More


  Scrutin fără incidente majore în judeţ

  =

  prefect

  Prefectul judeţului Satu Mare, Eugeniu Avram, a ţinut să le mulţumească ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, tuturor factorilor implicaţi în organizarea alegerilor. Eugeniu Avram s-a declarat mulţumit de faptul că scrutinul s-a desfăşurat fără incidente notabile. La eveniment a participat şi preşedintele Biroului Electoral Judeţean, Adriana Vîlcu, care a prezentat rezultatele alegerilor prezidenţiale.

  Mulţumiri factorilor implicaţi
  Prefectul Avram le-a mulţumit, în primul rând, cetăţenilor care au participat la vot. „Aş vrea să îmi exprim satisfacţia şi mulţumirea adresată tuturor cetăţenilor, în special acelora care au răspuns provocărilor noastre de a veni la vot. Pentru că în acest fel au răsplătit eforturile noastre. S-au făcut eforturi extraordinar de mari şi cu cheltuieli materiale şi umane pentru a organiza cel de-al doilea scrutin şi mă bucur foarte mult că cetăţenii au răspuns invitaţiei noastre de a veni la vot”, a declarat Eugeniu Avram.

  Poliţia, ISU şi Jandarmeria, la nivelul aşteptărilor
  Prefectul judeţului le-a mulţumit, mai apoi, tuturor instituţiilor implicate în asigurarea liniştii şi ordinii. „Aş vrea să mulţumesc tuturor membrilor instituţiilor care au făcut parte şi fac parte din Comisia tehnică judeţeană constituită în vederea organizării alegerilor la nivel de judeţ. Mă refer absolut la toate instituţiile care au avut atribuţii, şi pentru pază, protecţie, siguranţă şi pentru organizare şi pentru executare”, a precizat Eugeniu Avram.

  Mulţumiri membrilor BEJ
  În final, prefectul judeţului a mulţumit membrilor Biroului Electoral Judeţean şi membrilor birourilor secţiilor de votare. „Aş vrea să mulţumesc membrilor Biroului Electoral Judeţean, în frunte cu doamna preşedinte Vîlcu, pentru implicarea şi eforturile deosebite. Nu este simplu să facă faţă la procesul electoral care s-a desfăşurat. Aş vrea să le mulţumesc şi membrilor şi preşedinţilor birourilor secţiilor de votare care, de asemenea, au înţeles şi am evitat unele disfuncţionalităţi cu care ne-am confruntat în rândurile trecute ale alegerilor”, a concluzionat prefectul Avram.

  Prezenţă bună la urne
  Președintele Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Satu Mare, Adriana Vîlcu, a prezentat ieri rezultatele oficiale ale celui de-al doilea tur de scrutin. Astfel, conform datelor BEJ rezultă o prezenţă la vot de 168.180 de persoane, ceea ce reprezintă 52,97%. Numărul total al voturilor valabil exprimate a fost de 166.678, iar numărul voturilor nule a fost de 1.502. Conform numărătorii oficiale, Klaus Iohannis a câștigat în județul Satu Mare cu 108.690 de voturi (65,20%), iar Victor Ponta a obținut 57.988 voturi (34,79%).

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img