More


  Ramificaţiile escrocheriei Kyo Inc în judeţul Cluj

  =

  fratia_satmarenilor

  Folosind aceleaşi metode dubioase ca şi în judeţele Satu Mare, Bihor, Sălaj şi Vaslui, firma Kyo Inc a reuşit să fraierească cel puţin 14 primării din judeţul Cluj. După ce a încheiat contractele oneroase, Kyo Inc a emis facturi, fără să se achite integral de serviciile asumate. Ulterior, firma sătmărenilor Sergiu Băbăşan şi Răzvan Micul a dat în judecată primăriile, solicitând plata serviciilor neexecutate, la care au adăugat penalităţi enorme.

  Instanţa, pentru unii mumă, pentru alţii ciumă
  Potrivit site-ului Judecătoriei Satu Mare, Primăria Aghireşu dată în judecată în 2010, în ianuarie 2011 Kyo Inc a renunţat la judecată, după ce primăria a achitat parţial sau integral sumele solicitate. Primăria Aşchileu dată în judecată de Kyo Inc în 2007, însă instanţa a respins ordonanţa de plată. În cazul Primăriei Băişoara, instanţa a admis cererea Kyo Inc din 2010. În cazul Primăriei Buza, Judecătoria Satu Mare a admis cererea Kyo Inc din 2009, însă în 2010 a respins acţiunea firmei.

  În cazul Primăriei Căşeiu, instanţa a admis cererea Kyo Inc în 2010, iar în cazul Primăriei Frata a admis executarea silită în 2012. Primăria Iara a scăpat de pretenţiile Kyo Inc în 2010, însă Kyo Inc a dat-o din nou în judecată în 2011, după care şi-a retras acţiunea. Comuna Mica a fost obligată să plătească în 2007. Comuna Ploscoş a pierdut procesul cu Kyo Inc în 2007.

  Comuna Viişoara a fost dată în judecată de Kyo Inc în 2008, firma renunţând apoi la proces. După un nou proces în 2009, instanţa a admis parţial cererea Kyo Inc. În 2010, instanţa a admis acţiunea Kyo Inc împotriva Primăriei Vultureni.

  Aceeaşi firmă cu creanţe preluate
  Primăria comunei Aiton a fost dată în judecată în 2012 de Elektronische Archiv Verschlusselung SRL, firmă căreia i-au fost cesionate creanţele firmei Kyo Inc, fiind admisă ordonanţa de plată. Primăria Aluniş a fost dată în judecată de Kyo Inc în 2008, când i s-a aprobat ordonanţa de plată, apoi în 2010 i s-a respins ordonanţa. Primăria Aluniş a fost dată în judecată în 2012 şi de Elektronische Archiv Verschlusselung SRL, obligată să plătească. Comuna Mintiu Gherlii obligată să plătească Elektronische Archiv Verschlusselung SRL în 2012.

  Alte ţepe în Cluj
  Într-un articol apărut în Ziarul de Cluj sub titlul “Operaţiunea Programul de eficienţă fiscală şi disciplină bugetară/Un ţepar sătmărean şi-a bătut joc cu un srl de 9 primari de comune clujene”, sătmăreanul Răzvan Micul este acuzat că a ţepuit mai multe primării din judeţul Cluj, prezentându-se drept ”agent guvernamental”. Potrivit investigaţiei realizate de reporterii Ziar de Cluj, Răzvan Micul a înfiinţat SC Programul de eficienţă fiscală şi disciplină bugetară SRL Bucureşti, reuşind să păcălească mai mulţi primari să semneze contracte cu firma sa prin care aceştia se obligau să-i dea bazele de date cu toţi cetăţenii din comunele respective care înregistrau debite pentru ca să posteze aceste informaţii pe aplicaţia intitulată Somatie.ro. Jurnaliştii clujeni susţin că escrocheria era foarte bine pusă la punct. Micul se prezenta ca agent guvernamental venit în control la Primărie, iar pentru a nu da amenzi îi obliga pe primari să semneze contracte cu firma sa. Apoi, firma lui Micul trebuia să trimită înştiinţări de plată datornicilor, încasând 5 euro pentru fiecare somaţie trimisă, bani care trebuiau plătiţi de primării SRL-ului cu nume pompos. Primarii s-au prins că e vorba de o escrocherie şi au depus plângeri la Prefectura Cluj şi la DIICOT.

  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img