More

    Recepţie la Spitalul Judeţean Satu Mare

    consiliu

    Consilierii judeţeni au majorat cota ce revine Spitalului Judeţean de Urgenţă din chiriile încasate de unitatea spitalicească, de la 20% cât era în prezent, la 50%. De asemenea, preşedintele Adrian Ştef a arătat că a fost pregătit un proiect privind refacerea intrării principale, unde vor fi amenajate o recepţie şi o serie de magazine. Şedinţa a decurs operativ, toate cele opt proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi fiind aprobate în unanimitate de cei 30 de consilieri prezenţi la şedinţa ordinară de ieri.

    Venituri mai mari din chirii
    Consilierii judeţeni au aprobat modificarea cotei- părţi din chiriile încasate de Spitalul Judeţean. Până în prezent, spitalului îi rămâneau 20% din încasări, iar diferenţa revenea Consiliului Judeţean. Prin hotărârea adoptată ieri, cota ce revine Spitalului Judeţean a fost majorată la 50%. Astfel, suma din chirii care revine spitalului va creşte de la circa 70.000 lei la aproximativ 130.000 lei. Numai în acest an, Consiliul Judeţean a mai alocat 4 milioane lei pentru modernizarea şi întreţinerea unităţii spitaliceşti. Preşedintele Adrian Ştef a arătat că din cele cinci nivele ale Spitalului Nou au fost deja renovate patru. După terminarea lucrărilor la etajul I, va fi pus în aplicare un proiect privind refacerea intrării principale în spital, a declarat Ştef. Aici va fi amenajată o zonă de recepţie şi o zonă comercială, de unde pacienţii se vor putea aproviziona cu alimente şi cu articole de igienă, fără să mai fie nevoiţi să iasă din curtea spitalului, cum se întâmplă în prezent.

    Tot în şedinţa de ieri, consilierii au aprobat trecerea în domeniul public al judeţului şi darea în administrarea Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţie Socială (DGASPC) a centrului social pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecţie a copilului din Noroieni şi a centrului de recuperare şi reabilitare neuropsihică din Carei.

    Asociaţie judeţeană pentru proiecte integrate
    Au mai fost aprobate câteva licenţe de traseu şi a fost modificată hotărârea privind aprobarea participării judeţului Satu Mare, în calitate de membru fondator, la constituirea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Judeţul Satu Mare. Contractul de constituire a ADI Judeţul Satu Mare a fost deja semnat, la constituire participând 53 de primării. “Ne dorim ca această asociaţie să funcţioneze ca şi Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest de la Cluj. Această asociaţie va gestiona proiectele integrate care vizează diverse zone ale judeţului sau mai multe localităţi din judeţul Satu Mare. ADI Judeţul Satu Mare va trebui să treacă în revistă proiectele tuturor primăriilor pentru a identifica priorităţile pe fiecare zonă a judeţului”,a declarat Adrian Ştef.

    La finalul şedinţei, preşedintele Adrian Ştef i-a invitat pe toţi sătmărenii să participe la manifestările organizate de Ziua Naţională în municipiul Satu Mare. “Îmi doresc ca 1 Decembrie să ne găsească mai uniţi ca niciodată”, a adăugat Adrian Ştef.

    Szasz Lorand

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE