More


  PSD Satu Mare susţine rămânerea partidului la guvernare

  - Advertisement -

  govor

  Social democraţii sătmăreni susţin rămânerea PSD la guvernare, considerând că proiectele deja începute trebuie finalizate. Preşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, Mircea Govor, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că Victor Ponta trebuie să rămână la conducerea centrală a partidului, alături de Liviu Dragnea şi Andrei Doliniaschi. Liderul PSD Satu Mare nu a uitat să mulţumească sătmărenilor pentru că s-au prezentat duminica trecută la vot, precum şi adversarilor politici pentru că au făcut o campanie electorală curată.

  Mulţumiri aduse cetăţenilor judeţului Satu Mare
  Preşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, Mircea Govor, a început prin a mulţumi presei sătmărene pentru modul şi obiectivitatea cu care a reflectat acţiunile din campania electorală precum şi din timpul scrutinului electoral. De asemenea, a mulţumit tuturor sătmărenilor care s-au prezentat duminica trecută la vot, indiferent cu cine au votat, adăugând că le respectă votul. „Le mulţumesc în mod special celor 58.000 de votanţi din judeţul Satu Mare care au votat candidatul PSD. Dar îi asigur de respectul meu pe toţi locuitorii judeţului Satu Mare, indiferent dacă au votat cu candidatul PSD sau cu celălalt candidat”, a mai spus Mircea Govor.

  Totodată, preşedintele PSD Satu Mare a mulţumit tuturor militanţilor partidului, preşedinţilor organizaţiilor locale, primarilor, viceprimarilor, consilierilor judeţeni şi consilierilor locali pentru munca pe care au depus-o în această perioadă şi pentru mobilizarea din ziua votului. „Cele 58.000 de voturi au fost aduse cu multă muncă, mult devotament, dar din păcate nu ne-au fost suficiente. Sper să continuăm împreună lupta politică pentru că să nu uităm că orice competiţie politică este o competiţie normală care trebuie să se desfăşoare civilizat. Noi o respectăm şi întotdeauna există învingători şi învinşi. Aş fi vrut ca noi să fi fost învingătorii, dar nu s-a întâmplat acest lucru. O să se întâmple data viitoare. Până atunci ne aşteaptă alegerile locale care sunt foarte importante pentru noi sătmărenii”, a mai arătat Govor.

  Mulţumiri primarilor
  În continuare, preşedintele PSD Satu Mare a mulţumit tuturor primarilor, indiferent de culoarea politică, pentru că au avut o atitudine foarte corectă în această perioadă, şi-au apărat corect şansele, şi i-a asigurat, indiferent din care partid fac parte, de tot respectul său şi de o colaborare cât se poate de bună în continuare. „Ei ştiu că la mine uşa este deschisă permanent pentru toţi sătmărenii. Oricând, cu orice probleme, dacă eu pot să le rezolv, le stau la dispoziţie. Uşa mea este deschisă de luni până vineri după-amiază”, a mai spus Mircea Govor.

  „Susţinem rămânerea PSD la guvernare”
  Făcând referire la decizia luată de social democraţii sătmăreni, Mircea Govor a arătat că PSD Satu Mare susţine rămânerea partidului la guvernare. Totodată, a mai arătat că sătmărenii consideră că la conducerea centrală a partidului trebuie să rămână Victor Ponta. „Vom avea un comitet executiv naţional la care eu voi susţine mesajul colegilor mei, cu care am avut o şedinţă de birou executiv, şi anume să sprijinim şi să rămânem în continuare la guvernare. Sprijinim ideea de a rămâne la guvernare şi de asemenea, nu putem să concepem să nu rămână în continuare la conducerea PSD decât preşedintele Victor Ponta, Liviu Dragnea şi Andrei Doliniaschi. Dânşii sunt cei mai în măsură să conducă acest partid, care este foarte puternic, dar din păcate, am pierdut această competiţie. Dar să nu uităm că dacă rămânem la guvernare este normal să fie aşa pentru că în 2012 votul cetăţenilor a fost de 67% ca noi să formăm Guvernul. Urmează alegerile locale din 2016 pe care am convingerea că PSD le va câştiga, pentru că noi suntem un partid foarte puternic, foarte disciplinat”, a mai declarat Mircea Govor.

  Preşedintele PSD consideră că la alegerile prezidenţiale nu a fost un vot politic decât în primul tur, dar în turul al doilea a fost un vot emoţional, sub influenţa foarte puternică a diasporei. „Oricum, îi respect şi pe cei din diasporă şi pe toţi cetăţenii români din orice colţ al lumii şi dreptul lor de a alege. Opţiunea lor o respect. Aşa se face într-o democraţie. De altfel, imediat după alegeri, primul-ministru a României a ieşit fair-play şi l-a felicitat pe domnul Iohannis fără aştepte numărătoarea finală a voturilor. Consider că suntem un partid democrat, care-şi respectă inclusiv contracandidaţii şi eu spun că partidul nostru va rămâne cel mai puternic din România”, a precizat Govor.

