelor Publice Bihor, care anul trecut s-a ales, la rându-i, cu conturile blocate, iar la un moment dat risca inclusiv să rămână fără parcul auto, ceea ce i-ar fi paralizat întreaga activitate, ba chiar a tuturor instituţiilor publice din judeţ.

  “La instanţele din Satu Mare şi din Braşov, firmele au obţinut poprirea pe conturile primăriilor. În baza Ordonanţei de Guvern 22/2002 şi a Ordinului ministrului Finanţelor Publice 2.236/2011, care restricţionează condiţiile în care pot fi executate silit conturile instituţiilor publice, am aprobat totuşi celor două primării efectuarea de plăţi curente. În această situaţie, firmele s-au îndreptat împotriva noastră”, spune Ioan Mihaiu, şeful Finanţelor.

  Concret, DGFP Bihor (în prezent Administraţia Judeţeană a Finanţelor Bihor) s-a trezit de două ori cu conturile blocate. “Am avut probleme inclusiv cu plata salariilor pentru cei peste 500 de angajaţi ai noştri”, spune Mihaiu. Cum, însă, instituţia a reuşit deblocarea conturilor, ulterior s-a trezit că executorul angajat de cele două firme a descins la sediul din Centrul Civic, pretinzând nici mai mult, nici mai puţin, decât ridicarea maşinilor”.

  La Vaslui au dat ţepe, dar au fost puşi cu botul pe labe
  Zeci de primării din judeţul Vaslui au fost “uşurate” de sume importante de către KYO-INC SRL Satu Mare ajunsă în condiţii neclare în zona Vasluiului. În comuna vasluiană Creţeşti, totul a pornit de la un contract-fantomă, semnat pe finalul de mandat al fostului primar al localităţii, care s-a transformat în coşmarul noului primar. Societatea KYO-INC SRL Satu Mare a încheiat, în 15 ianuarie 2007, un contract cu fostul primar Viorel Savin, pentru “servicii dezvoltare şi implementare pagină Internet”. Cum de a ajuns o firmă situată la sute de kilometri de Vaslui într-o comună precum Creţeşti, este greu de spus. Fostul primar a semnat cu ochii închişi acel contract – “alături de primărie era un bufet, cred că se servea oţet”, spunea ironic pentru ziarul Vremea Nouă din Vaslui primarul de atunci , care prevedea că societatea KYO-INC urma să realizeze o pagină de internet pentru Primăria Creţeşti, contra sumei de 2.000 de euro. Asta, în condiţiile în care nu exista Internet la acea vreme în comună!

  S-a ajuns la judecată. Şi, când nimeni din primăria vasluiană nu mai spera la nimic, în 2011, judecătorii Tribunalului Vaslui au pronunţat o sentinţă curajoasă, pe 20 iunie a.c., desfiinţând o hotărâre a Judecătoriei Satu Mare, în favoarea unei primării din judeţ. Este vorba de procesul prin care Primăria Creţeşti cerea anularea actului de executare silită iniţiat de firma Kyo-Inc Satu Mare, prin care conturile unităţii administrativ-teritoriale erau blocate, firma cerând primăriei în jur de 2 miliarde lei vechi, pentru o afacere fantomă. Societatea Kyo-Inc, din Satu Mare, a blocat în 2010 conturile Primăriei Creţeşti, cerând aproape două miliarde de lei despăgubiri, pentru faptul că instituţia nu şi-a achitat facturile de Internet. Cei din Satu Mare cereau, în bătaie de joc faţă de orice lege din această ţară, penalităţi de 1% din datorie pe zi, astfel că restanţele au ajuns la peste 2 miliarde lei vechi. Cu noua sentinţă a Tribunalului Vaslui, cei de la Creţeşti au reuşit să-şi deblocheze conturile, iar cheltuielile de judecată le vor recupera de la Kyo-Inc, în total în jur de 3 miliarde lei vechi.
  Desigur, dacă mai au ce recupera de la Kyo Inc, fiindcă ea e oale şi ulcele. Sau… nu?

