More


  Sindicatul Proautonomia a obţinut primul succes

  =

  pro

  Conducerea Sindicatului Proautonomia, afiliat la CNSLR Frăţia, a repurtat primul succes. Mihaela Silaghi, liderul de grup sindical, a precizat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că în luna octombrie preşedintele Consiliului Judeţean l-a desemnat pe directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Satu Mare, Octavian Apan, să negocieze şi să semneze contractul colectiv de muncă la nivel naţional pe ramură de asistenţă socială. Potrivit aceleiaşi surse, se urmăreşte semnarea contractului colectiv de muncă şi la nivel local.

  Proautonomia grupează majoritatea angajaţilor DGASPC
  Sindicatul Proautonomia reuneşte un număr de 507 persoane din totalul de 870 angajaţi ai Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Satu Mare. Potrivit Mihaelei Silaghi, Proautonomia este singurul sindicat în cadrul DGASPC care are reprezentativitate şi care are dreptul să negocieze contractul colectiv de muncă. “Doresc să transmit informaţii colegilor mei, care suntem în număr de 507 de membri de sindicat ai Proautonomia, cuprinzând atât persoane care lucrează în centre pentru persoane cu dizabilităţi, cât şi asistenţi maternali. Mai exact, în 28 de centre care sunt în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. În primul rând, aş dori să promovez contractul colectiv de muncă, semnat la nivel de sector pe asistenţă socială, pe care consider că este primul care nu demult a fost semnat la Buşteni. A participat, la insistenţele noastre, şi directorul DGASPC, Octavian Apan, care a făcut parte la negocierea contractului colectiv de muncă pe parte socială. Acesta este primul contract de acest gen, pentru că, până acum, nu a fost un contract distinct pe ramură de asistenţă socială”, a precizat Mihaela Silaghi.

  Vor mai mult
  Sindicaliştii de la Proautonomia au precizat că nu se mulţumesc doar cu atât, exprimându-şi dorinţa de a mai obţine şi alte beneficii. “În viitor dorim să negociem şi contractul colectiv de muncă pe ramură la nivel local, unde vor fi trasate multe alte beneficii ale membrilor de sindicat. Beneficii de care până în prezent au fost private în special persoanele care lucrează cu beneficiari încadraţi în grade de handicap, în special cu copii cu dizabilităţi, urmând ca în viitorul apropiat să negociem sporurile de care ei trebuiau să beneficieze până în momentul de faţă. Aşa cum alţi colegi de-ai noştri beneficiază la nivel naţional”, a declarat Mihaela Silaghi.

  Sondaj în rândul membrilor
  Mihaela Silaghi a precizat că în luna mai a acestui an a fost ales un grup de lucru reprezentativ din cadrul instituţiei, format din şapte persoane, alese în funcţie de specificul muncii fiecăruia. Grupul a efectuat vizite la toate centrele din subordinea DGASPC Satu Mare unde sunt membri de sindicat pentru a inventaria problemele cu care aceştia se confruntă, atât cu privire la salarizare, condiţii de muncă, dar şi cu privire la alte nemulţumiri. La sfârşitul acestor întâlniri s-au transmis către conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Satu Mare nemulţumirile inventariate şi transmise de către membrii de sindicat în vederea soluţionării lor.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img