  „Proiectele începute trebuie să continue”
  Preşedintele PSD Satu Mare şi-a exprimat convigerea că până în 2016 infrastructura din România şi din judeţul Satu Mare va suferi o transformare în bine. „Vă asigur că în cei doi ani de guvernare, dacă vom rămâne până în 2016, toate programele Guvernului, în special la nivel local, vor aduce schimbarea automată a tot ce înseamnă infrastructură, în special în judeţul Satu Mare şi în întreaga ţară. Chiar azi (n.r. – ieri) am trimis la Ministerul Dezvoltării listele pe PNDL pentru semnarea unor noi contracte, şi vă asigur că sunt bani suficienţi şi pentru anul viitor. Primarii se pot bucura că vor avea parte de finanţare foarte bună şi infrastructura judeţului va fi pusă la punct. Sper că timpul să-mi dea dreptate şi o să vedeţi că actuala guvernare va schimba în bine faţa României”, a mai spus liderul social democraţilor sătmăreni.

  Totodată, acesta şi-a cerut scuze tuturor celor care, sub o formă sau alta, i-a supărat, indiferent dacă a fost vorba despre colegi de partid sau de reprezentanţii altor formaţiuni politice. „Eu vă asigur că sunt un om foarte corect, respectuos şi oricând stau oricui la dispoziţie şi nu mi-e ruşine de ceea ce fac,. Dacă greşesc, recunosc, îmi cer scuze, şi sper să fiu iertat”, a mai spus Govor.

  „Ştiu cine a făcut înregistrările”
  Referitor la înregistrările apărute în presa centrală care făceau referire la o şedinţă a PSD Satu Mare de dinainte de turul doi de scrutin al alegerilor prezidenţiale, Govor a afirmat că nu a mai vrut să revină la acest subiect. „A fost o întâmplare nefericită în cadrul organizaţiei noastre. Eu ştiu în proporţie de 99% cine a fost, nu de la mine, dar am oameni de la care pot afla multe lucruri, şi vă asigur că le găsesc. Dar nu vreau să fac acuma ură, dezbinare şi să creez o stare conflictuală în organizaţia noastră. Cei care au făcut acest lucru se vor autoelimina încet, dar eu nu mă răzbun niciodată. Las lucrurile să decurgă normal”, a explicat Mircea Govor.

  Apel la unitate
  Preşedintele PSD Satu Mare a făcut un apel la calm şi unitate, atât colegilor săi de la nivel judeţean cât şi celor de la nivel naţional. „Am văzut că sunt foarte mulţi nemulţumiţi, pentru că aşa este în viaţă. Unii care sunt încă directori de deconcentrate şi probabil sunt supăraţi, mi-au trimis tot felul de SMS-uri, pe care le mai am, prin care mi se spune că trebuie să-i ierţi pe duşmani, dar să nu le uiţi niciodată numele lor. Eu nu sunt duşmanul nimănui, nu am duşmănie cu nimeni şi nici nu vreau să mă gândesc la aşa ceva. Cei care gândesc sub forma asta trebuie să se gândească de două ori pentru că eu nu le ripostez, dar viaţa le va plăti. Îi îndemn pe toţi la prudenţă, la un pic mai mult calm, şi vă asigur că organizaţia PSD Satu Mare rămâne una foarte importantă în jocul politic din judeţ. Rămânem uniţi, şi îi îndemn şi pe colegii mei de la nivel naţional să rămânem uniţi şi să rămânem cu actuala conducere a partidului pentru că după părerea mea este cea mai bună şi numai întâmplarea a făcut că am pierdut aceste alegeri. Dar probabil timpul va demonstra ce s-a întâmplat la aceste alegeri. Oricum, votul politic nu l-au câştigat cei de la ACL”, este de părere Govor.

  Mulţumiri aduse şi adversarilor politici
  De asemenea, Mircea Govor a mulţumit şi adversarilor politici. „Le mulţumesc celor de la ACL pentru că au avut o campanie electorală curată, frumoasă, colegială, nu au aruncat cu noroi, nu au făcut o propagandă electorală murdară. La fel am procedat şi noi. Din acest punct de vedere, toţi colegii noştri din celelalte partide politice s-au comportat frumos, civilizat, şi pentru asta le mulţumesc. Chiar dacă mai este câte un tânăr mai zbudarlnic, care a făcut nişte comentarii la adresa mea după alegeri. Eu consider că tinereţea de multe ori aduce cu sine şi greşeli . Îl îndemn să mediteze şi să se domolească. Pentru că eu zic că noi, oamenii politici din Satu Mare, trebuie să rămânem în slujba cetăţenilor şi să facem ceea ce trebuie făcut pentru sătmăreni. Iar eu, dacă greşesc cu ceva, îmi asum această greşeală şi vă asigur că nu trebuie să plătească nimeni în locul meu”, a conchis liderul social democraţilor sătmăreni.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img