  Luaţi-vă cizmele, a venit momentul să ne băgăm în nămolul de la KYO INC.
  Nu am aflat încă cine a avut pentru prima oară ideea de a constitui KYO INC SRL. Ce ştim sigur e că cei doi, Sandu Băbăşan şi Răzvan Micul, aveau un plan cu “brandul” KYO de vreme ce în septembrie 2007, aşa cum ne arată Monitorul Oficial, au devenit administratori persoane fizice la KYO FINANCIAL, un alt SRL din constelaţia KYO.

  Cât a fost KYO INC activă, firma a dus-o dintr-o pierdere în alta, ba a acumulat şi datorii de un milion de euro.
  Când nu le-a mai trebuit firma celor doi sau, mă rog, datoriile de pe ea, cei doi buni prieteni, Sandu Băbăşan şi Răzvan Micul, au făcut un “transfer de senzaţie” în mai 2010 către nişte firme cipriote de tip off-shore aşa cum ne arată HOTĂRÂREA ADUNĂRII GENERALE A ASOCIAŢILOR S.C. KYO INC S.R.L. NR. 7/26.05.2010 care spune asa:

  “Noi, subsemnaţii BĂBĂŞAN SANDU, cetăţean român născut la 31.05.1983 în mun. Satu Mare, jud. Satu Mare, domiciliat în mun. Satu Mare, Bd. Muncii, bl. XXXXXX ap.XXXXXX jud. Satu Mare, identificat cu C.I. seria XXXXXX nr. XXXXXX eliberat de S.P.C.L.E.P. Satu Mare la 04.11.2004, C.N.P. 1830531XXXXXX şi MICUL NICOLAE-RĂZVAN, cetăţean român, născut la 07.06.1983 în mun. Satu Mare, jud. Satu Mare, posesor paşaport ROU, C.N.P. 1830607XXXXXX, în calitate de asociaţi deţinători a câte 50% din părţile sociale din capitalul S.C. KYO INC S.R.L.,
  întruniţi azi, în adunarea generală a asociaţilor în conformitate cu actul constitutiv al societăţii, AM HOTĂRÂT ÎN UNANIMITATE:

  1. Se încuviinţează înstrăinarea, conform actului constitutiv al S.C. KYO INC S.R.L., a părţilor sociale ale societăţii deţinute de noi, subsemnaţii, către cesionarele KYO CONSULTANCY LIMITED, societate comercială cipriotă cu răspundere limitată constituită conform legii companiilor din Cipru, cap. 113, cod HE 230558, cu sediul în Nicosia, Kleomenous nr. 2, et. 2, CP 1061, Republica Cipru, şi respectiv NIELE TRADING LIMITED, societate comercială cipriotă cu răspundere limitată constituită conform legii companiilor din Cipru, cap. 113, cod HE 244832, cu sediul în Nicosia, Kleomenous nr. 2, et. 2, CP 1061, Republica Cipru”.
  Deşi s-ar putea crede că acesta a fost decesul comercial al lui KYO INC suntem departe de final…

  Intră în scenă “politicianul” Sergiu Băbăşan. Micul se aciuează la Chinteni, în Cluj!
  Să nu vă plictisească aceste date alambicate. Ne-am străduit mult să le găsim şi să le înţelegem rostul, înainte de a vi le prezenta, pentru a creiona cât mai bine pentru voi, cititorii, amalgamul de sereleuri şi, probabil, proiectele de dat tunuri pe care le pregăteau cei 3 amici.
  Este clar că denumirile pompoase de firme, un soi de butaforie verbală pentru a impresiona naivii, sunt “semnătura” rechinilor comerciali din Satu Mare.
  De exemplu, SISTEMUL ELECTRONIC DE ARHIVARE, CRIPTARE ŞI INDEXARE DIGITALIZATĂ SRL formată din:
  1. ACŢIONARUL PERSOANĂ JURIDICĂ S.C. KYO INC S.R.L., avand sediul social în Municipiul Satu Mare, Str. Retezatului numărul 39, indentificată prin C.I.F. RO18474570, fiind înregistrată la O.N.R.C. sub J30/249/2007, legal reprezentată prin Micul Nicolae Răzvan, identificat prin Paşaport numărul XXXXXX, eliberat de S.I.E.P. Satu Mare la data de 18.07.2005.
  Si
  2. ACŢIONARUL PERSOANĂ FIZICĂ BĂBĂŞAN SERGIU LUCIAN, cetăţean român, domiciliat în Municipiul Satu Mare, B-dul. Muncii nr. XXX bloc XXX, apartament 12, născut la data de 17.07.1981, identificat prin Paşaport numărul XXXXXXXX, eliberat de S.I.E.P. Satu Mare la data de 04.07.2005,
  decid într-o hotărâre din noiembrie 2007 următoarele:
  1. Înfiinţarea unui punct de lucru al S.C. SISTEMUL ELECTRONIC DE ARHIVARE, CRIPTARE Şl INDEXARE DIGITALIZATĂ S.R.L. în localitatea Chinteni numărul 68, jud. Cluj, spaţiul urmând a fi primit în folosinţă de la proprietarul imobilului S.C. KYO INC S.R.L
  2. Înfiinţarea unui punct de lucru al S.C. SISTEMUL ELECTRONIC DE ARHIVARE, CRIPTARE Şl INDEXARE DIGITALIZATĂ S.R.L. în Municipiul Satu Mare, Str. Retezatului numărul 39, prin primirea în folosinţă a unui spaţiu de la proprietarul imobilului – D-na. Dr. Micul Viorica.
  3. Cu ducerea la îndeplinire se împuterniceşte Administrator Micul Nicolae Răzvan.
  Ca să nu vă bateţi prea mult capul, o să vă spunem noi nişte chestii, ca să rămână scrise aici, în aceasta anchetă:
  – se dovedeşte că am avut dreptate în investigaţia noastră, arătând că str. Retezatului nr. 39, fostul domiciliu al lui Răzvan Micul, a fost sediul social pentru multe din sereleurile activate de gaşca de sătmăreni
  – că proprietarul imobilului din Satu Mare de pe strada Retezatului nr. 39 este doamna dr. Viorica Micul, mama lui Răzvan. Ce e cu aceasta doamnă, într-unul din episoadele viitoare…
  – că gaşca sătmărenilor îşi făcea prima aterizare la Cluj, chiar în comuna Chinteni

  Între timp, sursele Ziar de Cluj ne-au confirmat că Răzvan Micul are buletin de Cluj şi că, cel puţin în acte, încă din 2013, domiciliază la numărul 68 pe strada Principală din comuna Chinteni, judeţul Cluj.
  Aceasta însă este o nouă poveste despre Razvan Micul, extrem de savuroasă.

  DEBO.ro ce se voia un Emag.ro a fost căpsălit tot după metoda “hai pe Cipru”
  Antreprenorul IT Sandu Băbăşan, ce dădea recent interviuri pozitive în Ziar de Cluj, mai are în CV o crimă comercială.
  Debo.ro, un magazin online de IT şi electrocasnice, era cam în moarte clinică când, în mai 2010, Sandu Băbăşan i-a aplicat o decisivă, tot cipriotă, înstrăinând părţile sociale ale tot unui off-shore, asa cum apare în Hotărârea Asociatului Unic al firmei nr. 4 din 26 mai 2010.
  “S.C. KYO INC S.R.L. cu sediul în mun. Satu Mare, Str. Retezatului nr. 39, jud. Satu Mare nr. O.R.C.T. Satu Mare J30/249/2006, C.U.I. 1847450, legal reprezentată prin BĂBĂŞAN SANDU, cetăţean român, născut la 31.05.1983 în mun. Satu Mare, jud. Satu Mare, osesor C.I. SM XXXXXX C.N.P. 183053XXXXXXXX, în calitate de asociat unic al S.C. S.R.L.,
  AM HOTĂRÂT:

