More


  Regal de jazz şi parada tobelor la Satu Mare

  =

  tobosari

  Centrul Cultural “G.M.Zamfirescu” în colaborare cu Primăria Municipiului Satu Mare, Consiliul Local Satu Mare şi District 15 a organizat şi în weekendul trecut două evenimente culturale. Astfel, vineri seara, la District 15 a avut loc un regal de jazz care i-a avut ca protagonişti pe cei de la Sebastian Spanache Trio. Sâmbătă seara la Centrul Cultural “G.M. Zamfirescu” s-a desfăşurat o nouă ediţie a “Zgomotului ritmurilor”, în cadrul căruia 25 de cursanţi ai lui Cserey Csaba şi-au demonstrat măiestria la tobe. Ambele spectacole s-au desfăşurat în faţa unui public numeros.

  Regal de jazz cu Sebastian Spanache Trio
  Primul eveniment cultural s-a desfăşurat vineri la District 15, unde a avut loc un superb recital de jazz care i-a avut ca protagonişti pe cei de la Sebastian Spanache Trio. Aceştia s-au aflat în premieră la Satu Mare şi au oferit un adevărat show de jazz, spectatorii fiind foarte încântaţi de prestaţia acestora. Sebastian Spanache Trio a fost înființată în a 2-a jumătate a anului 2011 la Timișoara, în formula actuală – Csaba Sánta/ Radu Pieloiu/ Sebastian Spanache – concertează din martie 2012. Muzicienii au cântat împreună de-a lungul anilor în diferite formule, inclusiv în Expanding Time Colors, formulă care a susținut 2 turnee în România și a concertat în săli filarmonice și festivaluri de jazz. Cei trei muzicieni “liber cugetători” sunt liderii noii generații de muzicieni de jazz autohton. Împreună formează un grup cu o abordare nouă asupra muzicii, bazată pe improvizație, ce invită publicul să împărtășească călătoria lor spre viitorul muzical al genului. Show-ul oferit de cei de la Sebastian Spanache Trio a încântat publicul, iar artiştii au declarat că vor mai reveni la Satu Mare.

  Show de percuţie cu 25 de toboşari
  Manifestările organizate de Centrul Cultural “G.M.Zamfirescu” au continuat sâmbătă seara cu “Zgomotul ritmurilor”, printr-o paradă a tobelor şi care i-a avut ca protagonişti pe cei 25 de cursanţi ai renumitului percuţionist sătmărean Cserey Csaba, care alături de maestrul Jean Baciu au fost moderatorii spectacolului. Invitatul special al showului de sâmbătă a fost Iulius Petrus din Slovacia, care a oferit un adevărat show al “Zgomotului ritmurilor”. El a lucrat cu numeroase trupe pop, rock şi jazz din Slovacia, dar şi cu toboşari de renume internaţional, precum Beata Dubasova, Peter Nagy, Adriena Bartosova, Juraj Burian şi Peter Cardarelli. După recitalul lui Iulius Peter a avut loc show-ul oferit de cei 25 de cursanţi ai lui Cserey Csaba, aceştia fiind: Sofian Corodan, Ada Roşianu, Damian Puşcaş Lobonţ, Yanna Alessia Mureşan, Simon Benjamin, Pataki Edua Tamara, Peter Kiss, Ioan Florin Vereş, Iasmina Vereş, Kengye Csongi, Teodor Sever, Erik Boer, Kovacs Norbert, Szokocs Zsofia, Cristina Diana Sava, Fulop Alpar, Bogdan Roşu, Cristian Şipoş, Szekely Martin, Szabo Attila, Szabo Brigitta, Deak Zsolt, Juhasz Karoly, Pandi Zsolt şi Cristian Tallian. Toţi cursanţii au primit diplome şi beţe noi de tobe. Spectacolul s-a încheiat cu un recital susţinut de foştii elevi ai lui Cserey Csaba, aceştia fiind: Fisar Csabi şi Balog Francisc.

  Robert Marcus  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img