More


  Regal de folk marca “G.M. Zamfirescu”

  =

  poza6

  Sătmărenii au fost invitaţi ieri seară să petreacă în compania unor compozitori şi folk-işti sătmăreni cunoscuţi deja pentru sensibilitatea pieselor şi talentul cu care au fost înzestraţi în a pune versurile pe note muzicale. Concertul a avut loc ieri, de la ora 19.30, la District 15, intrarea fiind liberă. Evenimentul muzical a fost organizat de Primăria municipiului Satu Mare şi Casa de Cultură “G. M. Zamfirescu”.

  Folk-ul sătmărean, în vogă
  În cadrul spectacolului au evoluat îndrăgiţii folk-işti Sorin Bălaj, Octavian Bud, Georgeta Govor, Adrian Ivaniţchi, Sorin Boroş, Ionel Bledea şi Florin Micaş. Ca de fiecare dată, la spectacolele folk-iştilor sătmăreni sala a fost umplută de un public extraordinar, iubitor şi cunoscător de muzică. Repertoriul a fost format din melodii de dragoste. Publicul a cântat aproape fiecare melodie alături de artişti. Unul dintre cei mai apreciaţi solişti ai serii a fost sătmăreanul Octavian Bud. Acesta a fost membru al „Cenaclului Flacăra” din 1983 şi până în 1985 şi mai apoi al Cenaclului „Totuşi Iubirea”. Cea mai cunoscută piesă a cantautorului este „Niciodată”, aceasta luând premiul pentru cea mai bună compoziţie a anului 1983. A încântat şi Sorin Bălaj, care a interpretat piese precum “Focul vânăt”, “Doina lui Lucaci” sau “Cântec pentru mama”, o compoziţie proprie şi de suflet a artistului sătmărean.

  Cine este Adrian „Puiu” Ivanițchi
  Cel mai aşteptat nume al serii a fost Adrian „Puiu” Ivanițchi. Artisul s-a născut în data de 15 septembrie 1947 şi este un cântăreț de muzică folk și pop din Sighișoara. Absolvent al Facultății de Filologie din Cluj, secția română-italiană. Membru fondator al formației Coral. A fost membru al mai multor formații rock românești celebre din anii ‘60, precum Sideral și Sfinx. Colaborator muzical pe teme folk cu Dorin Liviu Zaharia. Fost membru al Cenaclului Flacăra. Membru fondator al cenaclului de muzică și poezie Agora din Sighișoara. Director artistic al centrului interetnic din Sighișoara.

  Urmează alte manifestări
  Primăria municipiului Satu Mare şi Casa de Cultură “G.M. Zamfirescu” le pregătesc iubitorilor de muzică de calitate şi alte evenimente. Astfel, vineri, 21 noiembrie, este programat un concert rock cu Rock`n Ghena din Mangalia şi Day Night Confusion din Oradea. Concertele vor avea loc la Centrul Cultural „G.M.Zamfirescu”, biletul de intrare fiind de 10 lei. De asemenea, sâmbătă, 22 noiembrie, a fost programată o seară cu muzică electronică, intitulată sugestiv VDJ (video dj) Party, cu DJ Benito din Timişoara. Evenimentul va avea loc la District 15, biletul fiind de 10 lei.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img