More


  Sătmărencele pot naşte cu încredere la Satu Mare

  =

  naste1

  Doamnele şi domnişoarele din judeţul Satu Mare nu mai sunt nevoite să meargă în Ungaria sau în Occident pentru a naşte în condiţii decente, ci o pot face chiar la Satu Mare deoarece Secţia Neonatologie şi Obstetrică din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă a fost reabilitată integral şi dotată cu aparatură nouă şi foarte performantă. Investiţia a fost inaugurată ieri în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a vicepreşedintelui Mircea Govor, a conducerii Spitalului Judeţean, precum şi a cadrelor medicale de aici.

  Sprijin din partea Guvernului Ponta
  După ce a fost tăiată panglica inaugurală, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă, Erica Venemozer, a afirmat că reabilitarea unei secţii de spital care este destinată exclusiv femeilor, în care se produce miracolul vieţii, în care se nasc bebeluşi reprezintă un moment foarte important. “Mulţumesc preşedintelui şi vicepreşedintelui Consiliului Judeţean deoarece această secţie a fost reabilitată din resursele financiare alocate de această instituţie, lucrări care au costat circa 700.000 de lei. Acum, condiţiile hoteliere sunt absolut deosebite şi orice mămică poate veni să nască în linişte, în condiţii deosebite la fel ca şi cele asigurate de clinicile private. Eu sunt foarte fericită că această secţie a fost inaugurată şi arată minunat”, a mai spus managerul Spitalului Judeţean.

  Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a precizat că orice se face pozitiv pentru infrastructura sistemului de sănătate a judeţului nostru reprezintă un moment de satisfacţie. “O facem pentru pacienţi şi pentru cadrele medicale. Am reuşit să reabilităm şi ambulatoriul şi vreau să mulţumesc primului-ministru al României, Victor Ponta, precum şi vicepremierului Liviu Dragnea pentru ajutorul pe care-l acordă sistemului de sănătate din judeţul nostru. Fără ajutorul Guvernului Ponta ar fi fost extrem de greu să putem să facem atâtea lucruri frumoase pentru sistemul de sănătate. Pentru renovarea şi reabilitarea secţiilor am alocat sumele necesare din bugetul propriu al Consiliului Judeţean, dar a venit un sprijin privind arieratele din sănătate şi am primit şi ordinul prin care am primit cele 15,9 milioane de lei pentru plata unor arierate ale Spitalului Judeţean. Avem şi o listă trimisă pentru achiziţionarea de aparatură medicală tot prin grija Guvernului Ponta, a primului ministru şi a vicepremierului Dragnea, vom primi o sumă de bani în acest sens. Eu cred că este extrem de important ceea ce se întâmplă în momentul de faţă în sistemul de sănătate şi putem să vă asigurăm şi eu şi domnul vicepreşedinte Mircea Govor că nu încheiem aici. Vrem să reabilităm, să avem o infrastructură nouă şi spitale şi ambulatorii dotate cu aparatură medicală, ca să vină cei din Ungaria la noi, să nu trebuiască să mergem noi la ei”, a mai spus Adrian Ştef.

  Apel către populaţie
  Totodată, preşedintele Consiliului Judeţean a făcut şi un apel către populaţia judeţului nostru. “Noi, sătmărenii, avem Guvernul Ponta care ne ajută. Stimaţi sătmăreni, ajutorul nostru vine din partea Guvernului Ponta, sprijinul a venit din partea primului-ministru. Eu chiar cred că trebuie să fim atenţi, să-i sprijinim şi noi pe cei care ne ajută. În momentul de faţă să fim alături de cei care sunt prieteni noştri, de cei care au grijă de nevoile judeţului Satu Mare, şi acesta este Guvernul Victor Ponta”, a mai spus Ştef.