  1. Se încuviinţează înstrăinarea, conform actului constitutiv al S.C. S.R.L., a părţilor sociale ale societăţii, în număr de 20, deţinute de subscrisa, reprezentând 100% din capitalul social al S.C. S.R.L., către cesionara HALLBURG LIMITED, societate comercială cipriotă cu răspundere limitată constituită conform legii companiilor din Cipru, cap. 113, cod HE 261837, cu sediul în Nicosia, str. Stasikratous nr. 16, et. 7, ap. 701, CP. 1065, Rep. Cipru”.
  Curios este că la Registrul Comerţului mai apare totuşi o societate DEBO INC SRL (J40/4421/2010) cu administrator şi acţionar – Niele Trading LTD – un offshore de care… aţi mai auzit tot în aceste articole.
  Astăzi, e live and kickin’, dar aparţine altor proprietari. Desigur, sătmăreni.

  Kyo INC, în toţi şi-n toate. Originile Mind Magnet
  Uitându-ne azi la acţionariatul Mind Magnet, îl regăsim în acţionariat şi la administrare doar pe Sergiu Vlad Stănescu. Dar Mind Magnet se numea acum câţiva ani M & M Software şi avea, iniţial, alţi acţionari. La doi ani de la înfiinţare, acţionarii de atunci ai firmei se decid să primească în interiorul companiei un “brand” de succes, aţi ghicit – KYO INC. Tot atunci are loc numirea ca administrator a lui Sandu Băbăşan. În 2 februarie 2011, KYO INC işi creste participaţia la M & M Software la 50 la sută, în parte egală cu Sergiu Vlad Stănescu. În 20 noiembrie 2011, din motive pe care nu le cunoaştem, se decide schimbarea denumirii în Mind Magnet SRL. Băbăşan apare astăzi ca un “satelit” al Mind Magnet, nu mai este acţionar. Cel puţin nu la Registrul Comerţului.

  Minunea Minunilor: KYO Inc a murit radiată, dar a înviat cu acelaşi CUI, curăţică şi frumos redenumită: COMPANIA PENTRU ASISTENTA IN TEHNOLOGIA INFORMATIEI, SERVICII IT SI MENTENANTA – CATISIM SRL.
  Dacă credeaţi că poveştile cu KYO Inc se opresc aici, vă înşelaţi. Mai avem una. Pe când credeam că societatea a ajuns în Cerurile Radierii, la o căutare în baza de date a Registrului Comerţului, era cât p-aci să picăm pe spate.
  Am găsit 3 firme cu acelaşi Cod Unic de Înregistrare. Ceea ce e imposibil, mai ales că “originalul” provine la o firmă radiată. Ei bine, el se găseşte acum în “posesia” unei noi firme pe care interpuşii lui Micul au înfiinţat-o. Interesant mister!
  Nu ştim cum reuşesc sătmărenii ăştia să facă bambilici în halul ăsta cu Registrul Comerţului şi cu off-shore-urile, dar am aflat multe lucruri interesante cu acest prilej, al investigării motivului pentru care un CUI aparţinând unei firme radiate se află în posesia unei societăţi de-acum active.

