More


  România, te iubesc!, la Biblioteca Judeţeană

  =

  afis

  Pentru a marca Ziua Națională a României, Biblioteca Județeană organizează vineri, 28 noiembrie, evenimentul intitulat sugestiv “România, te iubesc!”. Evenimentul se va derula în parteneriat cu o serie de instituții de învățământ din municipiul Satu Mare, cu începere de la ora 12.00, în Sala de lectură “Gheorghe Bulgăr”.

  Principalele obiective ale activității vizează cultivarea sentimentului de apartenență la ţară și națiune, promovarea simbolurilor naționale (Imn, Drapel, Stemă), stimularea unei atitudini pozitive faţă de simbolurile naționale și perceperea bibliotecii de către participanți ca spaţiu al dialogului şi al afirmării. “Fiecare naţiune, fiecare ţară din constelaţia politică a lumii îşi are propriile momente de strălucire istorică pe care le rememorează ca elemente de reper şi idealuri sacre din generaţie în generaţie. Națiunea română a sfinţit în calendarul propriu ziua când toţi membrii ei au devenit cetăţeni ai aceleiaşi ţări, după o dezbinare seculară. Marea Unire din 1918 a fost şi rămâne pagina cea mai sublimă a istoriei româneşti. Măreţia ei stă în faptul că desăvârşirea unităţii naţionale este opera istorică a întregii naţiuni române. Aceasta este, pe scurt, lecția de istorie pe care dorim să o transmitem participanților la evenimentul “România, te iubesc!”., a declarat directorul interimar al Bibliotecii Județene Satu Mare, Lacrima Istrăuan.

  Evenimentul organizat de Biblioteca Județeană este susținut de Consiliul Județean Satu Mare prin oferirea de steaguri tricolore tuturor participanților, pentru a fi arborate la data de 1 Decembrie – Ziua Națională a României. “Considerăm că cel mai potrivit dar pentru români, de ziua lor, este cel mai frumos simbol al națiunii, și anume steagul tricolor”, a mai declarat Lacrima Istrăuan.
  La eveniment sunt invitați să participe reprezentanți ai instituțiilor administrației publice județene și locale, ai instituțiilor de învățământ din sistemul public și ai instituțiilor de cultură, partenerii media, publicul larg.
  Bogdan Tulbure  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img