  “Vom reabilita toate secţiile Spitalului”
  Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, şi-a exprimat bucuria de a fi martor la un nou moment deosebit pentru sistemul de sănătate din Satu Mare şi în special pentru doamne. “Cu mulţi ani în urmă, cei care intrau aici nu credeau că intră într-o secţie a unui spital. Era mizerie, construcţia era degradată, secţia arătat jalnic. Acum, după ce această secţie a fost reabilitată integral, sătmărencele, dar şi doamnele din Ungaria pot veni să nască în linişte la noi. Este un moment foarte important să vedem că sistemul de sănătate din Satu Mare evoluează. Sper că în următorii doi ani să reuşim nu numai să reabilităm toate secţiile din Spitalul Judeţean, dar să realizăm şi construcţia pe care propus-o eu alături de preşedintele Consiliului Judeţean şi conducerea spitalului, o construcţie anexă prin care să putem transfera toate secţiile care au nevoie de situaţii de urgenţă. Chiar dacă nu putem să fim tot timpul în mijlocul vostru, dar din punct de vedere financiar şi cu sprijinul Guvernului Ponta vom mai realiza multe. Vreau să vă spun că ceea ce s-a întâmplat în ultimii doi ani în sistemul de sănătate se datorează banilor primiţi de la Guvernul României, de la primul-ministru Victor Ponta. Şi în rest, noi cei de la Consiliul Judeţean am avut grijă să alocăm bani pentru sistemul de sănătate. Îi îndemn pe toţi sătmărenii să nu mai meargă în străinătate, ci să vină aici când este cazul, chiar şi doamnele din Ungaria. Sper din suflet ca în cel mai scurt timp să putem să dotăm întreg Spitalul Judeţean cu aparatură ultra-modernă. Avem în acest sens un acord cadru, avem alocată suma de 19,3 milioane şi în cel mai scurt timp vom achiziţiona aparatura necesară.

  Şefele de secţie, dosctoriţele Viorica Varodi şi Maria Fodor, au mulţumit pentru reabilitarea acestei secţii. “Pentru noi este un eveniment de foarte mare importanţă, aşteptat de mult timp. Mulţumesc în mod deosebit actualei conduceri a Consiliului Judeţean pentru că niciodată nu am avut un sprijin atât de consistent ca şi până acum. Pentru o activitate medicală bună este nevoie şi de un devotament foarte bun, o conduită terapeutică desăvârşită dar şi de aparatură. Graţie conducerii Spitalului Judeţean şi a Consiliului Judeţean, avem şi acest proiect prin intermediul căruia secţia noastră a fost dotată cu aparatură nouă. Vă spun sincer că noi suntem mai buni decât un privat şi decât spitalele din Ungaria. Pot veni mămicile să nască acum cu încredere în secţia noastră”, a spus doctoriţa Varodi.

  naste2

  Totodată, directorul de îngrijiri medicale, Paula Mare le-a recomandat tuturor doamnelor şi domnişoarelor din judeţul Satu Mare să nască la noua secţie reabilitată complet şi dotată cu aparatură modernă. “Este un semn de încredere pentru toate sătmărencele şi le asigur că pot veni să nască cu încredere la noi în spital. Şi acest lucru se datorează sprijinului primit din partea Consiliului Judeţean şi a Guvernului Ponta”, a mai spus Paula Mare.

  Reabilitare de 700.000 de lei şi aparatură de peste 1,7 milioane de lei
  Apoi a fost vizitată noua secţie. Lucrările de reabilitare au costat 700.000 de lei, banii find alocaţi de Consiliul Judeţean Satu Mare. În cadrul acestor lucrări au fost înlocuite grupurile sanitare şi instalaţiile electrice, a fost montat tavanul şi pardoseala, vechile geamuri şi uşi au fost înlocuite cu geamuri termopan şi au fost executate lucrări de finisare interioară. Totodată, a fost amenajată o cameră de externare a nou-născuţilor şi o sală de pregătire pentru naştere a femeilor gravide.

  Prin intermediul unui proiect transfrontalier, secţia de Obstetrică a fost dotată cu aparatură ultramodernă în valoare de 1,72 de milioane de lei. Este vorba despre un ecograf multidisciplinar, videoscop, unitate electrochirurgie mono-bipolară cu sigilare vasculară, sistem endoscopic pentru histeroscopie diagnostică şi operatorie şi rezecţie monopolară, sistem endoscopic avansat pentru. chirurgie laparoscopică, lampă operaţie cu cameră video, masă operaţie cu accesorii de obstetrică-ginecologie precum şi un aparat de monitorizare fetală.

  Secţia Neonatologie Obstetrică dispune de 61 de paturi repartizate în 13 saloane. Şase dintre saloane au câte două paturi iar restul câte patru sau cinci paturi.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img