  Micul, implicat activ în “rebrandingul” KYO. O zice Monitorul Oficial.
  Chiar în ajunul Crăciunului din 2012, zburdalnicii de la KYO INC n-aveau stare şi aşezare şi decideau într-o hotărâre a adunării generale a asociaţilor o grămadă de lucruri interesante.
  Să citim şi să luam aminte:
  “Societatea Comerciala KYO INC – S.R.L. HOTARAREA NR. 12/24.12.2012 a adunarii generale a asociatilor Noi, S.C. KYO INC – S.R.L., societate comerciala cu raspundere limitata de nationalitate romana, avand sediul social in municipiul Satu Mare, str. Retezatului nr. 39, C.I.F. RO 18474570, fiind inregistrata la O.N.R.C. sub J30/249/2006, prin adunarea generala a asociatilor, legal intrunita azi 24.12.2012, si formata din: Kyo Consultancy LTD, persoana juridica cipriota, cu 10 parti sociale; – Niele Trading LTD, persoana juridica cipriota, cu 10 parti sociale, hotaraste:
  1. Schimbarea sediului social al S.C. KYO INC – S.R.L., din mun. Satu Mare, str. Retezatului nr. 39, jud. Satu Mare, in mun. Bucuresti, str. Apusului nr. 96, ap. 13, sectorul 6, Bucuresti, in baza contractului de asistenta juridica nr. 40/24.12.2012 incheiat cu Cab. Ind. de Av. Razvan Nicolae-Micul.
  2. Sediul social se stabileste la cabinet de avocat pentru o perioada de 1 an de zile, cu incepere din data de 24.12.2012, conform prev. art. 3 alin. 1 lit. h din cadrul Legii 51/1995.
  3. Se revoca din functia de administrator al S.C. KYO INC – S.R.L. administratorul persoana juridica Niele Trading LTD si reprezentantii acesteia.
  4. Se numeste in functia de administrator al S.C. KYO INC – S.R.L., pe perioada nedeterminata, doamna Stefanescu Petruta Mariana, cetatean roman, nascuta la data de 18.03.1978, dom. in loc. Balesti, jud. Vrancea.
  5. Se numeste in functia de director al Directiei Juridice a S.C. KYO INC – S.R.L. domnul Micul Nicolae Razvan, cetatean roman, nascut la data de 07.06.1983, dom. in loc. Chinteni nr. 68, jud. Cluj. Acesta va reprezenta societatea comerciala in toate litigiile in care aceasta este implicata; va semna toate inscrisurile si cererile adresate instantelor de judecata, va formula orice cai de atac, va formula cereri, si va reprezenta societatea in relatia cu tertii cu privire la toate litigiile societatii.
  6. Capitalul social al S.C. KYO INC – S.R.L. se majoreaza cu 1800 de lei, reprezentand 180 de parti sociale cu o valoare nominativa de 10 lei fiecare, prin cooptarea a doi noi asociati persoane juridice, dupa cum urmeaza:
  a. Societatea comerciala Remda-Teichel LTD., cu sediul in Uniunea Dominica nr. de inregistrare 17011, dobandeste prin majorarea capitalului social un numar de 90 parti sociale, cu o valoare nominativa de 10 lei fiecare, reprezentand 45% din capitalul social al S.C. KYO INC – S.R.L.;
  b. Societatea comerciala Wax Servicii Financiare LTD., cu sediul in Belize nr. de inregistrare 125.623, dobandeste prin majorarea capitalului social un numar de 90 parti sociale, cu o valoare nominativa de 10 lei fiecare, reprezentand 45% din capitalul social al S.C. KYO INC – S.R.L.
  7.In urma majorarii capitalului social structura societatii S.C. KYO INC – S.R.L. este urmatoarea:
  Kyo Consultancy LTD. detine un numar de 10 parti sociale, cu o valoare nominativa de 10 lei fiecare, reprezentand 5% din capitalul social al societatii;
  Niele Trading LTD. detine un numar de 10 parti sociale, cu o valoare nominativa de 10 lei fiecare, reprezentand 5% din capitalul social al societatii;
  Remda-Teichel LTD. detine un numar de 90 parti sociale, cu o valoare nominativa de 10 lei fiecare, reprezentand 45% din capitalul social al societatii;
  Wax Servicii Financiare detine un numar de 90 parti sociale, cu o valoare nominativa de 10 lei fiecare, reprezentand 45% din capitalul social al societatii.
  Cu ducerea la indeplinire se imputerniceste dl av. Micul Nicolae Razvan.
  Ei bine, îin 31 ianuarie 2013, din motive necunoscute, AGA de la KYO INC decide să reînfiinţeze punctul de lucru de pe Retezatului 39, Satu Mare.
  “HOTARAREA NR. 12 din 3/31.01.2013 a adunarii generale a asociatilor
  Noi, S.C. KYO INC – S.R.L., societate comerciala cu raspundere limitata de nationalitate romana, avand sediul social in mun. Bucuresti, Str. Apusului nr. 96/13, sectorul 6, CUI 18474570, prin adunarea generala a asociatilor, legal intrunita azi 31.01.2013 si formata din:
  Kyo Consultancy LTD, cu 10 parti sociale;
  Niele Trading LTD, cu 10 parti sociale;
  Remda-Teichel LTD, cu 90 parti sociale;
  Wax Servicii Financiare LTD, cu 90 parti sociale, hotaraste:
  1. Se infiinteaza un punct de lucru al S.C. KYO INC – S.R.L. in mun. Satu Mare, Str. Retezatului nr. 39, jud. Satu Mare.
  Cu ducerea la indeplinire se imputerniceste dl av. Micul Nicolae Razvan”.

