More


  Samsarii prosperă în pieţele sătmărene

  =

  colegiu

  Un control efectuat de reprezentanţii Direcţiei Agricole şi pentru Dezvoltare Rurală Satu Mare, făcut public în cadrul şedinţei de ieri a Comitetului pentru Persoane Vârstnice, prezintă metodele folosite de samsarii care îşi desfăşoară activitatea nestingheriţi în pieţele din municipiul reşedinţă de judeţ.

  Şmecherii cu certificatele de producător
  Consilierul Ioana Tulbu din cadrul Prefecturii a dat citire unei adrese a Direcţiei Agricole şi pentru Dezvoltare Rurală privind rezultatele controalelor efectuate în pieţele din municipiul Satu Mare. În şedinţa anterioară, vârstnicii semnalaseră că pieţele sunt pline de intermediari, în dauna adevăraţilor producători agricoli. Inspectorii Direcţiei Agricole au constatat că certificatele de producător sunt acordate foarte uşor de către primării, uneori fără să se efectueze minime verificări. Inspectorii au găsit în pieţe persoane care dispuneau de certificate de producător pe suprafeţe mici, la momentul controlului având asupra lor cantităţi mult mai mari decât producţia lor anuală. De asemenea, au fost depistate persoane care, pe baza certificatelor de producător emise de primării, vindeau legume şi fructe aduse din Ungaria şi Polonia. Direcţia Agricolă şi pentru Dezvoltare Rurală a mai comunicat că nu este abilitată să ancheteze modul în care sunt eliberate certificatele de producător şi nici să-i tragă la răspundere pe samsari, aceste lucruri intrând în atribuţiile Poliţiei.

  Pregătiri pentru sărbătorile de iarnă
  Pensionarii sătmăreni au prezentat apoi acţiunile programate în luna decembrie. Liga Pensionarilor Unirea, condusă de Mircea Marian, s-a axat pe petreceri, cum ar fi o masă gratuită pentru 300 de pensionari de Ziua Naţională, o Cină a porcului între Crăciun şi Anul Nou, respectiv un revelion al pensionarilor în data de 10 ianuarie. În schimb, Asociaţia Judeţeană a Pensionarilor, condusă de Livia Haidu, s-a axat pe acţiuni umanitare, respectiv concerte de colinde la mai multe case de bătrâni din județ, ocazie cu care vor oferi mici cadouri beneficiarilor acestor centre.

  Prefectul Eugeniu Avram a lansat un apel către pensionari, dar şi către ceilalţi sătmăreni, îndemnându-i să participe în număr cât mai mare la festivităţile organizate în municipiul Satu Mare de Ziua Naţională a României.

  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img