  Permutări de sediu luate câte CATISIM SRL. Acelaşi CUI
  Ei bine, şi acum recunoaştem că suntem şi noi în ceaţă total, fiindcă în 17 februarie 2014, are loc o nouă AGA în care se decid din nou chestiuni ciudate:
  “Societatea COMPANIA PENTRU ASISTENTA IN TEHNOLOGIA INFORMATIEI, SERVICII IT SI MENTENANTA – CATISIM – S.R.L.
  HOTARARE
  a adunarii generale a asociatilor S.C. KYO INC – S.R.L. Bucuresti, Str. Apusului nr. 96, ap. 13, sector 6, C.U.I. 18474570, J40/65/2013
  Adunarea generala a asociatilor S.C. KYO INC – S.R.L., societate comerciala cu raspundere limitata de nationalitate romana, avand sediul social in Mun. Bucuresti, Str. Apusului nr. 96/13, Sector 6, C.U.I. 18474570, J40/65/2013, legal intrunita azi, 17.02.2014, si formata din:
  Asociatul Kyo Consultancy LTD, cu 10 parti sociale;
  Asociatul Niele Trading LTD, cu 10 parti sociale;
  Asociatul Remda-Teichel LTD, cu 90 parti sociale;
  Asociatul Wax Servicii Financiare LTD, cu 90 parti sociale,
  HOTARASTE:
  1. Asociatul KYO CONSULTANCY LTD., societate comerciala inregistrata sub cod de identificare HE 230558, cu sediul in Nicosia, Kleomenous nr. 2, et. 2, CP 1061, Republica Cipru, transmite cele 10 parti sociale detinute la S.C. KYO INC – S.R.L., cu o valoare nominala de 10 lei fiecare, asociatului WAX SERVICII FINANCIARE LTD. Asociatul KYO CONSULTANCY LTD. declara ca la data contractului de cesiune a primit suma de 100 de lei, reprezentand contravaloarea partilor sociale transmise si nu mai are nici un fel de pretentii ulterioare fata de asociatul WAX SERVICII FINANCIARE LTD. Transmiterea partilor sociale se realizeaza intre asociati, conform prevederilor art. 202 alin. 1 din Legea 31/1990.

  2. Asociatul NIELE TRADING LIMITED, societate comerciala inregistrata sub cod de identificare HE 244832, cu sediul in Nicosia, Kleomenous nr. 2, et. 2, CP 1061, Republica Cipru, transmite cele 10 parti sociale detinute la S.C. KYO INC – S.R.L., cu o valoare nominala de 10 lei fiecare, asociatului WAX SERVICII FINANCIARE LTD. Asociatul NIELE TRADING LTD. declara ca la data contractului de cesiune a primit suma de 100 de lei, reprezentand contravaloarea partilor sociale transmise sl nu mai are nici un fel de pretentii ulterioare fata de asociatul WAX SERVICII FINANCIARE LTD. Transmiterea partilor sociale se realizeaza intre asociati, conform prevederilor art. 202 alin. 1 din Legea 31/1990.

  3. In urma transferului partilor sociale structura capitalului social al societatii este urmatoarea:
  Asociatul REMDA-TEICHEL LIMITED detine 90 parti sociale, in valoare nominala de 10 lei fiecare, in valoare totala de 900 de lei, reprezentand 45% din capitalul social;

  Asociatul WAX SERVICII FINANCIARE LIMITED detine 110 parti sociale, in valoare nominala de 10 lei fiecare, in valoare totala de 1100 de lei, reprezentand 55% din capitalul social.

  4. Se revoca din functia de administrator al societatii S.C. KYO INC – S.R.L., doamna Stefanescu Petruta-Mariana, nascuta la data de 18.03.1978, dom. in loc. Balesti, sat Balesti, judetul Vrancea, identificata prin CI seria VN nr. XXX CNP XXXXXX.
  5. Se modifica denumirea societatii in S.C. COMPANIA PENTRU ASISTENTA IN TEHNOLOGIA INFORMATIEI, SERVICII IT SI MENTENANTA – CATISIM – S.R.L.

  6. Se numeste in functia de administrator al societatii asociatul persoana juridica REMDA-TEICHEL LTD., societate comerciala inregistrata in Uniunea Dominica (Commonwelath of Dominica), cod 17011, cu sediul in etajul 3, C&H Towers, Great Malborough colt cu strada Great George, Ruseau, care va fi reprezentat prin doamna Stefanescu Petruta-Mariana, nascuta la data de 18.03.1978, dom. in loc. Balesti, sat Balesti, judetul Vrancea, identificat prin CI seria VN nr. XXX, CNP XXX.

  7. Se desfiinteaza sediul secundar al societatii din mun. Satu Mare, Str. Retezatului nr. 39, judetul Satu Mare.
  8. Societatea comerciala isi schimba sediul social, acesta urmand a fi stabilit, cu titlu temporar in conditiile art. 3 lit. h din cadrul Legii 51/1995, la sediul profesional al Cabinetului de Avocat Pascale Adrian, mun. Timisoara, Str. Scolii nr. 12, ap. 8, jud. Timis. In acest sens se va incheia contract de asistenta juridica. Sediul se stabileste la cabinet avocat pentru o perioada de 1 an de zile, pentru perioada 20.02.2014-19.02.2015.

  9. Administratorul are puteri depline si este numit pe durata nedeterminata.

  Ce intenţionează să facă Micul cu această societate nu ne prea interesează. Dar ne va interesa să aflăm cum a reuşit să facă transformarea aceasta spectaculoasă la Registrul Comerţului.
  Ne va interesa ce face el de ani de zile la Chinteni. Şi multe alte aspecte.

  Drept la replică trimis noaptea de Răzvan Micul
  Şi fiindcă acest text va face cu siguranţă citiri şi pentru a nu-l văduvi de aleasa audienţă pe domnul Răzvan Micul, o sa îi publicăm dreptul la replică trimis noaptea pe mailul redacţiei. Vă rugăm insistent să îl citiţi. Veţi afla acolo că dumnealui ne dă în judecată pentru calomnie şi cere 100.000 de euro. Dar veţi mai putea citi şi nişte minciuni cât casa.

  La miezul noptii, i-am cerut domnului Răzvan Micul un număr de telefon mobil la care să şi răspundă pentru a putea discuta câteva aspecte importante. Răspunsul dumnealui a fost halucinant. Îl redăm în integralitatea lui:
  “Stimate domnule Liviu Alexa,

  Datorita continutului celor doua articole, evidenta comenzii, a “asasinatului de imagine” ca sa zic asa, va stau la dispozitie cu orice raspunsuri la aceasta adresa de email, adresa oficiala a cabinetului meu.

  Din pacate atat de extreme sunt acuzatiile dvs., fara a-mi fi solicitat macar o opinie, incat voi fi nevoit sa va actionez in instanta, impreuna cu firma editoare a acestei publicatii online, urmand sa realizati proba veritatii celor prezentate in articol.
  Asigurandu-va de intreaga mea consideratie,
  Va doresc o seara placuta.
  av. Răzvan Nicolae Micul”
  preluare sursa:ziar de cluj  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img